Jag sitter på verandan. Jag ser hur solens strålar letar sig genom björkarnas löv. Dom sista strålarna för den här dagen. På grusvägen sitter det en hare. För någon kväll sedan såg jag en räv där. Då hade jag tre harar som gömde sig på min gräsmatta. Räven vågade sig aldrig in på tomten. Jag känner mig lycklig. Tacksam. Runt omkring mig ser jag blommor, grönt, hur det växer. Det jag själv planterat och det andra före mig har planterat. I år har pionerna verkligen visat sin prakt. Eller är på väg att visa den. Dom har faktiskt inte slagit ut sina knoppar än. Jag har dessutom turen att inte ha så mycket mygg. Dom håller sig i skogen. Runt mig hör jag bara fåglarnas kvitter. Och datorns surr ibland. Snart kommer plåttaket börja knäppa när det svalnar.

Tidigare idag var jag ute i sommarstugan. Badade. Solade. Somnade på bryggan medan korparna kraxade. I år har vi ett korppar som bestämt sig för att bygga ett bo i en av tallarna. Jag väntar på korpungarna. Jag vaknar av ett väldigt pipande. Pipandet gör mig så lycklig! Det är ljud jag saknar varje vinter. Det är ett ljud jag längtar efter. Det är ett ljud som får mitt hjärta att bulta och smälta, implodera och explodera samtidigt. Andungar. I år är dom sju stycken. Dom är redan stora. Dom tjattrar inte än, dom piper.

Dom tog sig upp från vattnet och upp på land. Genom det höga gräset såg jag hur dom sträckte på sina halsar och spanade. Det fick mig att fnittra. Dom var så fina. Jag lockade på dom och dom kom. På bryggan hördes ett välbekant ta-ta-ta när deras små andfötter vandrade mot mig. En granne döpte en av änderna för några år sen till Tata av just den anledningen. Deras ljud när dom går. Ta-ta-ta. Jag tittade på andmamman och får plötsligt syn på hennes signal för rovfågel. Jag såg mig omkring. Spanade upp på den blå himlen, långt bort och nära. Jag lät måsarnas skrik navigera mig. Javisst! Där var det en rovfågel. Jag trodde först det var en örn. Men bara några minuter senare så fick jag se när fiskgjusen dök ner i vattnet och fångade en fisk. Jag förstod mitt privilegium. Människor betalar för att få se sånt här. Rovfåglarna har kommit tillbaka till sjön dom senaste 10 åren, men jag tycker att dom ökat dom senaste fem åren. Det gör mig glad. Jag undrade var havsörnarna häckar i år. Pipandet tog mig tillbaka till bryggan och jag återvände till mina ta-ta-ta-vänner. Lyssnade på deras pip. Vattnet som kluckade mot bryggan och stenarna.

”Jag är privilegierad som har alla dessa djur runt mig.”

Nu är den lilla harungen framme. Den sover här på tomten på nätterna. Och äter mina blommor ibland. När jag lockar på den så gömmer den sig under granen. Jag är väldigt förtjust i den här lilla haren. Vi hittade den i det cementerade hålet som leder ner till krypgrunden. Den hade inte en chans att ta sig därifrån. Jag pratade med den medan jag lyfte upp den. Jag kände hur dess lilla hjärta fladdrade mot mina fingrar. Vi vet inte hur länge den varit fast där nere. Jag ställde fram vatten och plockade maskrosor och la i en hög till den. Senare samma kväll var den lilla haren borta. Och jag pustade ut. Några dagar senare fick jag syn på den när den låg i min hög för trädgårdsavfall. Den åt maskrosor som jag rensat från rabatten och slängt där.

Jag är lycklig. Jag är privilegierad som har alla dessa djur runt mig. Att jag kan lyssna till ormvråkens skri, och korparnas kraxande. Att andungarnas pip får mitt hjärta att röra sig. Jag är tacksam för alla färger och fjärilar runt mig. Solens strålar. Jag är lyckligt tacksam.

Elin Järnkvist
elinsmassage@hotmail.com
www.elinsmassageochhealing.se

Föregående artikelLivet är en resa, Del 1
Nästa artikelVisst får vi hjälp från andevärlden
Jag heter Elin Järnkvist och jag älskar att skriva! När jag gick i skolan så tyckte jag att den roligaste uppgiften var att göra en egen bok. På halva sidan fanns det plats att rita en bild, och sen kunde man skriva sin berättelse. Jag minns inte vad böckerna handlade om, men jag minns min entusiasm för uppgiften! Hela skolgången fortsatte jag att skriva. För mig själv. Jag skrev dikter. Korta noveller. Jag försökte uttrycka allt jag hade inom mig för att det inte skulle äta upp mig. Efter gymnasiet så fortsatte jag att gå en skrivarkurs på folkhögskola. Efter det så slutade jag. Jag tappade bort min kärlek till att skriva, till orden. När jag senare i livet startade mitt egna företag så insåg jag att jag tappat bort väldigt mycket av min förmåga att uttrycka mig i text. Det blev en plåga att försöka beskriva mina behandlingar och vad som ingick och inte. När Terry nämnde Ascala så tackade jag först nej. Jag blev rädd. Jag tänkte att jag inte skulle ha något att skriva om. Trots det så bestämde jag mig för att testa, och idag skulle mitt liv vara väldigt tråkigt utan mitt skrivande! Jag skriver om personligt utvecklande, och invecklande. Jag skriver om händelser som påverkar. Meditationer. Allt som vill komma ut i textform. Jag jobbar som massör och healer. Jag delar lokal i Örebro, och har en liten stuga hemma i Lysfalla som jag jobbar i. Och håller just nu på att utbilda mig till medium. Det är en fantastisk resa, Livet! Här kommer ni kunna läsa texter om att vara känslig. Och okänslig. Texter som handlar om drömmar, personlig utveckling, meditation, kreativitet, healing och andlighet.

2 KOMMENTARER

  1. Åh vilken härlig upplevelse! Jag rycktes med i din berättelse! Vilken frihetskänsla!
    Tack för att du delade med dig!
    // Anki

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn