Kärlek är det mest intressanta och berikande tema man kan studera. Hur tänkte man i Kina för tusentals år sedan? Och vad sa egentligen Jesus? Finns det något spår i kvantfysiken, eller kanske inom medicinen? Jag letar efter en röd tråd, ett rent kärleksbudskap. Om den röda tråden handlar min krönika. Men låt mig börja från början.

Jag har arbetat som sjukgymnast i många år och sett vad patienters sinnesstämning gjort för behandlingsresultatet. En hög sinnesstämning är att vara fylld av kärlek. Kärlek till livet, till medmänniskor och kärlek till sig själv. Att vara fylld av kärlek ger extra kraft i läkeprocessen, rädsla och bitterhet försvårar. Det är min absoluta uppfattning.

Sedan länge praktiserar jag taoismens visdomar, som inte är en religion i egentlig bemärkelse, utan mer en mild och insiktsfull livsfilosofi som präglas av kärlek till sig själv och omvärlden. Jag har nyligen börjat studera teologi på universitet, eller religionsvetenskap som det också kan kallas. Där ser jag hur kärleksbegreppet tolkas i olika religioner under historiens gång. Och eftersom jag letar efter samband har jag ägnat mycket tid åt kvantfysiken, som också är intressant ur ett kärleksperspektiv. Här följer en kort och mycket förenklad jämförelse mellan dessa tre infallsvinklar.

”Allt vad ni vill att människor skall göra mot er, det skall ni också göra
för dem.” Detta uttalande återfinns i Bergspredikan i Bibeln, där Jesus undervisar i praktiska levnadsregler. Just det här uttalandet är ett exempel på ett kärleksbudskap. Bibeln är världens mest översatta bok. ”Se på din grannes vinst som om vore det din egen. Se på din grannes förlust som om vore den din egen.”

Här är ett citat ur taoismens mångtusenåriga skrift Tao Te Ching, som är världens andra mest översatta bok. Uttalandet är ytterligare ett exempel på att praktisera kärlek och medkänsla till alla människor.

”Kvantfysiken visar att alla atomer i universum är förbundna med varandra, vilket betyder att alla människor är förbundna med varandra i ett energifält.”

Ja, det här är ett citat ur min bok Champagne och gummistövlar. Det innebär att den energi du är fylld av påverkar alla andra människor. En känsla är alltså smittsam, vilket i sin tur betyder att du kan leva ett mer kärleksfullt liv när du tränar dig på att ge mer kärlek. Jesus, taoismen och kvantfysiken håller samma linje: Du kan skapa din egen verklighet. Jaha, men hur går det till? Enkelt förklarat är det så här:
• Din kropp består till 99,9% av tomrum. Det som fyller tomrummet är energi/vågrörelser/frekvenser. Det är som osynliga radiovågor.

• Olika känslor har olika frekvens, ungefär som P1, P2 o.s.v. Den känsla/frekvens du sänder ut träffar alltid en mottagare med samma känsla/frekvens, precis som med radiosändningen. Så är det alltid.

• Den känsla du vill omge dig med skall du också sända ut, precis som Jesus sa.

Det här verkar ju ganska enkelt, eller hur? Ja, det är det också. Men det kräver disciplin och träning, som alltid när det gäller inlärning av en ny färdighet. Du styr ditt liv. Praktisera kärlek och märk hur du och ditt samspel i relationer blir mer glädjefyllt. Du skapar din värld. Det är inte en förhoppning. Det är en vetenskaplig sanning.

Kärlekskraften ligger bakom hela skapelseprocessen. Vad är det som gör att ett björkfrö blir en 30 m hög björk? Jo, det är kärlekskraften, som också är ett annat ord för skapelsekraften. För vad är det som gör att den enda cell som skapas av att ägget befruktas av spermien kan bli 70 biljoner celler och en fullt utvecklad människa? Ja, det är kärlekskraften, skapelsekraften. Den osynliga kärleksenergin verkar i nio månader, till dess en enda ensam cell blivit till ett barn. Och det bästa av allt – skapelsen upphör inte i och med att du föds. Skapelsen fortsätter varje minut, varje andetag, genom hela ditt liv. Det betyder att du har tillgång till den energin, kärlekskraften, skapelsen under hela ditt liv. Du har livet i dina händer.

Du kan skulptera ditt liv. När du förändrar din känsla, din energi så förändras ditt liv. Varje känsla föregås av en tanke. Det är med tankarna du börjar. När du förändrar dina tankar så förändras ditt liv. Det är sanning. En människa som är laddad med kärlek drar andra människor till sig. Kärlek handlar också om att upptäcka sig själv i relation någon annan. Kärlek är livets viktigaste utvecklingsfaktor som visar den högsta möjligheten som presenteras i varje situation i ditt liv. Du kan välja mängden kärlek du vill föra in i din värld. Vad blir ditt första steg?

Allt som existerar har en märkbar impuls av att bli mer av sig själv, att utveckla sin fulla potential. Utvecklingen sker genom skapelsekraften, kärlekskraften. Det är kristendomen, taoismen och kvantfysiken överrens om. Det kallar jag kärlek.

Text: Birgitta Tryberg

(Ursprungligen ur Ascala Magazine)

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn