Under större delen av sommaren hade vår femårige son svårt att somna på kvällarna och då provade jag att spela lite lugn och skön musik på min telefon. Han fick oftast välja musiken själv och valen föll på avslappningsmusik, gärna med flöjt. Under perioden han lyssnade på musik på kvällen så somnade han mycket snabbare, men började också prata mera om döden innan han somnade och oroade sig för vad som skulle hända om min man eller jag dog. Det skedde i princip varje kväll under några veckors tid.

Sedan kom en dag när han sa att han inte ville lyssna på musik på kvällen mera. Han avböjde varje gång jag frågade och sa att han hade slutat med musik nu. När jag undrade varför så sa han med lite ansträngd röst och tårfyllda ögon att det blev så jobbigt då, för om han lyssnar på musik när han somnar så drömmer han alltid att någon dör. Han gjorde ett uppehåll och lade sedan till: ”Att NI dör…”

Jag sa till honom att vi gör som det känns bäst för honom och att det är ok. Jag försöker att vara så lugn, lyssnande och neutral jag kan för att han ska följa sina egna känslor och lita på sina egna beslut, även om mina egna tankar och känslor ändå kan skena iväg inom mig och jag funderar ofta på vad hans reaktioner och tankar egentligen kommer ifrån…

Sedan han slutade lyssna på musik på kvällen så har han inte pratat om vår död igen.

I slutet av sommaren pratade vi om en god vän som hade gått bort. Sonen sa då glatt:
– Vilken tur att själen lever vidare mamma! Den är alldeles vit och den finns i himlen!
Äntligen såg jag för första gången att det inte bara var sorg i hans ögon när döden kom på tal.

” Igår kväll när jag nattade sonen så fick jag en känsla av att han hade en stor tyngd i bröstet…

Under sommaren fick vi ”tillökning” av ytterligare en liten hund hon och sonen är redan bästa vänner. Han är väldigt vårdande i sitt sätt mot henne och har vid ett par tillfällen sagt:
– Jag ska ge henne lite healing så mår hon bättre!
Därefter höll han sin lilla hand en liten bit ifrån hundens kropp och satt alldeles stilla och bara tittade på henne. Efter ett tag slutade han med orden:
– Så, nu mår hon lite bättre.

Sonen har säkerligen hört mig prata om healing vid mer än ett tillfälle och han verkar ha tagit det till sig som något helt naturligt och han vill också praktisera det själv på eget initiativ då och då. Det är som om han blir så samlad, fokuserad och mogen på något vis när det händer. Han blir alldeles lugn och beter sig märkligt nog som om han ägnar sig åt något han verkligen kan och känner sig trygg med.

Sonen har vid flera tillfällen sagt att han vill ge mig healing när jag håller på och lägger honom. Nyligen blundade han och sa att han såg en massa färger. När det hände igen frågade jag vad det var för färger han såg. Han log och sa:
– Det ser ut som en regnbåge, det är alla färger! Och guld…

Färger verkar ha stor betydelse i hans liv och han kan fascinerat stanna upp när han ser en färgrik bild, även om det är en vacker solnedgång ute och han tycker mycket om att måla, gärna färgglada och för mig abstrakta bilder, som han fyller hela pappret med utan att stanna upp när han har börjat.

Igår kväll när jag nattade sonen så fick jag en känsla av att han hade en stor tyngd i bröstet när jag låg bredvid honom och höll om honom. Han låg tyst en lång stund, men sa sedan plötsligt:

– Kan du ta bort det där svarta, mamma?!
– Var då? undrade jag.
– Där du tänkte, svarade sonen.

Jag undrade om han menade i bröstkorgen och höll min hand över den. Sonen nickade. Jag ”tog bort” det svarta i hans bröstkorg med min hand och ”slängde iväg” det svarta, bortåt ut i tomma luften och när jag enligt honom var klar, så sa han att jag skulle fylla bröstkorgen igen, med ”världens finaste och ljusaste gul”, vilket jag gjorde med glädje.

Därefter blundade jag och såg regnbågens färger…

Eva Storgaard
www.vagaleva.se
vagaleva@live.se
https://www.facebook.com/vagaleva/

Föregående artikelKänslor och förändring
Nästa artikelStegEt(t), Del 3: Mantikorans gift
Sedan jag var barn har jag varit känslig för intryck av olika slag, andras känslor och energier har alltid påverkat mig mycket. Mitt sätt att bearbeta mina egna känslor, upplevelser och drömmar har alltid varit med ord, helst i skrift, då de verkar helande för mig. Redan som liten hade jag en dröm om att en dag skriva egna böcker. Numera när jag skriver blir det oftast om andliga tankar och upplevelser som jag själv har haft som barn, och om samtal och upplevelser jag har tillsammans med min son, född 2011. Jag arbetar med hypnos – stärkande djupavslappning i grupp, suggestionsterapi, och regressioner till tidigare liv. Jag arbetar även med mediala samtal, husrening, andlig healing mm. Dipl. Suggestionsterapeut och Tidigare-liv-terapeut/Regressionsterapeut Dipl. Medium och Healer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn