Våra husdjur sprider så otroligt mycket kärlek till oss. Tänk om de kunde tala. Så mycket visdom de skulle kunna förmedla. En djurkommunikatör kan stundvis vara i kontakt med den visdomen under en konsultation. Det är väldigt hjärteöppnande för båda kommunikatören och för ägarna.

Den gamle labradorhannen viftade godmodigt på sin svans och kikade nyfiket på mig. Han visste hur livet skulle levas han. Han tyckte om enkla och raka besked. Tyckte om det okomplicerade. För honom var livet väldigt enkelt. Vi hade träffats en gång tidigare. För många år sedan när jag var alldeles ny som djurkommunikatör. Hans matte och husse hade nu bokat mig för ännu en konsultation. Nu var labradoren mycket äldre, ja på sin ålders höst skulle man kunna säga. Därför hade han också många kloka ord att förmedla till sina ägare.

”Man ska vara rädda om varandra och vårda det man har. Värna om de små och njuta av glädjeämnena.” Så ska man leva tyckte han. Närhet och kontakt var viktigt för honom och även om han var självständig och stark i sig själv tyckte han att det var viktigt att man visade att man tyckte om varandra. Det var som om han undervisade sin familj i sitt förmedlande.

”Det är betydelsefullt för alla att få ge och ta emot ömhet.” Orden studsade mjukt emot mig och landade i hjärtat. Det fanns inga krav i hans förmedlande. Endast kärlek och glädje. Mjuk i hjärtat av hans visdom kände jag stor vördnad över att jag fick förtroendet att dela med mig av hans ord till matte och husse.

”Se till att ni är konsekventa och eniga. Om ni tycker olika så respektera att ni tycker olika. Ni kan ju varannan gång få vara den som bestämmer i så fall.” För honom fanns endast stöttande ord om mattes och husses olikheter. Hans vilja att förena dem, trots ibland förekommande dispyter, var beundransvärd.

Vi tittade häpet på varandra, jag och husse och matte, och kunde knappt förstå hur all denna visdom kunde rymmas i en hund. Jovisst hade de sina meningsskiljaktigheter ibland erkände de. Snart kunde ingen av oss längre hålla tårarna tillbaka Det kändes som att kärleksenergin flödade fritt i rummet, berörde och lyfte oss alla. Med tåren i ögat tackade jag allra ödmjukast för att jag fått vara med om detta möte.

Kia Enbarr – Silvermåne
Vägledare och utbildare inom djurkommunikation och Intuitiv Tarot
Silvermåne på Facebook

Föregående artikelJag, högkänslig? Ja, det förklarar mycket…
Nästa artikelPå jobbet 08:30
Ända sedan barnsben har djuren legat mig varmt om hjärtat. Hästar och hundar har alltid funnits i min närhet och med det också föreningsarbete. Redaktör för olika klubbtidningar har också varit en sysselsättning som föll sig helt naturligt för mig eftersom reklambyrån var min arbetsplats under många år. Mitt andliga intresse har funnits med mig sedan tidiga tonåren och när jag var 21 började jag meditera i grupp. Vad jag inte visste då, var att jag tio år senare skulle leda min första studiecirkel i djurkommunikation eller att jag ytterligare tio år senare skulle ha utvecklat en helt egen tarotutbildning som mer baseras på intuition än på det traditionella sättet att lära ut. Idag lever och arbetar jag med Magnus Pamp. Vi arbetar bl a med Intuitiv Tarot, Djurkommunikation, Drömtolkning och Transformation Game. Allt vi gör i vårt arbete genomsyras av intuition och personlig & andlig utveckling. Det jag har kommit att intressera mig för är framför allt hur vi använder oss utav vår intuition i olika sammanhang, i vardag som arbete. Därför kommer du på mina sidor kunna läsa berättelser om olika djurmöten jag gjort, om hur du kan använda tarotkorten för att fördjupa kunskapen om dig själv och om själens tysta röst, intuitionen, som försöker nå dig genom ditt vardagsbrus.

6 KOMMENTARER

 1. Åh, så berörande det du skriver om den visa labradoren. Jag ser så fram emot att du skall kommunicera med min katt Maja. Sedan jag var liten har djuren varit källa till en enorm glädje. Jag bor i denna fas av livet med fyra katter och det känns ofta att jag bor med fyra zen mästare som jag lär mig av hur ett liv skall levas: sova mycket och leka, samt äta gott.
  Tack för fin artikel:
  Rita Borenstein

  • Tack för att du läser och tar emot Rita. Djurens visdom går ibland bortom vår egen vardagliga förståelse. Just detta möte var så speciellt att jag var tvungen att skriva ner det när jag kom hem. Ser fram emot att kommunicera med Maja också 🙂
   Kram Kia

 2. Jag kom att tänka på min hund som jag hade för 6 år sedan, var till en djurkommunikatör med henne och WOW säger jag bara! Väckte mycket fina minnen och visdom inom mig! Tack för att du påminde mig!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn