Hur vet jag att jag lever det liv som var ämnat för just mig?

Jag tror att det här är en fråga som många ställer sig, i alla fall de som inte känner sig bekväma med sin livssituation. Och där hittar vi nog nyckeln till förklaringen. Lever jag som det var tänkt?

Det är nog många som tänker att det spelar ingen roll, jag har ett bra liv. Inget jag behöver grubbla på. Jag trivs på mitt jobb, har en underbar familj, eller lever livets glada dagar som ungkarl eller ungkarlsflicka. Träffar vem jag vill, gör vad jag vill. Utrymmet för spontana aktiviteter är utan gräns. Kan man ha det bättre? Kanske, kanske inte.

För de flesta så kommer det en dag när allt det där inte räcker längre. Min underbara familj ger inte längre den tillfredställelsen i vardagen som fanns förut. Visst älskar du fortfarande din familj, men någonting fattas. Vadå? Eller så ger inte friheten dig den glädjen som var förut. Då, när du bara hade dig själv att tänka på.

Men varför blir det så? Varför är vi inte nöjda hela livet med det som vi skapade som ung vuxen. Valde vi fel? Absolut inte. I min värld är inga val ”fel”, bara nya möjligheter att skaffa sig förståelse för något obekant. Det som till synes verkar negativt är bara tillfällen till att vända det negativa till något positivt. Ett slitet uttryck , javisst, men det fungerar ändå.

Alla misstag vi gör, är egentligen inga misstag. Bara nya sätt att förstå någonting. Vi skaffar oss erfarenheter på områden vi inte behärskar till fullo.

Men det här besvarar ju inte frågan jag inledde med, eller gör det det? Jag tror att det är meningen att göra allt det där som känns fel och tokigt. Det är en del av vår utveckling, som till slut knyts samman till en helhet någonstans mitt i livet.

När du börjar ifrågasätta ditt liv och vad som händer där. Du sammanfattar för dig själv vad du hittills upplevt och gjort i livet. Då plötsligt kan du få en insikt om vad resten av ditt liv ska handla om. En förståelse för vad som kommer härnäst. Alla jobb du har provat på, dina utbildningar, de erfarenheter du skaffat. Kanske spretar de åt olika håll. Men rätt som det är framträder helheten. Och du får klart för dig vad nästa steg i livet ska bli.

Det är då lättnaden och följsamheten i livet framträder. Det är då du äntligen känner att du lever det liv som det var menat från början. När saker flyter på. Du tycks få som du vill och önskar, utan ansträngning. Som en enda lång räkmacka. Wow, äntligen har du hittat ditt syfte!

Tyvärr är det inte alla som kommer hit. De har inte lärt sig att lyssna på intuitionens röst, sitt högre jag. De är inte medvetna om hur viktigt det är att lyssna inåt, eller att följa den där rösten som pekar åt ett annat håll.

En del hittar sitt syfte ändå, andra inte. För mig blev det så att jag lärde mig lyssna, verkligen lyssna, sent i livet. Inte bara lyssna med öronen utan med hjärtat. Den dagen jag insåg skillnaden förändrades mitt liv.

Jag började leva efter det jag kände var rätt inom mig, inte vad andra tyckte att jag skulle göra. Det är fortfarande så att jag för en dialog med mig själv innan jag tar några som helst beslut i mitt liv. Jag följer känslornas språk, intuitionen, mitt högre jag. Kalla det vad du vill. Men jag hittade det här sättet främst genom meditationen, och då i synnerhet ”Bergsmeditationen”. Även andra meditationer har gett mig mycket, hjälpt mig att hitta min inre kärna som vägleder mig genom livet i dag.

Det här är något som jag brinner för att få delge andra, genom mitt arbete som medium, healer, kursledare, medial husrenare och Bergsmeditationsledare.

Att få hjälpa andra att hitta in till sig själva, med de olika verktyg som jag känner till. Det är för mig att leva mitt syfte idag.

Ingela Collin Lendin
Lärare och medium vid kursgården Gamla Byskolan

Föregående artikelHela dina relationer
Nästa artikelRensa ut
Mitt namn är Ingela Collin, och jag arbetar som husets medium på Terry Evans kursgård. När Terry har kurser på gården så finns jag där för att erbjuda healing eller privatsittning, eller bara ett samtal om mediala funderingar och upplevelser. Jag arbetar under mitt eget företag, Maginas, och tar även emot klienter från hela landet som ringt och bokat en tid. Förutom arbetet på kursgården kan man också boka mig för medial undersökning och husrening. Jag är också kursledare i Healing och Mediumskap. Jag är medlem i Barnens Röst, och finns även där som en resurs för samtal om barns mediala upplevelser, och föräldrars roll i detta sammanhang. Jag har arbetat med healing i cirka 20 år och utfört mediala sittningar i cirka nio år nu. Jag älskar mitt arbete som ger mig minst lika mycket som klienten. Det utvecklas ständigt, nya insikter och upplevelser gör arbetet levande och kreativt. Jag har kommit att älska att vara kursledare i Healing och Mediumskap. Att se människor växa och upptäcka sin potential är underbart.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn