Idag vet jag hur viktigt det är att styra mina tankar när jag umgås med djur. Jag har förstått hur känslostämning smittar och hur jag med min målbild och med min kärlek kan påverka djuret till ett önskat resultat. Det har jag fått otaliga bevis på, även om jag naturligtvis inte lyckas varje gång.

Första gången jag blev medveten om att vi påverkar djuren på fler plan än bara genom ord och handling var när jag skulle lasta en häst för första gången. Jag skulle för första gången få följa med min klasskompis till Gävle på hopptävlingar. Vi var 17 år. Hon hade egen häst och skulle tävla. Jag hade inte egen häst och ingen förhoppning om att jag någonsin skulle få det heller. Därför var hela situationen väldigt speciell för mig när jag fick äran att leda det vackra isabellfärgade stoet från boxen. I den stunden kändes det som att hon var min och jag var en lycklig hästägare på väg att lasta min underbara häst.

Min kompis kom lite på efterkälken och försökte berätta om hur man lastar häst. Jag hade aldrig gjort det någon gång. Jag försökte duktigt lyssna i all min salighet. Hennes pappa hade ställt transporten nära stalldörren och när jag närmade mig dörren såg jag hur han höll på med några långa linor. Jag gick ut med stoet genom stalldörren och ledde in henne i transporten. Jag hade lyckats med min uppgift. Lyckligt vände jag mig om. Allt runt omkring mig hade stannat upp. Ingen rörde sig på flera sekunder. De bara gapade och stirrade. Stod där med sina linor och för­klarade att hon vanligtvis brukade krångla när de lastade henne. Att de brukade sätta fast långa linor i sidan på transporten och liksom fösa in henne med linorna bakom hennes bakben. Vid hemfärd var det däre­mot aldrig några problem, berättade de. Det var bara när de skulle åka hemifrån som hon brukade krångla.

Jag antar att eftersom jag inte visste att hon var svårlastad, inte heller över­förde den känslan till henne. Jag vara bara stolt, toklycklig och gjorde som de sa att jag skulle göra. I bilen kände jag mig en smula mallig också. Att jag hade lyckats med något hästens egen människofamilj hade haft svårt med. Jag kände mig speciell.

När tävlingen var över och vi skulle åka hem var det meningen att jag skulle lasta henne igen. Det hade ju gått så bra senast tyckte min kompis familj. Men nu var jag nervös. Jag hade fått höra hur hon kunde bete sig. Nu visste jag något jag inte visste innan. Det skulle tydligen vara enkelt att lasta henne för hemresan. Tänk om det inte var det. Hjärtat bultade hårt i mitt bröst. Jag fick tunnelseende. Dessutom stod släktingar till min kompis runt oss och tittade på när jag skulle lasta. Stoet vägrade. Flera gånger. I allt vårt krånglande lyckades hon även råka trampa av mig min ena gympasko. Släktingarna skrattade. Vi fick plocka fram linorna. Jag lämnade över stoet till min kompis. Och kände mig misslyckad.

Tänk att samma situation kan väcka både salighet och nervositet och att resultaten därefter kan bli så totalt olika även om handlingen är densamma.

Kia Enbarr – Silvermåne
Vägledare och utbildare inom djurkommunikation och Intuitiv Tarot.
Silvermåne på Facebook.

Föregående artikelMin vän vampyren
Nästa artikelÄr det viktigt med goda kommunikationsfärdigheter?
Ända sedan barnsben har djuren legat mig varmt om hjärtat. Hästar och hundar har alltid funnits i min närhet och med det också föreningsarbete. Redaktör för olika klubbtidningar har också varit en sysselsättning som föll sig helt naturligt för mig eftersom reklambyrån var min arbetsplats under många år. Mitt andliga intresse har funnits med mig sedan tidiga tonåren och när jag var 21 började jag meditera i grupp. Vad jag inte visste då, var att jag tio år senare skulle leda min första studiecirkel i djurkommunikation eller att jag ytterligare tio år senare skulle ha utvecklat en helt egen tarotutbildning som mer baseras på intuition än på det traditionella sättet att lära ut. Idag lever och arbetar jag med Magnus Pamp. Vi arbetar bl a med Intuitiv Tarot, Djurkommunikation, Drömtolkning och Transformation Game. Allt vi gör i vårt arbete genomsyras av intuition och personlig & andlig utveckling. Det jag har kommit att intressera mig för är framför allt hur vi använder oss utav vår intuition i olika sammanhang, i vardag som arbete. Därför kommer du på mina sidor kunna läsa berättelser om olika djurmöten jag gjort, om hur du kan använda tarotkorten för att fördjupa kunskapen om dig själv och om själens tysta röst, intuitionen, som försöker nå dig genom ditt vardagsbrus.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn