Sedan barnsben har jag haft ett brinnande djurintresse. Jag praktiskt taget bodde i stallet och på brukshundklubben. I mitten av 90-talet när företeelsen djurkommunikation dök upp i min närhet tänkte jag till en början att det var humbug. Tills jag chockad bevisades om motsatsen.

Djurkommunikation handlar om överföring av bilder, tankar och känslor mellan individer, människor som djur. Den sortens kommunikation pågår hela tiden, utan att du vet om det. Du sänder, någon tar emot. Någon annan sänder, du tar emot. Subtila känslor och tankar som till en början kan vara svåra att sortera bland. ”Är det jag som känner så här, eller du?” ”Var det du som tänkte detta, eller jag?” Som barn har vi denna känslighet naturligt men efterhand stänger många ner när våra mer rationella sinnen utvecklas.

Mitt stora genombrott kom en sensommar för många år sedan, under en lunchpromenad med min schäferhanne Pax. Vi gick på cykelvägen genom idrottsområdet. Tyst och lugnt var det. Pax gick okopplad. Så stannade han vid en fläck och nosade, fastnade liksom och jag tänkte ”han kommer väl” och fortsatte att gå. Han blev kvar. Jag ropade till honom ”Pax, kom!” Han rörde inte en muskel eller ens visade att han hade hört mig. Jag gick vidare. ”Pax, kom nu!” ropade jag och kände hur irritationen började växa inombords. Han kom inte. ”Jag vägrar gå och hämta honom, han får komma” tänkte jag och fortsatte gå. Den där fläcken hade en enorm dragningskraft på honom, det var väl en tik som kissat där förstås. Avståndet mellan oss var nu 20 meter. Det kändes inte riktigt bra att han stod kvar och att han inte verkade bry sig om min inkallning. Hur gör jag nu?!

Så mindes jag plötsligt hur min sambo berättat att de på en kvällspromenad stött på två rådjur här i området. Pax hade skrämt upp dem och de hade sprungit iväg. Jag fick en snille­blixt. Nu skulle jag prova djurkommunikation. Så jag föreställde mig i tanken två skuttande rådjur som studsade iväg alldeles i hörnet av staketet där gräset var som högst, och tänkte mig hur jag skickade den bilden till min hund. På en nanosekund rusar han upp, kroppen på helspänn, raggen rest, öronen framåtriktade och munnen format till ett ”o”. Han drog häftigt efter andan och skulle precis börja morra och skälla när han plötsligt tvärstannade, såg sig sökande omkring – inga rådjur (?) och slappnade av. Blåste ut all luft, lullade tillbaka till sin fläck och fortsatte sitt nosande.

Jag bara gapade, kunde inte göra annat. Ögonblicket var redan förbi. Vad var det som hände? Jag såg mig omkring men hittade inget som kunde ha fått honom att reagera. Inga cyklister, inga bilar, inga gående och inga rådjur. Jag måste testa en gång till. Tror ni han gick på det två gånger? Nej, inte Pax inte, så jag fick gå och koppla min hund och fort­sätta promenaden på mina villkor.

På hemvägen funderade jag häpet över det som hänt och bestämde mig där och då för att gå en kurs i djurkommunikation. Den kursen öppnade upp nya världar för mig och mitt liv tog en helt ny riktning.

Kia Enbarr – Silvermåne
Vägledare och utbildare inom djurkommunikation och Intuitiv Tarot.
Silvermåne på Facebook.

Föregående artikelAtt kunna vänta är ett sätt att leva
Nästa artikelUniversum skickade en utmaning direkt
Ända sedan barnsben har djuren legat mig varmt om hjärtat. Hästar och hundar har alltid funnits i min närhet och med det också föreningsarbete. Redaktör för olika klubbtidningar har också varit en sysselsättning som föll sig helt naturligt för mig eftersom reklambyrån var min arbetsplats under många år. Mitt andliga intresse har funnits med mig sedan tidiga tonåren och när jag var 21 började jag meditera i grupp. Vad jag inte visste då, var att jag tio år senare skulle leda min första studiecirkel i djurkommunikation eller att jag ytterligare tio år senare skulle ha utvecklat en helt egen tarotutbildning som mer baseras på intuition än på det traditionella sättet att lära ut. Idag lever och arbetar jag med Magnus Pamp. Vi arbetar bl a med Intuitiv Tarot, Djurkommunikation, Drömtolkning och Transformation Game. Allt vi gör i vårt arbete genomsyras av intuition och personlig & andlig utveckling. Det jag har kommit att intressera mig för är framför allt hur vi använder oss utav vår intuition i olika sammanhang, i vardag som arbete. Därför kommer du på mina sidor kunna läsa berättelser om olika djurmöten jag gjort, om hur du kan använda tarotkorten för att fördjupa kunskapen om dig själv och om själens tysta röst, intuitionen, som försöker nå dig genom ditt vardagsbrus.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn