Det här går lite hand i hand med en tidigare artikel jag skrev, då jag nu precis förlorat en nära släkting som betydde väldigt mycket för mig kommer denna fråga upp igen – som så många andra gånger…

När vi förlorar en käresta, släkting, vän eller arbetskamrat så säger vi i Sverige att ”jag beklagar sorgen”, vilket för mig blir helt galet! Jag kan inte beklaga att någon är i sorg eller har sin sorg! Det är personens fulla rätt att ha sin sorg och att sörja!

Jag kikade igenom på nätet och hittade egentligen inte var detta uttryck kommer ifrån! Men jag fann att det finns flera personer som har samma tankesätt som mig, att säga ”jag beklaga sorgen” är något vi gör utan att egentligen tänka efter på vad det är vi säger – för alla gör det. Och jag har hört det sen jag var liten!

På engelska säger de ”I’m sorry for your loss” vilket känns mer rätt, att vi just ”beklagar förlusten”! För det är ju precis det det är! En förlust, en enorm förlust.

Och sorgen kommer ifrån att vi verkligen har älskat, tyckt om personen som nu inte längre finns med oss… Och visst menar vi väl när vi säger beklagar sorgen, men tänker vi egentligen på vad vi säger?

Vilka fraser kan vi använda oss av istället för ”jag beklagar sorgen”? Här kommer några förslag som jag använder mig av både i arbetet och privat!

Jag beklagar Din förlust.
Du har mitt varmaste deltagande.
Mina tankar är med Dig.
Jag känner verkligen med Dig.
Jag vet inte vad jag ska säga, men jag känner verkligen med Dig och finns här.

Har Du fler förslag? Och vad tänker Du angående detta?

Min fråga är, ska vi verkligen beklaga sorgen? Eller ska vi beklaga förlusten?

Skriva gärna i kommentarsfältet.

Helen Engström
Driver företaget Själens Harmoni i Köping.

www.sjalensharmoni.com
www.facebook.com/mediumhelen

Föregående artikelKan frekvenser påverka oss?
Nästa artikelTack för energin!
Mitt intresse för det andliga och personlig utveckling har funnits med mig sen tidiga år i livet! Lyckligtvis hade jag föräldrar som pratade mycket om andar, energier, karma och hur vi kan göra för att bli bättre människor. Jag har sen barnsben känt, hört och förnummit olika energier som har funnits runtomkring mig. Jag pratade ofta om andar/spöken och visste hur andra människor mådde som fanns i min närhet. Jag upptäckte att förmågan ökade i tonåren och hade många upplevelser med andevärlden, men trodde att jag inbillade mig. Jag fick kontakt med Terry runt år 2002 och började min resa i en Mediumutbildning. Där det senare visade sig att det jag trodde var inbillning, lyckligtvis ej var det! Sen började jag min väg som Bergsmeditationsledare. BM är något som jag brinner extremt mycket för, då vi kommer i kontakt med vår inre dynamik på ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare. Idag har jag mitt företag och min lokal Själens Harmoni i Köping. Där tar jag emot klienter för privatsittningar, medial vägledning med änglakort samt seanser och utbildningar/kurser i mediumskap och Bergsmeditation. Här kommer Du att kunna läsa om min tankar och upplevelser andlighet, personlig utveckling! Väl mött.

4 KOMMENTARER

  1. Tack för denna artikel, den fick mig verkligen att tänka till… Jag har gjort som så många andra, av kärlek men utan att tänka på vad jag egentligen har sagt. Tack, nu ökade du mitt medvetande om mig själv!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn