Att gå Din egen väg, den väg som är rätt eller känns rätt för Dig. Detta kan ibland vara provocerande eller ifrågasättande för Din omgivning, tyvärr. Finns det något som Du verkligen vill göra eller satsa på? Det kan till exempel vara att måla, börja spela ett instrument, börja studera, starta eget företag, gå ner i vikt, byta jobb eller göra en pilgrimsfärd!

Du kan då bli ifrågasatt, på olika sätt. På grund av att De personer som finns i Din omgivning inte kan se sig själva göra dessa saker eller något liknade… De trivs i sättet de lever och tänker på, och att vara kvar i sin ”box”!

Du kan vara på väg att göra saker som de endast drömmer om. Men de finner inte styrkan i eller tron på sig själva att verkligen genomföra det.

Får Du höra påståenden som:

– Du har väl aldrig varit intresserad av…

– Va?!! Ska Du?! Hahaha, lycka till…

– Det skulle jag aldrig göra om jag var som dig…

– Ja, så himla kul, men är du säker på att du fixar/klarar detta…

– Lycka till, det kan du behöva… osv

Att bli ifrågasatt, utan att ens ha börjat Din resa kan kännas betungande, motigt och det kan till och med ge Dig en tanke att kanske strunta i det.
Men, låt inte andras tvivel eller osäkerhet hindra Dig från att ta klivet framåt, och våga ta klivet utanför just Din box!

Om Du redan har berättat för Din omgivning om Dina planer (vilket betyder att Du har funderat ett tag på detta.) Och Du möts av detta så kallade motstånd, försök att omge Dig med personer, som Du vet tror på Dig och kan stötta Dig, lyfta Dig oavsett deras eget tycke, tänk eller åsikt!
För att gå Din egen väg är att verkligen trampa upp en ny stig, som ej funnits där tidigare. Och för att göra det, behövs det många olika egenskaper!

Det behövs och krävs:

 • Beslutsamhet
 • Mod
 • Risker
 • Viljestyrka

Men, framför allt behövs en klar vy, av att vara på väg. Och att redan ha visionen av att Du lyckas och att DU KAN!

Så har Du funderingar på att gå Din egen väg, hitta eller se någon som stöttar Dig på Din resa. Eller finns det någon i Din närhet, som har dessa funderingar, att vilja gå sin egen väg? Var bemötande, stöttande, kom med hejarop och peppa! Men framför allt, lyssna till personen! Låt inte Din rädsla eller Din erfarenhet sätta käppar i hjulet för en annan persons vision eller drömmar.

Att gå Din egen väg, är en väg som kan bli ensam, tuff och motsträvig. Men samtidigt så befriande, givande, rolig och verkligen en väg till det som är –  Din framtid… En väg till Dina visioner, drömmar och mål.

Går Du i tankarna att göra något nytt, att göra något endast för Din skull! Sätt igång! Låt ingen annans tvivel hindra Dig från att kanske göra det bästa Du har gjort eller kommer att göra i livet!

Så, vad väntar Du på, samla ihop modet och berätta för någon som Du vet stöttar Dig… eller så tar Du tag i det och gör det bara!

Ta rätt på vad som behövs för att börja om Du inte redan vet det!

Att gå Din egen väg är något som Du aldrig kommer att ångra oavsett vilka hinder Du möter på vägen!

Varmt lycka till på Din resa!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Går Du Din egen väg?

Hur har Du blivit bemött på Din resa?

Berätta gärna i kommentarsfältet nedan!

Jag ser fram emot att läsa och svara på Din kommentar!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Väl mött,

Helen Engström
Driver företaget Själens Harmoni i Köping

www.sjalensharmoni.com
www.facebook.com/mediumhelen

Föregående artikelEn oändlig resa – Fakta eller fiktion?
Nästa artikelEn inre konflikt, del 1
Mitt intresse för det andliga och personlig utveckling har funnits med mig sen tidiga år i livet! Lyckligtvis hade jag föräldrar som pratade mycket om andar, energier, karma och hur vi kan göra för att bli bättre människor. Jag har sen barnsben känt, hört och förnummit olika energier som har funnits runtomkring mig. Jag pratade ofta om andar/spöken och visste hur andra människor mådde som fanns i min närhet. Jag upptäckte att förmågan ökade i tonåren och hade många upplevelser med andevärlden, men trodde att jag inbillade mig. Jag fick kontakt med Terry runt år 2002 och började min resa i en Mediumutbildning. Där det senare visade sig att det jag trodde var inbillning, lyckligtvis ej var det! Sen började jag min väg som Bergsmeditationsledare. BM är något som jag brinner extremt mycket för, då vi kommer i kontakt med vår inre dynamik på ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare. Idag har jag mitt företag och min lokal Själens Harmoni i Köping. Där tar jag emot klienter för privatsittningar, medial vägledning med änglakort samt seanser och utbildningar/kurser i mediumskap och Bergsmeditation. Här kommer Du att kunna läsa om min tankar och upplevelser andlighet, personlig utveckling! Väl mött.

8 KOMMENTARER

 1. Mycket bra artikel! Hade jag lyssnat på ”olyckskorparna” hade jag aldrig befunnit mig där jag är idag ???? men jag kan säga att jag är lycklig som har en familj och vänner som stöttar mig och det är dem jag väljer att omge mig med och lyssna till.. sist men inge minst alla kunder och människor jag möter i mitt arbete som jag hoppas inspirera att följa sitt hjärta precis som de inspirerar mig att följa mitt ❤️ tack Helen för påminnelsen ❤️????????

  • Hej Victoria!
   Tack för Din kommentar!
   Ja, det är så viktigt att finna de runtomkring oss som vill oss väl och som stöttar att Du följer och går Din väg!

   Allt gott
   Helen

 2. Jag har gått mot ett bestämt mål hela mitt liv, att hitta mig själv någonstans där ute, för att slutligen finna att jag funnits här hela tiden,
  Jag har sökt äventyr ute i världen för att slutligen se hela min skapelse som ett äventyr, jag har sökt kärlek inom mig själv för att slutligen finna delar av mig själv i hela universum, jag har sökt hopp och tro i många former för att slutligen hitta den i mitt hjärta och själsljus, min väg har varit tom, trasig, full av hinder, i det närmaste omöjlig för att en dag se att det inte är vägen dit som är viktig för mitt hem, min tro, min kärlek mina mål, mitt universum är alltid med mig i mitt hjärta och hur vilsen jag än känner mig så kan jag känna, höra, dess kärleksfulla slag för mig som ett liv värt att levas ????Therese Böhlin

  • Hej Therese!

   Tack för Din kommentar!
   Ja det är ofta så att det vi söker har vi redan inom oss!
   Och ibland kan omvägen dit bli både tuff och krokig!

   Så skönt att hitta lugnet i sig själv!
   Tack för att Du delar med Dig av Din resa!

   Allt gott
   Mvh Helen

 3. Jag har alltid gått efter min vilja, och jag har alltid lyckats, men med all framgång så har det tagit stopp nu, för jag vet inte vad jag mer skall hitta på! Jag letar och funderar i mitt sinne vad mer skall glädja mig framöver , men kan i mitt inte komma på vad.. Men det behöver inte innebära utmaningar, bara att jag skall vara lite glad. Har helt enkelt hamnat i bakvatten vid 62 års ålder… ps.tur att jag har mina hundar ds. Kram

  • Hej Ingela!

   Tack för Din kommentar!
   Att hamna på ”stoppknappen” och inte veta vart jag ska, kan vara både befriande men också frustrerande.
   Det kan också vara så att det är där Du ska vara just nu för att hämta andan….

   Vi behöver ha en paus innan ett nytt skede kommer in i livet…

   Tack för att Du delar med Dig!
   Allt gott
   Mvh Helen

 4. Jag har gått min egen väg genom att lämna ett äktenskap o en man som jag levt ihop med i 38 år – ’som ensamstående gift’. Familjen/vuxna barn har tyvärr blivit delade i 2 ’läger’ men har underbara vänner som stöttar o talar om hur modig o stark jag är, o det är jag så oerhört tacksam för – att de finns i mitt liv ???? Jag har verkligen i detta gått min egen väg ????

  • Hej Birgitta!

   Tack för Din kommentar och tack för att Du delar med Dig!

   Att gå den väg som är rätt för Dig kan vara svår för andra…

   Sträck på Dig, Du är fantastisk!

   Önskar Dig allt gott i framtiden på just ”Din” resa.

   Mvh Helen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn