Jag har funderat på det här med rädsla och hur det påverkar oss i livet. Alla människor bär på rädslor av olika slag.

För mig har det varit mycket viktigt att inte låta mig att styras av min rädsla. Andevärlden har lärt mig att möta min rädsla och att det är något mycket positivt. När rädslan tar över kan den skapa ett svårt handikapp, demonerna inom oss börjar dansa. Jag minns första gången jag arbetade för TV. Det var skrämmande, men när jag är rädd är jag vaken och fokuserad. Om jag var blasé skulle jag välja fel riktning och ge mina demoner ännu större kraft.

Rädsla är både den mest destruktiva kraft vi har på vår planet och en mycket god vän, som erbjuder oss varningar och insikter om situationer och människor. Den har räddat mitt liv ett par gånger. När jag möter min rädsla känner jag mig inte alltid modig, men livet har lärt mig att om jag försöker undvika den nedvärderar jag bara mig själv och det jag skulle kunna bli. Rädsla kan också få oss att stanna till och tänka efter innan vi kastar in oss i något nytt som vi inte är redo för.

Vi vill veta vad som kommer att hända innan vi tar en risk, men om jag aldrig tog risker skulle jag stagnera. Att arbeta som medium är en risk, eftersom jag använder mitt sinne som verktyg. Visst kan jag känna rädsla. Vad ska människor tänka om mig? Men jag vägrar låta den känslan styra mitt liv. Om jag gjorde det skulle jag aldrig bli den jag är ämnad att vara.

Jag träffar många människor med underbar potential, den naturliga intelligens som de föddes med, men jag får ofta höra: ”Jag är inte redo än.” Då förnekar vi oss själva. Jag möter hellre rädslan. Det är bättre att försöka göra något, ta risken, istället för att gömma sig i ett hörn där ingen kommer att uppmärksamma dig. Det enda sättet att möta sin rädsla är att lita på sig själv och säga: Ja, jag kan.

Det finns så många fina människor som är omedvetna om att de har förmågan att skapa gott i sina liv. Deras liv går i cirklar, de hamnar i samma situation om och om igen. Om du vänder rädslan ryggen kommer den bara att komma tillbaka och visa sig igen, tills du tar itu med den.

När jag möter rädslan kommer jag att upptäcka dess ursprung. Rädslan föds ur många olika saker: Misslyckande, att ha blivit illa behandlad etcetera. Att möta rädslan ger dig frihet.

Om det inte fanns risker, om vi inte behövde möta våra känslor, vad skulle vi då lära oss?

Det här är en daglig utmaning. Vad ska få styra? Rädslan eller jag? Stöt inte bort din rädsla, försök inte att gömma den i ett skåp, ta fram den och starta en dialog. Tro på att du är stark nog att följa dina drömmar och ditt eget öde.

/Terry Evans

Föregående artikelTV-programmet ”Mötet”
Nästa artikelVåra pälsbeklädda vänner
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

9 KOMMENTARER

 1. Kloka ord om rädsla. ( vad annat skulle det vara när det kommer från dig Terry)
  Jag fick tidigt i livet rådet, när du möter en rädsla, gå rakt in den. Den går ju inte över innan du har hanterat den.
  Inte så lätt alltid men ett bra råd!!

 2. Rädslan har många ansikten.
  För 26 år sedan drabbades jag av en förlamande rädsla som utlöste rena panikattackerna, det var hemskt!
  Jag fick till mig att jag inom ett år skulle vara död och det gjorde mig ännu mer skräckslagen, såpass att håret reste sig och det gick som elektriska stötar genom kroppen. Trodde att jag börjat tappa förståndet. Den rädslan jag hade då räddade mitt liv
  för det visade sig att jag hade tungcancer efter ett antal läkarbesök. Nu har jag fått 26 bonusår och är så tacksam för varje ny dag.
  Idag förstår jag den rädslan som jag inte kunde ta på då.
  Kan känna hur den kommer krypande åter igen eftersom jag börjar ha väldiga problem med svår värk och de strålskador jag fick, den här gången handlar det om nekros. Rädslan kan vara som en vulkan som plötsligt vaknar till liv efter att ha vilat i många herrans år. Kämpar vidare och nu väljer jag att möta rädslan och ser om den tar en annan väg, den väg som jag visar.

  Det är ingen lätt väg att gå och ibland vill man bara dra täcket över huvudet men så vaknar krigaren i mig och säger: Upp till kamp!
  Dom allra flesta av oss vill nå sina drömmar och bara vi själva kan staka ut vägen tänker jag.

  Tack för en välbehövlig text ♥ Ha en underbar vecka med de dina ♥

  • Thank you for your kind words. I share your words completely and I understand them as a former cancer sufferer. you always live with the thought ”will it return”. Whatever will be, will be. /Terry Evans

 3. Min rädsla för döden var total. Och min man skulle dö i cancer hade vi just fått veta. Jag var 36 år. Jättegamla jättegråa människor dör, inte min man. . . Han dog 5 år senare. Jag höll om honom dom där två sista dygnen. Och grät i hans hår. Ville inte släppa kunde inte släppa. Till sist sa jag att han fick gå om han måste. Att jag och barnen älskar honom sjukt mycket och kommer sakna honom sjukt mycket, men att han fick gå – om han måste. Mumlade att han var världens bästa han i hans hår – och några minuter senare – upphörde han som människa som vi känner till det. . . Sen blev jag undersköterska och har hållit så många in i döden. Hållit om, kramat, strukit över kroppsdelar som lugnar när vi lämnar- och jag har känt absolut ingen rädsla alls. . . Det är verkligen jättebra att utmana rädslor, det kan leda till – ett nytt liv ❤

  Tack – för att Du finns ❤🙏

  Vänligen/
  Anna

  • Thank you for a very heartfelt text. It certainly touched me. You are a beautiful soul. To give him permission to leave was the best thing you could have done. That is a true act of love. /Terry Evans

 4. To give anyone/everyone/everything permission to do/be what is right for them – is somehow so very satisfying and relieving. To just leave everything and everyone to just be and let the outcome come for that person/situation as it is meant – without interferens, has become my new world (Altought I need to pray for it all sometimes).

  And thank you – my mission in this world is to be able to sleep good at night, my night ❤🙏.

  I have listened to you often and have aleways been gratefull for your words ❤🙏

  Best wishes/
  Anna

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn