Under Terry Evans kurs Medial undersökning och rening fick eleverna i uppdrag att åka till stadshotellet i Lindesberg. Ingela Lendin Collin, som arbetar som lärare på Terrys kursgård Gamla Byskolan följde också med. Ingela berättar med egna ord:
Eftersom jag själv är utbildad husrenare, så kunde jag inte motstå att delta i en undersökning. Det var oerhört intressant att se hur många som uppfattade samma eller liknande händelser och andar i de olika rummen.

Människor som både har övernattat på hotellet och jobbat där har upplevt obehag och olika slags paranormal aktivitet i rummen, korridorerna och köket. Som ett slags slutprov fick eleverna göra ett försök att rena hotellet; lätta på tunga energier och hjälpa andar, som möjligtvis fastnat där, att gå över till andra sidan.

Gruppen jobbade i par och analyserade tillsammans de olika rummen. I några av rummen känner eleverna av samma energier. Ingela berättar mer i detalj:

Vi började i Stora salen där även jag uppfattade den bestämda kvinnan som kändes som en gammaldags husfru. Det var mycket runt henne som hördes och syntes, fotsteg, skrammel med nycklar och porslin bland annat.

I Kungasalen fick jag en känsla av att det inte var så lätt att hålla ordning på alla stolar, de var utdragna trots att alla skjutits in under borden. Mycket minnen av höga herrar och damer. Huvudvärk och illamående var det många som kände på grund av all energi som sitter i väggarna och påverkar alla som går in där, mer eller mindre.

I några av sovrummen kändes luften så tjock och tung av gammal energi att det var svårt att andas. Och i flera av rummen upptäcktes andar som behövde hjälpas över till andra sidan. Flera av rummen kändes onormalt kalla och många fick luktförnimmelser av olika slag.

När vi sen kom ner i restaurangen, så ville vi helst bara gå därifrån. Speciellt i köket kände jag många oroliga energier och andar. En del som slängt saker i golvet och det kändes som kökspersonalen blev motarbetad lite då och då. Saker försvinner helt plötsligt, skrammel och annat oljud av porslin och krossat glas. Mycket av det här är minnen från långt tillbaka, ända till nutid.

Till slut så var det dags för överföring av vilsna andar och rensning av negativ, icke önskvärd energi. Hela gänget ställde sig i en jättering, och tillsammans samlade vi in de andar som sedan kunde föras in i ljuset. Och med gemensam ansträngning så renade vi huset från gammal energi. Det kändes ljust och lätt innan vi avslutade och återvände till skolan.

Nu hoppas vi bara att personalen och gästerna på hotellet känner likadant.

De elever som medverkade i denna stora rening är: Anett Abbor, Anki Hertz, Anki Pettersson, Eva Björklund, Eva Storgaard, Fredrica Lange, Johan Hedvall, Jonathan Ede, Karin Lindgren, Kristina Granlöf, Marie Klintebäck, Nellie Andersson, Nina Hed, Sophie Olsson, Susanne Blomqvist och jag själv, Ingela Collin Lendin.

Dessa elever är nu Diplomerade och redo för att själva fortsätta sin resa till att bli skickliga mediala undersökare och husrenare. Och jag önskar dem lycka till.

Jag, John Pettersson, var med under husreningen som fotograf och det var en intressant upplevelse att se eleverna arbeta. Kanske har man sett Det Okända på TV och sett medium arbeta, men jag tyckte det var något lite extra att se det med sina egna ögon och att få uppleva det på riktigt. Även fast det var helt tyst i rummen under arbetet kändes det rörigt, som att tankar rusade in men försvann lika snabbt, fastän det inte var mina egna tankar.

Jag försökte vara så lite i vägen som möjligt med den klickande kameran. Eftersom jag upplever att jag inte har ett sådant utvecklat sjunde sinne själv kände jag inte av några konkreta andar eller energier, men jag upplevde att jag blev yr efter ett tag under vistelsen på övervåningen.

När eleverna stod i ringen för att föra andarna vidare in i ljuset var det förvånansvärt tyst, men trots det kunde man verkligen uppfatta att eleverna hade fullt upp.

John Pettersson

———————————–

Efterord Terry Evans
Innan vi kunde fastställa om det här hade varit en framgångsrik undersökning eller ej var det viktigt att låta det bero under några veckor. När jag sen pratade med hotellchefen, Ann-Christin Gryth, berättade hon att någon av städerskorna hade haft en upplevelse, men att det på det stora hela hade blivit mycket lugnare.

När vi gick in genom dörrarna började hotellet genast berätta sin historia, om vad som hade hänt på platsen och om andar som, av olika anledningar fastnat. Vi hoppas att många av dem var redo att gå vidare. När eleverna öppnade portalen för att hjälpa dem in i ljuset kunde många av dem ta tillfället i akt och gå till ljuset. En stor del av hotellets gamla kollektiva energi verkade också bli utrensad. Jag tror att ni skulle tycka att hotellet är en intressant plats att övernatta på om ni besöker Lindesbergområdet. Jag skulle själv inte ha något emot att tillbringa en natt där för att se vad mer jag skulle kunna känna in.

Tack än en gång Ann-Christin, för att vi fick möjligheten att undersöka Lindesberg Stadshotell.

/Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn