Det finns en tunnel under floden Themsen i London, som sägs vara hemsökt av ett kvinnligt spöke och det sägs att en man som körde igenom tunneln en gång såg kvinnan lifta. Det såg ut som om hon var strandsatt och kanske behövde skjuts. Han erbjöd henne skjuts, hon tackade ja och satte sig i bilen. De började prata med varandra och efter ett tag blev han sugen på en cigarett. Han bjöd även henne på en och hon tackade ja. När han sedan vänder sig mot passagerarsätet finns hon plötsligt inte längre där. Är det här bara en skröna eller är det fakta?

Under mina år som medium har jag ofta fått höra liknande historier, om andar som har materialiserats och visat sig precis som en levande person. Jag kan inte bevisa något, bara återberätta det jag hört, men jag tror att det är möjligt. Jag minns själv en dag när jag väntade på bussen i centrala Liverpool. Vid den här busshållplatsen stannade fem olika bussar, med olika nummer och rutter. Jag stod där och väntade på bussen, dagdrömmande, när en vilt främmande kvinna plötsligt knackade på min axel och sa: “Din buss kommer nu. Missa den inte.” Jag vaknade till ur min dagdröm och ja, det var min buss. Jag tackade henne, klev på bussen och satte mig ner. Plötsligt fick jag en chock: Vem var den här kvinnan? Hur visste hon att det var min buss? Hur visste hon vart jag skulle åka?

En annan gång åkte jag tåg från Liverpool till London. En kvinna som verkade vara i min ålder satt mitt emot mig. Vi började prata. Det första jag lade märke till var att hon bar kläder som man skulle ha burit omkring 20 år tidigare. Det var något overkligt med henne, något annorlunda. Jag kunde helt enkelt inte sätta fingret på det. När vi började närma oss London sa hon att hon behövde gå till en bank. Kunde jag visa henne vägen till en bank? Jag sa att det fanns flera i närheten av stationen. “Nej, kan du visa mig”, sa hon. Så jag följde henne till en bank och hon gick in. Jag tog farväl och tänkte inte mer på det, bortsett från att det gav mig en konstig känsla.

Följande dag besökte jag en vän på motsatt sida av London. Jag stod vid dörren till min väns hus och plötsligt kom två kvinnor gåendes runt hörnet. Min vän sa: “Den där kvinnan tittar väldigt konstigt på dig. Känner du henne?” Jag vände mig om för att se vem det var – det var kvinnan från tåget! Hon bara vinkade och log utan att stanna till för att prata. När hon gick förbi fick jag intryck av att kvinnan nu hade hittat någon annan att prata med. Än en gång fick jag samma konstiga känsla, som jag fått tidigare. Sen tänkte jag: Jag undrar om hon är en ande? Varför söker hon sig tillbaka hit? Varför ville hon att jag skulle följa henne till banken? Varför bar hon så gammalmodiga kläder?

Jag har aldrig kunnat lösa det här mysteriet, men jag tror att hon var en ande, som av någon anledning kunde materialisera sig som en levande människa. När jag skriver den här artikeln minns jag att hon varken åt eller drack någonting under hela tågresan, som var ungefär tre timmar lång och jag tror inte heller att hon hade något bagage med sig.

I legender och myter sägs det att andar och änglar går mitt ibland oss, precis som vanliga människor. Jag kan inte bevisa det, jag kan bara berätta om upplevelser som lämnat mig med frågetecken. Det kanske är meningen att det ska vara så, eller har dessa upplevelser en logisk förklaring, eller var det besökare från andra sidan som kommit för att öppna upp mitt sinne för möjligheter som jag annars inte skulle ha tänkt på?

Sen dess har jag haft andra konstiga upplevelser liknande dessa, som jag inte hittar någon logisk förklaring till. Har du någonsin haft ett konstigt möte liknande mitt? I sådana fall får du gärna skicka in din berättelse, så publicerar vi den här i Ascala News. Jag ser fram emot att få läsa om era upplevelser.

Skicka din berättelse till: kontakt@ascala.se

Terry Evans

Föregående artikelKärlekens kraft – vad är det?
Nästa artikelPlötsligt var jag i rymden
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

4 KOMMENTARER

 1. Att se ”andar” lika tydligt som oss själva…det har jag gjort för inte så länge sedan.Kom körandes med min bil på vår grusväg för att åka in och handla,då jag kommer nästan vid ett stall som står efter vägen så ser jag en farbror mitt på vägen.Han tittar på mig och jag tvärbromsar för att inte köra på honom(det gick inte fort då farten max var 30km)han liksom tar en skutt rätt över diket och in i skogen.Hanvar smal och hade beige byxor och en blå täckjacka av något slag,…MEN sedan gick han ”upp i rök”,fanns ingenstans och min känsla jag fick var att han var från en annan tid.Han var så tydlig och vips var han borta.Sedan en annan gång då jag och Jocke hade varit i Smedjebacken på väg hem var både han och jag glada att det var han som körde för efter vägrenen till höger fanns en man som var på väg över gatan(vi åkte då i hög fart)OCH jag bromsade nästan genom golvet på passagerarsidan och skrek akta då jag trodde han skulle kliva rätt ut i vägen..Bara det att Jocke såg ingen,fanns ingen man där alls så..han sa att jag nog inte skulle köra bil mer och att det var tur han körde nu.Ja,fy! Dessa män och upplevelser var inga ”grumliga disfigurer”,eller som skuggor utan klart tydliga och såg ut som oss andra.Men fanns inte kort därefter,så kan hända de varit andar ,annars vet jag då inte, för det är min tro och min känsla.Mvh!Birgitta Fagerhill

  • I have heard so many similar stories, Birgitta. Especially when spirits have been standing on a road. A friend of mine had an experience like that, but if she had not stoped she would have had an accident. So it was a warning. Thank you! /Terry Evans

 2. När jag bodde med min familj i England i staden Bath, var jag med om en rolig och märklig upplevelse.
  Jag stod framför ett skyltfönster och tittade på alla husannonser, så drogs min blick åt höger. Jag vände på huvudet och såg en ung kvinna komma gåendes med stora kliv och jag visste att hon var tvungen att gå förbi mig för att komma vidare. Jag väntade på att få se henne gå förbi bakom ryggen på mig genom att se henne i skyltfönstret, det speglar ju sig.
  Hör och häpna så passerade hon aldrig och jag var tvungen att vända mig om för att verkligen förvissa mig om att kvinnan inte stod stilla någonstans. Men nej, hon var som uppslukad och jag förstod att hon var en ande som bara ville visa sig.
  Tacksam och full i skratt tackade jag för tillfället av lite andligt skoj.
  Hälsningar Helen Gamhov

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn