Homeopati är en vetenskaplig behandlingsmetod som hjälper kroppen till självläkning genom att göra den medveten om vad som pågår i organismen samt i själen.

År 1796 upptäckte en tysk läkare vid namn Samuel Hahneman en vad han ansåg ny och annorlunda läkemetod som han kom att kalla för ” liknande lidande ” på latin: Similia similibus curantur. Faktum är att upptäckten redan hade gjorts av den gamla greken Hippokrates, vår läkemedelsfader, för över 2000 år sedan. Han ansåg då att det fanns två sätt att bota sjukdom den ena var genom ”motsats” och det andra genom ”liknande”.

Denna slutsats förklaras lättast genom exempel: Ett fall av sömnlöshet ges inom den konventionella medicinen ett piller som skapar konstgjord sömn. Detta leder ofta till vanebildande och i många fall dessutom biverkningar som icke är önskvärda. Enligt den Homeopatiska metoden (liknande principen) ger istället Homeopaten en mycket svag och utspädd dos av en substans som istället kan förorsaka sömnlöshet. Detta medföljer att man ger organismen en chans att bli medveten om att den så att säga är felprogrammerad om att sova. Genom rätt utspädning och beredning verkar istället medlet i sig avslappnande och ger individen en chans till sömn.

Det absolut bästa med Homeopatin enligt mig, som är stor djurvän, är att dessa mediciner/medel aldrig testats på djur, utan alla former av prövningar är gjorde på friska människor.

’’HOMEOPATISKA LÄKEMEDEL GER INGA FARLIGA BIVERKNINGAR OCH MAN BLIR EJ BEROENDE AV DEM.

Homeopatin är också ett miljövänligt alternativ, det påverkar inte vårt dricksvatten negativt. Det minskar dessutom samhällets kostnader för enorma biverkningar hos patienter på grund av kemiska mediciner. Homeopatiska läkemedel ger inga farliga biverkningar och man blir ej beroende av dom.

Homeopati används i de flesta länder och förordas faktiskt av Världshälsoorganisationen (WHO). Många kända personer använder sig av Homeopati, såsom hela kungahuset i England, Tina Turner (USA), för att nämna några. Även John D Rockefeller är trogen sin Homeopat (trots att han är storägare av många läkemedelsbolag), vilket sannerligen är tänkvärt.

Man kan använda sig av Homeopati vid akuta problem men det är viktigt att söka sig till en utbildad Homeopat för att säkerställa att bestående besvär av mer kronisk karaktär upphör.

Homeopatiska läkemedel är lätta och praktiska att ha till hands hemma för behandling av mindre besvär såsom skador, stötar, slag, insektsbett, postoperation, inflammationer, infektioner med mera. Jag återkommer gärna till Ascala News med tips om ett sommar-husapotek om ni vill?

Till slut vill jag tipsa er om hemsidan www.worldhomeopathy.org

Liz Emanuelsson
Diplomerad Homeopat
Diplomerat Medium

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn