Under denna vecka har jag, som vanligt, arbetat med konsultationer, med bland annat mediala vägledningar och privatsittningar. Och denna vecka, har det varit ”extra” starka möten andevärlden. Väldigt starka, vilket har gjort att jag har reflekterat lite mer över dessa möten med andevärlden.

Det är ett enormt privilegium att få tilliten från Er klienter att, få ge Er budskap och meddelanden från Era nära och kära från andra sidan. Att få uppleva hur stark kärleken, fortfarande ÄR mellan själar, som existerar mellan dimensioner. Att få ge/säga  saker/händelser, som bara klienter och anden vet, är helt fantastiskt och i vissa fall helt magiskt. Ett möte med andevärlden ger ofta bekräftelse och tröst för oss som är kvar här på jorden. Vi får veta att de har det bra och att de vakar över oss! De följer vår resa och hjälper oss i tystnad, vilket vi ofta inte märker. Och först efteråt kanske vi tänker på detta, eller om vi vid senare tillfälle kanske besöker ett medium.

Att förlora en förälder, ens barn, ens maka/make eller en vän, som betyder oerhört mycket och som vi verkligen älskar. Det blir ofta chockartat och följs av en stor sorg, tomhet och saknad… att bli ”kvar” när någon lämnar jordelivet blir till en början förlamande. I detta läge är det så viktigt att vi har människor omkring oss. Även om vi väljer att gå undan för att få vara ifred emellanåt.

Många gånger vet inte omgivningen hur de ska hantera situationen, så de backar eller drar sig undan, för de vet inte hur de ska göra eller hur de ska agera. Att säga ”hör av Dig om det är något” är en fin gest, men den som är i sorg kommer inte att höra av sig, för personen har fullt upp med att andas och ta sig ur sängen.

Så var inte rädd när någon i Din närhet förlorar en närstående, ring, hör av Dig, ställ mat eller kassar utanför dörren. Koka kaffe och kom med det i en termos, allt för att på så sätt underlätta för den sörjande. Du kanske bara kan sitta tyst och vara sällskap. Och ibland så vill den sörjande bara vara ifred, och jag lovar att då säger hon eller han till.

Men, det är även, så viktigt att den sörjande får hjälp, på ett eller annat sätt, att prata med någon om sin sorg. Var inte rädd att fråga om personen vill prata med någon som är kunnig i ämnet. Eller bara prata med en vän/vänner. Personen kanske inte vill, men fråga igen vid ett senare tillfälle. Han/hon kanske vill prata om annat och inte bara om ”hur det är”. För som vi vet är det nog inte så bra efter en anhörigs bortgång.

Vi alla reagerar och agerar olika, men i stället för att dra Dig undan, så kliv fram! Vi är födda med två öron och en mun, och det kommer vi långt med. Att vara den som lyssnar. Ibland innebär det att höra samma sak ”hundra” gånger, men det är väl ok om personen mittemot Dig sakteliga börjar må bättre?

Tack för att Du tagit Dig tid att läsa. Och jag hoppas att det har väckt en del tankar eller funderingar inom Dig.

Må gott!
Varm hälsning

Helen Engström
Driver företaget Själens Harmoni i Köping.

www.sjalensharmoni.com
www.facebook.com/mediumhelen

Föregående artikelMin hemlighet, del 2
Nästa artikelTonåringar
Mitt intresse för det andliga och personlig utveckling har funnits med mig sen tidiga år i livet! Lyckligtvis hade jag föräldrar som pratade mycket om andar, energier, karma och hur vi kan göra för att bli bättre människor. Jag har sen barnsben känt, hört och förnummit olika energier som har funnits runtomkring mig. Jag pratade ofta om andar/spöken och visste hur andra människor mådde som fanns i min närhet. Jag upptäckte att förmågan ökade i tonåren och hade många upplevelser med andevärlden, men trodde att jag inbillade mig. Jag fick kontakt med Terry runt år 2002 och började min resa i en Mediumutbildning. Där det senare visade sig att det jag trodde var inbillning, lyckligtvis ej var det! Sen började jag min väg som Bergsmeditationsledare. BM är något som jag brinner extremt mycket för, då vi kommer i kontakt med vår inre dynamik på ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare. Idag har jag mitt företag och min lokal Själens Harmoni i Köping. Där tar jag emot klienter för privatsittningar, medial vägledning med änglakort samt seanser och utbildningar/kurser i mediumskap och Bergsmeditation. Här kommer Du att kunna läsa om min tankar och upplevelser andlighet, personlig utveckling! Väl mött.

4 KOMMENTARER

  1. Så fin artikel! Vi måste alltid tänka på människorna runt oss, och stötta dem i svåra tider. För antagligen kommer en dag, där man själv behöver samma sak tillbaka. 🙂 Det är så jobbigt att tro att man är själv. Det är en otrolig känsla att bli uppskattad och omhändertagen när man är i en jobbig sits. Man får som en stor våg av tacksamhet över dessa handlingar som att lämna en present, skicka iväg ett sms som säger: ”Tänker på dig” eller ”Behöver du något? Hur mår du?”
    Jag tror saker som dessa tar oss människor ett steg i rätt riktning! Kärlek och omtanke är de få saker som ökar bara ju mer man spenderar av det! 🙂

  2. Tacksam att läsa det du skriver. Jag arbetar med själsregressioner i hypnos och känner igen det du skriver. Det känns som om hinnan mellan oss och andevälden aldrig varit tunnare. Mycket berörande o tröstande!
    Varm hälsning
    Rita Borenstein

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn