Jag har alltid tyckt om utmaningar där jag får använda mina förmågor som medium för att hjälpa människor släktforska och spåra upp släktingar. Jag älskar att lösa mysterier! Det började för många år sen när jag lyckades spåra min egen far, som försvunnit från mitt liv när jag var liten pojke. Det växte sig ännu starkare när jag arbetade för tv-programmen ”Förnimmelse av mord” och ”Det Okända”.

En kväll i augusti 2018 träffade jag Åke och Christina, som kom på en Spontankväll. Under kvällens gång fick de ta emot budskap och information från andevärlden. Plötsligt kom en man igenom och berättade att han var släkt med dem. Han förmedlade att han hade emigrerat till USA år 1923. Efter Spontankvällen frågade jag Åke och Christina om de var intresserade av att göra en gemensam undersökning för att se om vi skulle kunna spåra informationen. Sagt och gjort. De skötte den praktiska biten och jag gav dem den information jag kunde förmedla.

Skulle någon av er läsare ha ett mysterium som du tror att jag skulle kunna hjälpa dig med är du välkommen att kontakta oss och berätta lite om din historia. Kanske kommer jag att kunna erbjuda dig ledtrådar, så att du kommer vidare i din undersökning.

/Terry Evans

Christina berättar

Anledning till att vi anmälde oss till Spontankvällen är att det från min sida alltid har funnits ett varmt intresse för det andliga, därmed föll det sig naturligt. Däremot kan också nämnas att min man Åke inte alltid varit så begeistrad av att ha kontakt med den andliga världen, eftersom att han till och från under barnaåren upplevde närvaro som var skrämmande för honom.

Nå väl, eftersom vi inte hade förväntat oss någonting av denna kväll, utan mer var inne på att med spänning lyssna av, och ta del i vad som skulle komma fram, så blev vi positivt överraskade när Terry vände sig till oss med besked från den andra sidan.

Vad som sedan följde var att vi fick ledtrådar, vilka ledde in på händelser i släkten som väl stämde överens på våra fäder. Bland annat nämndes att en man led av hjärtbesvär, vilket stämde väl in på min fars sida, och dels en dragspelare som förmedlade sin likhet med min man Åke, vilket nämndes ofta av min mans far när han var i livet. Terry förmedlade dessutom att min man passade på att småäta när jag inte såg på och inte fanns i närheten, detta förmodligen på grund av mitt tjat om hans hälsa.

”Ja, turerna var många och överraskande, och inte minst förvånade blev vi när året 1923 kom upp under seansen.

Vidare framkom att min mor påminde mig om en klocka som legat trasig i en kartong under många år, vilken hon tyckte skulle åtgärdas. Vad som också kan nämnas är att Åkes mor hade kontakt med ett missionärspar som arbetade i Afrika, vilket stämde väl in på vad Terry förmedlade.

Ja, turerna var många och överraskande, och inte minst förvånade blev vi när året 1923 kom upp under seansen. Detta ledde sedan till att vi, vid närmare undersökning, kom fram till att min mans farmors kusin emigrerade till USA, just detta år.

För att göra en lång historia kort kan nämnas att denne kusin, Arthur, anlände till New York på hösten, någon gång i slutet av augusti, för att sedan som 20-åring bege sig till släktingar i Quebec, Kanada, dit han ankom den 1 september 1923. Turerna kring Arthur var många, men så småningom flyttade han som 22-åring till Anaconda, i delstaten Montana. Därefter sökte sig Arthur till Portland, Oregon, för att slutligen år 1935 flytta till Longview, Washington, där han slutade sina dagar i början av juni år 2000.

Slump eller ej? Men efter vidare kontakt med mediet Terry Evans har jag och min man fått bekräftelse på mycket som stämt väl överens, inte minst vad gäller hållpunkterna (årtal och platser) kring Arthurs turer i de stora sjöarnas land.

Det som också kan nämnas är att min man Åke personligen har träffat Arthur under dennes besök i Sverige på 1980-talet. Vid det besöket fick han för första gången höra talas om Lovisa, vilket senare visade sig vara Arthurs syster.

”All denna information, som vi fått fram både genom Terrys ledtrådar och vår egen forskning har varit väldigt stimulerande att få ta del av…

Vad jag fick förmedlat av Terry, var också att det skulle funnits en kvinna boende kring Gävle- eller Hudiksvalltrakten vid namn Lovisa, vilket stämde väl, och som också bekräftades av Åke när han erinrade sig vad som sagt under Arthurs besök i Sverige. Lovisa var således Arthurs syster, gift Wennersten och som bodde med sin man i Hudiksvall.

Namnet Robert, född 1922, fick vi även till oss av Terry. Efter en del forskning kom vi fram till att det måste vara en son till Peter som var Arthurs äldre bror, vilken hade emigrerat till Amerika redan 1910.

All denna information, som vi fått fram både genom Terrys ledtrådar och vår egen forskning har varit väldigt stimulerande att få ta del av, samtidigt har det känts spännande att kunna få fram denna information som skedde för så länge sedan.

Vad vi till sist kan konstatera är att mycket av den information vi fått förmedlat av Terry dessvärre ej gick att kontrollera på grund av bristande informationsmaterial från den amerikanska sidan.

Återigen, är vi däremot mycket fascinerade över det ogripbara som rör den andliga sidan, som medierna och mediet Terry Evans har begåvats med.

Christina

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn