Jag har alltid skrivit dikter, det har fått mig att må bra. Att uttrycka sina känslor i en dikt har varit lättare för mig än att skriva dagböcker.

Mina dikter är lättlästa och enkla. Jag vill ha det så. Alla ska kunna förstå, både barn och vuxna.

För många år sedan förverkligade jag min dröm. Jag skrev en diktsamling. Tanken hade funnits där länge. När de rätta personerna fanns i min närhet som kunde hjälpa mig med det praktiska, tog jag chansen.

Jag bestämde mig att inte säga till någon än de inblandade att jag skulle ge ut en diktsamling. Jag var noga med det, för jag visste att om jag skulle nämna det skulle motgångar och tvekan komma fram. För det är så ibland att vi (läs jag) lyssnar ibland för mycket vad andra tycker och tänker. Jag hade nog fått frågor och “pekpinnar” från människor som säkert hade velat väl. Min väg till min diktsamling blev rak utan en massa hinder att besvara.

Än idag tänker jag att jag gjorde rätt att vara ”hemlig”. Det blev lättare för mig. Samtidigt kunde jag vara ärlig mot mig själv på ett annorlunda sätt. Jag lyssnade mer på mig själv. Tog mig själv mer på allvar. Det är klart att mitt ego var där med sin uppmärksamhet, den som var rädd, men även den som så gärna ville, som trodde på mig.

Jag blev nöjd. Jag kan le, det är mitt verk, min diktsamling, mina tankar och min tysta resa.

Jag minns än idag när det ringde på dörrklockan och två män stod utanför med ett paket. Riddarna från budbilen log. De kom med min dröm! Jag gick den tysta vägen mot målet. För mig betyder det inte att det var tomt och tyst, inombords hurrade alla känslorna tillsammans.

Från Anki Petterssons diktsamling ”Kraften”

Anki Pettersson
Medium och healer vid Creative Experiences Terry Evans AB

Föregående artikel12-stegsprogrammet är väl bara för alkisar, eller?
Nästa artikelTack!
Anki Pettersson heter jag och arbetar som medium och healer på Terry Evans kursgård, genom mitt eget företag. Redan som barn kände jag av andevärlden och det har varit helt naturligt för mig. Som 10-11-åring bestämde jag mig för att arbeta som medium, och den känslan har jag haft hela mitt vuxna liv. Jag har alltid dragits till att hjälpa människor och har arbetat inom vården och som undersköterska i 20 år. Till slut kände jag att det var dags att förverkliga det jag egentligen ville och gick en mediumutbildning för Terry Evans. Jag blev klar 2011 och har arbetat som medium och healer sen dess. När jag tog steget var det som om cirkeln slutits och jag äntligen hittat min plats i livet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn