Ibland kan vi ha mycket starka åsikter baserade på vår egen sanning. Dessa åsikter kan bli en del av vår drivkraft. Det händer att vi går för långt med våra ideal, för att bevisa att vi har rätt. Det här kan bli en sådan stor del av oss att vi gör illa människor utan att ha för avsikt att göra det.

Jag har följt kaoset under det amerikanska valet. Det är verkligen en sorglig show, ett klassiskt exempel på stora egon med en mycket trångsynt attityd, som går samman och säger: Vi har rätt – Ni har fel. De är oförmögna att hitta en medelväg. Den energi vi lägger ner på något för att vi vill bevisa att vi har rätt… det är förundrande.

Jag hade ett möte med någon häromdagen, en person med mycket starka åsikter. Vi träffar sådana människor varje dag. Vad gör vi? Går vi in i konflikt för att försöka motbevisa den andra personen eller försöker vi att hitta en mötesplats, trots att våra åsikter är vitt skilda? Världen skulle vara en oerhört tråkig plats om alla tänkte likadant eller hade samma slags filosofi.

När jag träffar någon som inte delar mitt tänkesätt är det sannerligen en utmaning för egot. Jag har en mycket stark vilja. Om jag inte hade haft det skulle jag nog inte ha överlevt, men om jag aldrig träffade oliktänkande människor skulle jag missa underbara tillfällen att få granska mina tankar. Om vi inte träffade människor med åsikter som går i konflikt med våra egna skulle vi aldrig växa eller rannsaka oss själva. Det här är mycket viktigt för mig. Fångar vi dessa tillfällen?

Vad jag än tror på har jag inte rätt att påtvinga min sanning på någon annan. Det är inte alltid lätt att hantera när någon försöker påtvinga sina åsikter på dig. Det är svårt att försöka bibehålla ett öppet och neutralt sinne, men jag anser verkligen att vi behöver bli mer medvetna om det här. Jag tror inte att det finns en absolut sanning. Poängen med andlighet är att lära sig acceptera och lyssna med ett öppet sinne, utan att behöva attackera eller diskriminera.

Egot är starkt. Det kan få oss att gå över en gräns och bli radikala. Det här är något vi ser över hela världen i olika former. När du träffar någon som tycker att du har fel eller ifrågasätter din tro, försök att stanna upp och tänka efter: Hur kan det här hjälpa mig som människa?

Behovet att ha rätt kan ta oss till en plats där vi enbart når en återvändsgränd, men om vi sträcker ut en hand och lyssnar till någon, utan att nödvändigtvis behöva hålla med, är det bättre än att gå i försvar. Så länge som den personens sanning inte gör någon annan illa är den värd att lyssna till. När människor har konfronterat mig har det hjälpt mig. Livsläxor handlar om att möta människor som inte tänker som du. Det här har öppnat mitt sinne och gett mig ett tillfälle att kontemplera. Det hjälper mig att gå vidare och gör mig mer öppen för andra människors åsikter.

/Terry Evans

Föregående artikelFörlåtelse
Nästa artikelSynkronicitet & matematik
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

4 KOMMENTARER

 1. När jag läste din text åkte en våg av minnen genom mig. Tog texten med mig, och i väntan på att maten skulle bli klar tog jag en diskussion med mig själv, om vad jag varit med om och hur det har varit.
  Jag har alltid haft starka åsikter, på både gott och ont. I min nära anhörig problematik, där jag haft starka åsikter, för att bevisa att den andre hade fel, så det har varit en hård kamp. Att jag dessutom har varit tjurig har inte gjort saken bättre 😂
  Hur som, att utföra en sådan kamp ger inget gott- förutom att egot får en boost.
  På senaste tiden har jag märkt att jag mött människor där jag haft möjlighet att hävda min rätt, men jag har tänkt då att varför ska jag göra det, vad ger det mig. Ge inte efter för egot. Det är universums sätt att ge mig tillfällen att lära mina läxor. Har jag behov av att vinna poäng? Har jag behov av att veta bäst? Även om jag vet att jag har rätt, måste jag tala om det, eller visa det….nej….låt det bara vara. Istället har jag använt energin till att känna efter och ta ett annat beslut.
  En kompis till mig så så här….Ibland är det bättre att vara Kalle bakom, istället för att stiga in i något som ändå inte ger något.
  Egot är starkt och kan driva en person hur långt som helst. Jag har varit väldigt driven av egot, men nu varken vill jag eller har behov av det. Många gånger blir man patetisk om det drivs för långt.
  När man har ett bagage som man styrs av är det lätt att man åker med i en diskussion där man har delade åsikter. Men om man jobbar med bagaget så lär man sig att göra sorteringar om vad som kommer från det och vad man kan lägga i papperskorgen.
  För en tid sedan gjorde jag en husrening där en person försökte tillrättavisa mig, jag var inte beredd på det hela men jag tog några sekunder och gick in i mig själv, sen gjorde jag en neutral handling, alltså jag gav inte personen energi, utan tog en neutral väg och personen i fråga gick ned i varv och backade i sitt agerande. Fungerar det- ja oftast.. Kommer jag alltid på det- det vet jag inte förrän jag är i situationen.
  Jag håller på att mogna in i att det faktiskt är klokt att ta ett steg tillbaka och ta några sekunder för att ett annat väl än att hävda och veta bäst, dessutom kan det vara intressant att se dynamiken mellan människor som har starka åsikter hur det betet sig och att beskåda den energin.
  Det känns skönt att beskåda och inte behöva vara deltagare. Det är en frihet.
  Tack Terry för din text, där jag åter igen fick gå tillbaka i livet och se vad som skett kontra vad som sker nu. Det känns bra att nu är det minnen.

  Marie Klintebäck

  • I am really pleased. Your text will mirror other people and I think it can help them. Thank you. /Terry Evans

  • Make sure your strong opinions do not cross a line. During this time it is hard to observe when people do not always get the care they need. Thank you! /Terry Evans

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn