Jag har använt Bergsmeditationen(BM) sen 2002 och arbetat med metoden sen 2008, när jag blev Dipl Bergledare hos Terry Evans på Creative Experiences AB. Denna metod är till för att hjälpa Dig att finna Ditt inre potentiella jag, eller som jag brukar säga: Finna den Du är född till att vara. Att med hjälp av denna metod gå in på djupet av Din inre dynamik, för att lära känna Dina känslor på nytt, och ge egot en enorm spark där bak!

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja beskriva denna fantastiska metod som hjälper människor att verkligen se inom och bortom sig själva. Men med allt som jag har upplevt i mina BM-grupper, som jag har haft under årens lopp, så kan jag verkligen säga att Bergsmeditationen är MAGISK! På alla sätt och vis… Bättre metod, för djup personlig utveckling finns inte – enligt mig. Då vi i meditationen får en unik kontakt med vårt högre jag.

Med BM kan Du inte gömma Dig bakom egot, vilket vi alla gör emellanåt. BM lirkar sig in i skrymslen vi inte vet om att vi har. I dessa skrymslen finns rädslor, smärta och sorg som vi sedan länge gömt undan, för att till viss del, just då, överleva. Samtidigt lyfter Bergsmeditationen oss fram i ljuset, tillbaka till genuin glädje, till styrkan att säga JA till sig själv och JA livslust!

BM är en källa för att upptäcka Din inre gömda och glömda potential, och lägga bort det som inte längre gynnar Dig i livet. BM går bakom det som vi inte vet om att vi har, då menar jag våra gåvor, men även det som vi så duktigt gömt undan. Det som har smärtat oss, det som vi inte vill se. Vi lägger det på en hylla för att hoppas, att det förblir bortglömt…

När vi gömmer händelser som har smärtat oss genom livet, så hindrar vi även framtida möjligheter att manifestera sig. Vi fastnar i ett gammalt beteendemönster. Och när vi blir kvar där för länge känner vi till slut att vi vill eller önskar en förändring i vårt liv, men vi vet inte hur, bara att en förändring ”måste” ske. De personer som börjar använda BM eller söker sig till BM har ofta provat flera andra metoder för att komma vidare, men känt att de halkar tillbaka in i samma gamla spår, i samma gamla tankemönster.

Vi har svårt att se en utväg i vårt eget förhållningssätt till vänner, arbetskamrater, familj men också till oss själva. Att fastna i ett gammalt beteende visar sig oftast med, att vi ”tror” att vi löser problem eller hinder med nya sätt, då de gamla sätten inte längre fungerar. Dock blir det samma resultat… Detta är på grund av, att vi inte har funnit ett nytt sätt att tänka.

Det fantastiska med BM är att den faktiskt lär oss på nytt, att KÄNNA, och att lyssna till våra känslor! Den hjälper oss att släppa det vi ”tror” att vi känner(eller det vi har blivit lärda av vår omgivning att vi ska känna), så vi kan börja uppleva det vi verkligen känner, med vår själ, med vårt högre jag.

Vi blir präglade sen barnsben, ”tänk Dig för”, innan vi svarar på frågor. Hur många gånger får vi höra att vi ska tänka på andra, och vad de tycker och tänker? Redan där, som barn lär vi oss att tränga bort vår egen känsla, vilket gör att vi börjar göra saker, som får andra att må bättre. Och samtidigt förminskar vår känsla och då även oss själva och vårt inre. Vi lär oss tidigt, att lägga fokus på att vara andra till lags och att tillfredsställa andras behov, samtidigt som vi själva, sakta men säkert, vissnar inombords. Detta blir till slut ett sätt att leva, och ett sätt att andas, upp i vuxen ålder.

Bergsmeditationen ger oss ett val, men valet ligger alltid hos oss själva. Att börja öppna upp vårt inre med BM är enormt spännande och framför allt befriande. Vi skalar bort gamla lager som inte längre ska vara kvar, likt olika lager på en lök. Det som verkligen är unikt med BM är att den inte tar oss längre än vad vi är redo för. Därav är Bergsmeditation ingen ”quick fix”, det finns inga genvägar…

När vi får kontakt med vårt ”högre jag” är vi i trygga händer. För vårt ”högre jag”, älskar oss och vill oss ALLTID väl. Det betyder inte att resan med Bergsmeditation är som att ”gå på rosa moln och mycket lull-lull”, nej, vi får uppleva det vi behöver, inte det vi vill.

Jag kan inte sticka under stolen med att det kommer att vara tufft och jobbigt under resans gång, men har vi tillit till att Bergsmeditationen tar oss på den väg vi verkligen behöver, så ja, resultatet blir magiskt.

Respons från Bergsmeditationselever
Den vanligaste kommentaren efter en termin med Bergsmeditation är ”jag skulle börjat med  Bergsmeditation för länge sen”. Och efter att de har gått sju gånger varannan vecka hos mig (olika beroende på bergsledare) så märker de också att ”Helt otroligt, jag trodde aldrig att det skulle bli en sån förändring.” Något som ofta dyker upp är också ”Jag trodde inte att det skulle bli så tufft som det var”. Och ”Att jag skulle komma så här långt, kunde jag inte ens drömma om”.

Åldrarna på BM deltagare har varierat. Allt från 20 år till över 80 år! Så känner Du Dig nyfiken, och vill göra en fantastisk investering i Dig själv, rekommenderar jag varmt Bergsmeditation.

 

Väl mött,
Helen Engström, Bergmeditationsledare sen 2008

info@helenengstrom.com
www.helenengstrom.com
www.sjalensharmoni.com
www.facebook.com/mediumhelen

Föregående artikelDrömma om en gök – om att be andevärlden om något och få det
Nästa artikelEn semestertripp med tre pojkar
Mitt intresse för det andliga och personlig utveckling har funnits med mig sen tidiga år i livet! Lyckligtvis hade jag föräldrar som pratade mycket om andar, energier, karma och hur vi kan göra för att bli bättre människor. Jag har sen barnsben känt, hört och förnummit olika energier som har funnits runtomkring mig. Jag pratade ofta om andar/spöken och visste hur andra människor mådde som fanns i min närhet. Jag upptäckte att förmågan ökade i tonåren och hade många upplevelser med andevärlden, men trodde att jag inbillade mig. Jag fick kontakt med Terry runt år 2002 och började min resa i en Mediumutbildning. Där det senare visade sig att det jag trodde var inbillning, lyckligtvis ej var det! Sen började jag min väg som Bergsmeditationsledare. BM är något som jag brinner extremt mycket för, då vi kommer i kontakt med vår inre dynamik på ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare. Idag har jag mitt företag och min lokal Själens Harmoni i Köping. Där tar jag emot klienter för privatsittningar, medial vägledning med änglakort samt seanser och utbildningar/kurser i mediumskap och Bergsmeditation. Här kommer Du att kunna läsa om min tankar och upplevelser andlighet, personlig utveckling! Väl mött.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn