Förra helgen höll jag den första delen i den tvååriga utbildningen, Personlig Utveckling, Intuition & Mentalt Mediumskap, i min lokal Själens Harmoni i Köping. Något som kom fram under dessa dagar är att tillit är en väldigt stor del i vår mediala utveckling. Men tillit till vad, kanske Du undrar?

Tillit till oss, till oss själva och det vi känner. Att känna tillit till vår intuition, till det vi ”känner” eller till det vi upplever. Vår tillit och vår känsla, är något som vi har ifrågasatt och som har blivit ifrågasatt av andra under hela vår uppväxt. Vi lär oss däremot att lita på ”alla” våra fem sinnen och vi ska träna på dem VARJE dag.

Vi lär oss vad som smakar salt eller sött.

Vi lär oss vad som låter bra eller vad som låter illa.

Vi lär oss att det gör ont när vi ramlar, eller att det känns skönt när någon stryker handen på armen försiktigt.

Vi lär oss hur ett träd och hur en hund ser ut, att gräs är grönt och himmeln är blå.

Vi lär oss vad som doftar gott och vad som luktar illa osv.

Vi lär oss vad som är ”rätt och fel” med vår fem sinnen…

Vi tränar våra fem sinnen varje dag, varje timme och varje minut! Tills vi blir så säkra att vi sällan eller aldrig tvivlar på vad vi ser, hör, smakar, doftar och känner fysiskt. Att få tillit till det vi känner inom oss blir då väldigt svårt att lyssna på, för vi blir inte ”tränade” i att lyssna till just det vi känner!

Så förra helgen tränade vi på att lita till vår intuition, till det vi känner inom oss. Och det är verkligen svårt att lita på sin känsla. För det finns ingen mall eller facit på vad som är rätt. För vi alla upplever olika med våra känslor. Det som känns rätt inombords för mig, kan vara en helt annan känsla för Dig!

Hade vi som barn fått möjlighet att träna på vårt sjätte sinne, lika mycket som alla våra övriga fem sinnen, hade vi nästa aldrig ifrågasatt vår känsla eller vår intuition. Så nu har vi tränat på att lita till det ”vi känner”, det vi inte kan ta på. Först har de helt famlat i blindo, för att sedan verkligen uppleva att ”Det jag kände stämde verkligen och det blev även rätt!”

Vi provar olika övningar, om vart annat, fram och tillbaka. Och sakta men säkert blir vi tryggare i denna situation! Det gläder mig enormt att se hur eleverna sakta men säkert börjar lita till intuitionen, men framför allt lita till sig själva.

Och så många gånger har jag hört: ”Men, hur kan jag veta det här”…? De blir imponerade av sig själva – med all rätt! För glädjen som blir efter att äntligen börjat att lyssna till sig själv är MAGISK…

Snart kommer del 2…

Helen Engström
Driver företaget Själens Harmoni i Köping.

www.sjalensharmoni.com
www.facebook.com/mediumhelen

Föregående artikelRena vilda västern
Nästa artikelÅterhämtning och belöning
Mitt intresse för det andliga och personlig utveckling har funnits med mig sen tidiga år i livet! Lyckligtvis hade jag föräldrar som pratade mycket om andar, energier, karma och hur vi kan göra för att bli bättre människor. Jag har sen barnsben känt, hört och förnummit olika energier som har funnits runtomkring mig. Jag pratade ofta om andar/spöken och visste hur andra människor mådde som fanns i min närhet. Jag upptäckte att förmågan ökade i tonåren och hade många upplevelser med andevärlden, men trodde att jag inbillade mig. Jag fick kontakt med Terry runt år 2002 och började min resa i en Mediumutbildning. Där det senare visade sig att det jag trodde var inbillning, lyckligtvis ej var det! Sen började jag min väg som Bergsmeditationsledare. BM är något som jag brinner extremt mycket för, då vi kommer i kontakt med vår inre dynamik på ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare. Idag har jag mitt företag och min lokal Själens Harmoni i Köping. Där tar jag emot klienter för privatsittningar, medial vägledning med änglakort samt seanser och utbildningar/kurser i mediumskap och Bergsmeditation. Här kommer Du att kunna läsa om min tankar och upplevelser andlighet, personlig utveckling! Väl mött.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn