Vågar du drömma? Om svaret är NEJ, varför är det så? Om svaret är JA, vågar du drömma stort, du vet så där så att knäskålarna skallrar av rädsla, eller drömmer du bara ”säkra” drömmar för att slippa bli besviken?

Själv vågade jag länge inte drömma alls, jag gav upp innan jag ens hade försökt. Jag var rädd för att utsätta mig för risken att misslyckas, att drömmarna inte skulle förverkligas. Rädd också för vad andra skulle tycka och tänka… Men efter att ha arbetat med min självkänsla så har det förändrats, nu vågar jag äntligen drömma. Jag tycker till och med att det är roligt!

Ett fantastiskt och roligt sätt att klargöra vilka drömmar vi har är att skapa en visionskarta. Det finns inga regler alls på hur den ska utformas eller göras. Jag själv brukar använda mig av lämpligt stort papper, gärna av lite tjockare kvalitet ifall jag ska använda lim. Sedan är det bara att plocka fram kreativiteten… Måla, skriv, klipp ut inspirerande texter och bilder, och limma fast dessa på din visionskarta.

Så, om du skulle ha oändliga resurser vad gäller tid och pengar, vad skulle du önska för dig själv? Vad skulle du vilja uppleva innan du blir för gammal? Hur vill du bo och vilka människor vill du möta? Din hälsa, hur vill du må och hur ska du nå dit? Ta god tid på dig att fundera ut vad ditt inre verkligen vill och var så detaljerad som möjligt. Ha också attraktionslagen i åtanke, ni vet den universella lagen som ständigt skapar vår verklighet.

När det kommer till attraktionslagen är det viktigt att tänka på att vi attraherar vår verklighet utifrån våra KÄNSLOR. Våra känslor sänder ut en frekvens som universum svarar på. Vi kan alltså inte bara tänka på vad vi önskar oss, vi måste hitta känslan vi skulle ha om drömmarna redan hade slagit in. Det är ofta här vi stöter på patrull…

För om vi önskar oss något men har motstridiga känslor om det, kommer vi få tillbaka den energi vi sände ut. Om vi till exempel önskar oss mer pengar, men har växt upp med värderingar såsom att ”pengar växer inte på träd” eller ”det är bara rika människor som får mer pengar”, så kan vår omedvetna ”programmering” och känsla vara att vi inte är värda att få mer pengar. Gissa vad vi då kommer få mer av..? Jo, fler tillfällen där vi får uppleva just brist på pengar. För att motverka detta måste vi alltså bli medvetna om vilka tankar och känslor vi ”matar” oss själva med som motverkar oss i jakten på våra drömmar.

När vi skapar visionskartan, ju mer specificerade vi är, desto bättre. Ställ frågor till dig själv för att bli klar över vad du VERKLIGEN vill, bakom alla rädslor. Vilka lämpliga åtgärder kan du ta för att komma närmare din vision? För tyvärr innebär det också att du måste göra din del… Jag önskar att jag kunde säga att vi skulle kunna sitta hemma i soffan och vänta på att drömmarna ramlar ner i famnen på oss, men riktigt så fungerar det inte. Vi måste ta vårt egna ansvar för att drömmarna ska slå in.

När visionskartan är klar, sätt upp den på en synlig plats där du kommer se den ofta, upprepning är viktigt för vårt undermedvetna sinne (Tips! Jag har fotat min visionskarta och har den som bakgrundsbild på mobilen). Vårt undermedvetna kommer registrera den och som ni kanske vet är det vårt undermedvetna som styr oss till 95%. Får vi vårt undermedvetna med oss på resan är allt möjligt.

När jag tittar på min visionskarta för år 2018 kan jag med glädje säga att flertalet av mina stora drömmar faktiskt redan har slagit in, drömmar jag tidigare knappt vågade drömma om. Det är nu även dags för mig att fundera på vad jag önskar för mig själv under 2019, dags att våga drömma ännu större. Så känn tillit till att det du önskar för dig själv kommer bli uppfyllt. Lägg dig alltså inte i HUR universum kommer kunna förverkliga dina drömmar, det kanske inte blir på det sätt som du föreställer dig…  Och du, kom ihåg; en dröm som skrivs ned med ett datum blir ett mål. Ett mål uppdelat i steg, blir en plan. En plan som stöds av handling blir verklighet…

Jag önskar er allesammans ett Gott Nytt År och håller tummarna för att alla era drömmar infrias!

Fundera gärna kring:

 • Vilka rädslor håller dig från att uppnå dina drömmar?
 • Vad kan/behöver du göra för att utmana dina rädslor?

Kicki Pettersson
kicki@lifeenergy.se
www.lifeenergy.se

Föregående artikelTarotkortlekens uppbyggnad
Nästa artikelNytt år för Barnens Röst
Kicki Pettersson heter jag. I min egen historia ryms lite av varje; medberoende, högkänslighet, dålig självkänsla och lång inre oro. Idag är jag frisk och mår fantastiskt, men så har det inte alltid varit. Under större delen av mitt liv har jag upplevt en enorm inre stress och min kropp visade sitt missnöje genom en mängd olika fysiska besvär. Dessa åkommor eskalerade, de blev fler och fler och mer allvarliga, och i januari 2015 fick jag en stroke. Där och då visste jag att jag behövde förändra mitt liv, om jag ville leva. Det var början på en händelserik och spännande resa, en resa som är ständigt pågående – möjligheten att upptäcka och lära känna mig själv! Jag behövde förstå min historia och mina erfarenheter, och hur dessa har kommit att påverka mig i livet. Jag har tvingats öppna de dörrar till mitt inre som jag av rädsla hade stängt. Det har periodvis varit en tuff process, men också absolut nödvändig. Vinsten är att jag idag känner mig fri och levande! Idag är jag utbildad kognitiv coach, beroendeterapeut samt energi- och hypnosterapeut och träffar människor som mår dåligt, liksom jag själv gjorde. Jag anser att det är viktigt att fler vågar prata om den psykiska ohälsa som breder ut sig, vi är många som är direkt eller indirekt drabbade. Därför hoppas jag kunna vara en källa av inspiration. Jag kommer dela med mig av min livsresa, hur jag själv gick från att vara sjuk till att bli frisk, i hopp om att inspirera andra till bättre mående. Välkommen att följa!

4 KOMMENTARER

 1. Härlig läsning!
  Precis som Du skriver och vad min uppfattning är, är att vi redan små barn fick lära oss att pengar ”var fult”…
  Iallafall jag fick aldrig chansen att glädjas åt att ha pengar eller säga att jag hade pengar!
  Om vi fick lära oss att pengar är energi, så tänker jag att vi kunde glädjas med varandra mer!

  Härlig läsning och för mig 2019 så ser jag som varje år en härlig rund summa på mitt konto! Jag känner att den redan finns där!
  Och jag set hur mitt företagande växer och hur jag redan är där…

  Tankens kraft är magisk!

  Tack för ett bra inlägg!
  Helen

 2. Tack för dina kommentarer!

  Visst är det så att tankens kraft är magisk!! När jag kom till den insikten förändrades verkligen allt för mig. Inget är liksom längre omöjligt!

  Precis som du, känner jag stark tillit till att jag kan få, göra, allt det mitt inre längtar efter. Jag önskar dig ett underbart och kärleksfyllt 2019.

  // Kicki

 3. Tack för du delar med dig om din erfarenhet. Jag har jobbat med mig själv i många år o olika terapier.
  Är själv terapeut som jag varit i 20 år. En intressant men tuff resa att förstå o göra insikter. Men jag är tacksam att jag tog mig modet. Tanken har verkligen en otroligt stark kraft.
  ????????????????

  • Varsågod, och tack för att du tog dig tid att läsa.???? Ja, visst har våra tankar en stark kraft! När jag insåg det, förändrades verkligen mitt liv. Jag har fått (och gör fortfarande) vända på många ”sanningar” för att förstå det… Men precis som du är jag oerhört tacksam för att jag valde att börja vandra på den vägen, och när man väl har börjat finns ju ingen återvändo… Jag önskar dig all lycka på din väg!❤️

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn