Eira

Amie och Eira är två hundar jag haft. Amie var en ras av tervuerens och Eira var en Finsk Lapphund. Jag hade dem inte samtidigt, utan det var 17 års mellanrum. Det händer att de kommer när jag mediterar, men de kommer aldrig samtidigt. I början tänkte jag inte så mycket på det, men en gång i min meditation ställde jag frågan, varför?

Svaret jag fick var överaskande. Jag fick till svar att det var samma själ. Då förstod jag mycket av det konstiga jag hade upplevt med Eira. Dels så hade jag kallat henne för Amie många gånger. Jag hade ofta även tänkt på Amie när Eira tittade på mig. Jag hade blivit förvirrad för det kändes som att jag hade två hundar fast jag bara hade en. Hon hade kommit tillbaka som Eira, för en sista gång!

Hon gav mig personlig utveckling båda gångerna. Jag var en ung och en vilsen själ när jag träffade Amie. Jag hade vänner men kände mig ensam. När hon kom gav hon en mening, min ensamhet började blekna och jag började hitta mig själv. Hon var en otrolig trygghet just då. Jag behövde henne.

När Eira gjorde entre såg mitt liv helt annorlunda ut. Jag hade familj och trygghet. Hon var osäker. Hon hade levt med en familj som hade gjort henne illa. Vi gjorde allt för att hon skulle trivas. Mycket tålamod krävdes.

Jag glömmer aldrig känslan hon gav mig när hon gick förbi mig och min man. Hon stannande till och sände ut en tacksamhet för att hon fick vara en i familjen. En av oss. Hon litade på oss. Jag minns att jag blev så lycklig över att vi har kunnat ge henne den frid inombords, det var som om jag också fick det. Det var då min inre värld för djur väcktes upp, hur djur kunde kommunicera med oss människor. Vi började kommunicera på ett helt annat plan med varandra.

Så här i efterhand har jag förstått att vi har tagit hand om varandra. Att min själ kände igen Eiras själ. Kanske det inte var meningen att jag skulle känna igen henne, men bandet mellan oss var starkt.

Självklart hälsar hon på oss här i vårt hem, men då kommer hon som Eira, hon säger att hon trivs med det. Och ibland när hon har varit här lämnar hon spår efter sig, mitt på golvet kan en tuss av hennes päls ligga kvar.

Anki Pettersson
Medium och healer vid Creative Experiences Terry Evans AB

Föregående artikelAtt vara ett motsträvigt medium, del 1…
Nästa artikelMatematik går lättare med Mindfulness
Anki Pettersson heter jag och arbetar som medium och healer på Terry Evans kursgård, genom mitt eget företag. Redan som barn kände jag av andevärlden och det har varit helt naturligt för mig. Som 10-11-åring bestämde jag mig för att arbeta som medium, och den känslan har jag haft hela mitt vuxna liv. Jag har alltid dragits till att hjälpa människor och har arbetat inom vården och som undersköterska i 20 år. Till slut kände jag att det var dags att förverkliga det jag egentligen ville och gick en mediumutbildning för Terry Evans. Jag blev klar 2011 och har arbetat som medium och healer sen dess. När jag tog steget var det som om cirkeln slutits och jag äntligen hittat min plats i livet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn