Jag står där. Med tårarna rinnandes längs kinderna. Jag känner mig så dum. Så nedrans, nedrans dum. Jag visste ju att det skulle bli såhär. Jag visste ju att det bara fanns en utväg. En lösning. Ett svar.

Jag gjorde det ändå. Sa ifrån. Tog mod till mig och skrev. Satte gränser. För sent som vanligt, men jag gjorde det i varje fall. Jag släppte kontrollen och lät det som skulle ut få komma ut. Jag redigerade, och tog bort så mycket jag kunde av mitt ego. Samtidigt som jag var så ärlig jag kunde med mina känslor.

Jag behövde det.

Jag behövde släppa kontrollen, sluta vara så snäll och medgörlig. Jag behövde stå upp för mig själv. Skapa utrymme inombords för något annat än en kommande bitterhet. Jag behövde vara schysst mot mig själv. Ge mig själv chansen att andas. Ge mig själv chansen att känna vad som är rätt och fel för mig.

Elin Järnkvist

Jag behövde vara jävlig.

Jag ville rätta till mina misstag, be om ursäkt, ta ansvar. Men jag fick inte. Det var för sent.

Jag bröt mitt mönster. Mitt tåtassande. Jag skrev vad jag tyckte och tänkte. Jag var både rak och ärlig och jävlig. Jag släppte kontrollen. Jag lät det flöda. Jag misslyckades.

Bra? Dåligt?

Det spelar ingen som helst roll när cykeln susar i nerförsbacke mellan dom solgula rapsfälten.

Elin Järnkvist
elinsmassage@hotmail.com
www.elinsmassageochhealing.se

Föregående artikelVad händer med våra sociala färdigheter?
Nästa artikelMeditation – en väg till personlig konflikthantering?
Jag målar och skriver. Jag älskar färger. Älskar att leka med ord. När penseln far över duken kan jag uppleva ett enormt lugn. Meditativt. När jag mediterar får jag ofta inspiration till att måla. Jag ser färger som inte finns. Än. Jag är ofta ute i trädgården. Klappar på äppelträdet. Ger tröst och söker tröst. Jag driver företaget Elins massage och healing. Jag har en egen lokal nära Resecentrum i Örebro. Jag erbjuder massage, healing och säljer mina tavlor. Jag funderar på att bli biodlare, men har inte bestäm mig än. Jag drömmer om att bli medium, men vill landa lite mer först. Här kommer ni kunna läsa texter om att vara känslig. Och okänslig. Texter som handlar om drömmar, personlig utveckling, kreativitet, healing och andlighet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn