En lördag på tu man hand med min son hade vi haft en händelserik och kärleksfull höstdag tillsammans och så blev även kvällen. Strax innan läggdags satt vi en stund i soffan och min femårige son kramade mig gång på gång och sa att jag var den bästa mamman i världen. Lycka. Samhörighet. Kärlek.

Dock fick sonen svårt att sova och kände sig varm medan jag som vanligt frös och han tog av sig sin pyjamas och vände sig fram och tillbaka i sin säng. Till slut frågade jag vad som var fel och han sa att han inte var trött alls. Eftersom det var lördag kväll tog jag med honom ut i soffan igen, med löfte om att han skulle ligga med en kudde i mitt knä och försöka sova, medan jag skulle titta på tv-programmet ”Så mycket bättre”. Eftersom det är ett musikprogram med en hel del prat, så tänkte jag att det kunde vara både lite lagom lugnt för en femåring att slötitta på tills han somnade.

Ganska snabbt efter programmet började skulle Danny Saucedo sjunga sin cover ”Se mig”, en av Weeping Willows låtar. Sonen låg alldeles tyst och bara tittade och lyssnade och när jag nästan trodde att han skulle somna och låten var slut, så säger han lugnt och nästan högtidligt: ”Jag tycker att det är en så fin låt att mina ögon rinner.” Jag frågade: ”Rinner de?” Sonen: ”Ja… Han sjunger verkligen bra.”

När jag själv var ungefär i samma ålder, så minns jag att jag tyckte att min egen mamma betedde sig märkligt när hon blev tårögd ibland till någon riktigt sorglig film och då är jag ändå en väldigt känslig själ och har alltid varit. Jag skulle inte ha varit i närheten av att fälla tårar av en låt i hans ålder…

Jag såg hur han torkade tårarna och tittade vidare på programmet. Nästa låt som spelades i programmet var den tänkte deltagaren Freddie Wadlings. Freddie avled ju tyvärr innan programserien blev färdiginspelad. Huvudpersonen för kvällen, Magnus Carlson (Weeping Willows sångare), blev rörd till tårar när Freddies inspelade låt framfördes och en bra stund efter säger min son: ”Jag tycker synd om han som gråter, mamma.”

Han är sannerligen en känslig själ min fina son och lider ofta även å andra människors vägnar när de är ledsna eller mår dåligt. Jag blev lite häpen över hans mogna och känsliga reaktioner och utbrister: ”Du måste ha en gammal själ min mogna, fina, lilla pojke”. Han log och svarade: ”Mmmm…”

Sonen började bli lite för engagerad i tv-programmet efter ett tag, så jag påminde honom om att han behövde försöka sova och bad honom om att vända sig åt andra hållet, bort ifrån tv:n. Det fungerade inget vidare, så jag frågade om han inte skulle sova på sitt rum ändå istället. Vi blev lite oense och tröttheten gjorde att han blev arg på mig och när jag bar in honom på hans rum, så skrek han nästan i panik: ”NEJ MAMMA, JAG ÄR RÄDD!!!” Jag stannade upp direkt och satte mig på huk framför honom, höll om honom och undrade varför. Sonen sa: ”När det är mörkt här så hör jag spökena på mitt rum och då blir jag så rädd! Jag tycker inte om när det är mörkt här och jag är ensam! Det knäpper mot alla fönster, så här…” Han härmade ljudet några gånger. Jag lugnade honom, kramade honom och lät honom följa med tillbaka till soffan igen, med löfte om att han nu skulle försöka sova och lova att även försöka vara tyst.

”Mamma, du är min bästa vän. Det vore bra om jag kunde ha tre mammor. Om en dör så skulle jag ändå ha två kvar. Och om en till dör, så skulle jag ändå ha en mamma…”

Sen somnade han efter fem minuter, min djupa lilla själ.

Han har känslorna utanpå kroppen och han lämnar mig ofta förundrad och väldigt berörd.

Eva Storgaard
www.vagaleva.se
vagaleva@live.se
https://www.facebook.com/vagaleva/

Föregående artikelStegEt(t), Del 4: High five
Nästa artikelVi är aldrig ensamma
Sedan jag var barn har jag varit känslig för intryck av olika slag, andras känslor och energier har alltid påverkat mig mycket. Mitt sätt att bearbeta mina egna känslor, upplevelser och drömmar har alltid varit med ord, helst i skrift, då de verkar helande för mig. Redan som liten hade jag en dröm om att en dag skriva egna böcker. Numera när jag skriver blir det oftast om andliga tankar och upplevelser som jag själv har haft som barn, och om samtal och upplevelser jag har tillsammans med min son, född 2011. Jag arbetar med hypnos – stärkande djupavslappning i grupp, suggestionsterapi, och regressioner till tidigare liv. Jag arbetar även med mediala samtal, husrening, andlig healing mm. Dipl. Suggestionsterapeut och Tidigare-liv-terapeut/Regressionsterapeut Dipl. Medium och Healer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn