Jag behöver gå på toa. Klockan är strax efter två. Jag vet att jag blivit väckt. Men jag är för trött för att reflektera över det. När jag är tillbaka i sängen igen hör jag ett fasansfullt, och ytterst irriterade, fågelljud. Det skriker. Jag förstår ganska snabbt att det är ett varningsljud. Det låter verkligen… mycket. Dom är två. En skriker alldeles nära. Jag ger mig fan på att den jävla fågeln sitter på taknocken. Den andra är längre bort. Österut. Jag vet inte hur länge dom håller på, men jag tror faktisk att jag somnar ifrån oljuden till slut.

”Det är ugglor överallt.

På morgonen är jag ruggigt irriterad på dessa förbannade fåglar. Jag fattar att det är en nattfågel som stört mig. Och jag tänker att det måste vara en uggla av något slag. Jag googlar och lyssnar på olika fågelljud, både ugglor och andra fåglar. Kattuggla. Har ni hört en kattuggla varna någon gång? Har ni hört två kattugglor varna varandra någon gång? Det skär i mina öron bara jag tänker på det, och jag blir irriterad. När jag blir irriterad på det här sättet brukar jag ofta börja prata högt med mig själv. Svära ur mig dom mest fantastiska saker. Mitt i en av dessa haranger så blir jag tyst. Jag blev väckt av något innan ugglorna. Jag kollar upp kattugglans betydelse. ”Ta hand om dina rädslor”. En kompis skickar även ”Var uppmärksam på tecken”. Sagt och gjort. Jag mediterar på en rädsla. Har ändå tänkt det i några veckor, men inte kommit till skott. Rädslan gestaltar sig som två stora sniglar. Dom kryper upp på mig. Det är slemmigt. Jag får lätt panik. Jag vill bara kräkas. Dom suger sig fast på något vis och känslan obeskrivlig. Men meditationen går snabbt. Jag skriver ner meditationen och reflekterar över budskapen, både det som hände under meditationen och ugglorna. Ugglor har även en annan innebörd för den som satt sin fot på Fanthyttans skola efter Terry Experiences AB flyttat in. Eller hur? Det är ugglor överallt.

”Jag går in på Ascala, jag tänker att jag ska hitta lite inspiration där.

Dagen efter vaknar jag strax före alarmet. Jag tittar ut genom köksfönstret. Där sitter en ormvråk. Jag tror först jag ser en hare, men inser snabbt att harar inte har näbb. Ormvråken stannar länge. Den springer på gräsmattan. Den flyger lite. Den sitter i äppelträdet en stund. Jag hinner ropa på min sambo som också blir vittne till fågelns aktivitet. ”Var uppmärksam på tecken”. Jag tar fram Solögas bok igen. Ormvråk. ”Min gåva till dig är att följa ditt hjärta. Släpp alla tvivel!” Ja. Jag har tvivlat. Ja, jag har funderat på att byta yrke. Jag har varit trött och gnällig sista veckan – trots att jag nyss har haft semester. Jag har känt mig uttråkad och oinspirerad. Jag vill jobba mer med andlighet och konstnärskapet. Där är mitt hjärta. Odla saker. Frön i andra människor. Frön i jorden. En del blir potatisar andra bli ärtor. Jag vill ha en anständig lön. SÅ… det är vad jag ska bygga. Jag vill bli den kloka gumman i skogen. Jag vill vara den kloka gumman i skogen. Jag går in på Ascala, jag tänker att jag ska hitta lite inspiration där. Vilket jag ofta gör! Det bästa med Ascala är att jag ofta hittar svar på mina funderingar i någon annans artikel. Det är superhäftigt! När jag är inne på sidan får jag för mig att kolla vad som händer på skolan och med kurser. Jag får läsa högt. Mediumskap Del 1, Ledare: Terry Evans. Jag får läsa en gång till. Står det verkligen Terry? Va?! Ska jag gå mediumskap för Terry? Var är Ingela? Jag har redan anmält mig. Redan innan kursen kom ut. Jag tror jag anmält mig minst 2 gånger i min iver att påbörja den resan (som att det vore en annan resa). Symboliken med ugglorna känns lagom… påtaglig. Vad är oddsen? Följ ditt hjärta… ta hand om dina rädslor. Var uppmärksam på tecken.

The owls are not what they seem far igenom mitt huvud. Nej verkligen inte.

Elin Järnkvist
elinsmassage@hotmail.com
www.elinsmassageochhealing.se

Föregående artikelAtt visa uppskattning
Nästa artikelLivet är en resa, Del 2
Jag heter Elin Järnkvist och jag älskar att skriva! När jag gick i skolan så tyckte jag att den roligaste uppgiften var att göra en egen bok. På halva sidan fanns det plats att rita en bild, och sen kunde man skriva sin berättelse. Jag minns inte vad böckerna handlade om, men jag minns min entusiasm för uppgiften! Hela skolgången fortsatte jag att skriva. För mig själv. Jag skrev dikter. Korta noveller. Jag försökte uttrycka allt jag hade inom mig för att det inte skulle äta upp mig. Efter gymnasiet så fortsatte jag att gå en skrivarkurs på folkhögskola. Efter det så slutade jag. Jag tappade bort min kärlek till att skriva, till orden. När jag senare i livet startade mitt egna företag så insåg jag att jag tappat bort väldigt mycket av min förmåga att uttrycka mig i text. Det blev en plåga att försöka beskriva mina behandlingar och vad som ingick och inte. När Terry nämnde Ascala så tackade jag först nej. Jag blev rädd. Jag tänkte att jag inte skulle ha något att skriva om. Trots det så bestämde jag mig för att testa, och idag skulle mitt liv vara väldigt tråkigt utan mitt skrivande! Jag skriver om personligt utvecklande, och invecklande. Jag skriver om händelser som påverkar. Meditationer. Allt som vill komma ut i textform. Jag jobbar som massör och healer. Jag delar lokal i Örebro, och har en liten stuga hemma i Lysfalla som jag jobbar i. Och håller just nu på att utbilda mig till medium. Det är en fantastisk resa, Livet! Här kommer ni kunna läsa texter om att vara känslig. Och okänslig. Texter som handlar om drömmar, personlig utveckling, meditation, kreativitet, healing och andlighet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn