I skogen hittar jag lugnet och ofta tar jag en långpromenad där direkt efter jobbet, för att släppa eventuell stress från dagen. På sommaren är det vackert att bara gå runt och njuta av att se alla vackra blommor och små och stora djur och lyssna på fåglarna. På hösten klär jag på mig lite extra och tar oftast med mig sonen ut och så plockar vi svamp tills det blir för mörkt för att leta vidare. Vi ger oss ut i den underbara uppfriskande skogen även om det regnar och oavsett väder, så är vi glada och nöjda när vi kommer hem igen. I skogen varvar jag ner, där kan jag vara i nuet, det är mindfulness på hög nivå. Där laddar jag mina batterier och kommer hem som en ny människa.

Efter en långpromenad i skogen en dag, så tog jag med mig en kopp kaffe och satte mig utomhus i solen på altanen och såg ut över ängen med hästarna mittemot huset där vi bor och funderade över olika vägval och kände ett visst tvivel.

”Plötsligt såg jag hur en vacker liten rödhake hade irrat sig in på den inglasade altanen.

Jag tog in känslan och kände hur jag var i kroppen mer än i huvudet, jordad och avslappnad efter den långa skogspromenaden, så tvivlet var mer en känsla i kroppen än en tanke i huvudet denna gång, ganska skönt för mig som har lätt att grubbla lite för mycket.

Plötsligt såg jag hur en vacker liten rödhake hade irrat sig in på den inglasade altanen. Jag gick in och pratade lugnt till den och sa att jag skulle hjälpa till. Som om den förstod, så blev den snabbt lugn och jag fick ta den försiktigt i mina händer. När jag hade burit ut den så öppnade jag mina händer för att släppa den fri, men den valde att sitta kvar en stund på min handflata medan jag klappade den med andra handen innan den flög vidare. Jag kände hur tacksamheten fyllde mig inifrån och ut. En fantastisk stund!

Rödhakens budskap:

”Fullfölj det du har påbörjat. Min gåva till dig är att upptäcka nya möjligheter på vägen. Det är bara att vara modig och gå vidare. Ta steget fullt ut.
(Ur Djurens Språk av Solöga.)

Jag hade fått det svar jag behövde och tackade ödmjukt för det.

Eva Storgaard
www.vagaleva.se
vagaleva@live.se
https://www.facebook.com/vagaleva/

Föregående artikelProblemlösning utan att söka svar
Nästa artikelDet är hög tid att dansa
Sedan jag var barn har jag varit känslig för intryck av olika slag, andras känslor och energier har alltid påverkat mig mycket. Mitt sätt att bearbeta mina egna känslor, upplevelser och drömmar har alltid varit med ord, helst i skrift, då de verkar helande för mig. Redan som liten hade jag en dröm om att en dag skriva egna böcker. Numera när jag skriver blir det oftast om andliga tankar och upplevelser som jag själv har haft som barn, och om samtal och upplevelser jag har tillsammans med min son, född 2011. Jag arbetar med hypnos – stärkande djupavslappning i grupp, suggestionsterapi, och regressioner till tidigare liv. Jag arbetar även med mediala samtal, husrening, andlig healing mm. Dipl. Suggestionsterapeut och Tidigare-liv-terapeut/Regressionsterapeut Dipl. Medium och Healer

3 KOMMENTARER

  1. Hej
    Exakt med samma händelse ord och tankar råkade jag ur för detta några timmar efter min svärmors bortgång och sedan läser jag detta dagen efter.
    Otroligt

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn