När jag åker hem till människor och utför en medial undersökning med efterföljande rening, så träffar jag väldigt ofta på föräldrar som är förtvivlade över sina barns upplevelser med andevärlden.

Hur kommer det sig att det är så många barn som är öppna för intryck och möten med nästa dimension. Det blir allt vanligare och vanligare. Barnen ser och hör, väcks på nätterna av (spöken) andar som berör dem. Kanske känner de att någon sitter på sängkanten, drar av dem täcket, leker med leksaker. Jag kan räkna upp hur mycket som helst.

Någon ser en skugga i hörnet, känner närvaron av en man eller kvinna, men ser inget. Ofta är det barn som besöker barn. Ibland är det vilsekomna andar som inte gått över helt och hållet. Ibland är det bara mormor, farmor, morfar eller farfar som tittar till sin familj, sina barnbarn. Ibland är det andra släktingar eller den som bodde i huset förut. Listan kan bli lång. Likaså listan på orsaker till att andar besöker oss som fortfarande har en kropp i behåll. En dag blir vi också andar och kan besöka våra nära och kära som lever kvar på jorden.

Men frågan återstår; Varför upplever så många barn andemöten? Den frågan är det kanske ingen som helt och hållet kan svara på. Men jag har en teori.

För det första tror jag inte att det är ett unikt fenomen för vår samtid. Det är nog bara så att nu för tiden börjar det bli rumsrent att tala om sådana saker. Kanske är det så att barnen har så nära till sin föregående vistelse i andevärlden, att vissa minnen sitter kvar. Kanske är det så att det är mer tillåtet i dag att prata om dessa upplevelser, dessa möten. Har vi lärt oss att lyssna på barnen? Jag hoppas det, för det är inga påhitt. Vi måste låta våra små få ha sina upplevelser oförstörda. Vi måste förhålla oss till deras berättelser på ett sätt som får barnet att känna sig trygg. Lyssna intresserat och låta dem berätta på sitt sätt.

Jag var själv ett sådant barn men hade ingen att prata med direkt, bara mormor (i hemlighet). Problemet var att jag inte alltid fick träffa henne när jag behövde. Dels bodde hon så långt bort och dels så var hon inte alltid välkommen hemma hos oss, hon pratade ju om andar.

Frågan är fortfarande inte besvarad till fullo. Finns det andra anledningar? Ja, kanske. Vi kan ju inte veta helt och hållet, men jag har en känsla av att hela världen håller på att öppna upp för närheten till andevärlden. Slöjan som skiljer våra världar åt tunnas ur, mer och mer.

Jag tror att vi måste vänja oss vid att andevärlden är ständigt närvarande. De vill ha en levande kontakt med oss som är kvar i den här delen av världen, innan vi följer efter. För mig är det ju andevärlden som är vårt riktiga hem. Man kan likna det vid att vi går i skolan på jorden och bor på internat. Det tråkiga är att vi inte får åka hem på ferierna, men det tar vi igen när vi mediterar och reser inåt till den världen för en liten stund. Även i våra drömmar kan vi möta den andra sidan.

Ingela Collin Lendin
Lärare och medium vid kursgården Gamla Byskolan

Föregående artikelBevara ditt innersta – det är länken till dig själv
Nästa artikelKan du inte bara göra som jag vill?
Mitt namn är Ingela Collin, och jag arbetar som husets medium på Terry Evans kursgård. När Terry har kurser på gården så finns jag där för att erbjuda healing eller privatsittning, eller bara ett samtal om mediala funderingar och upplevelser. Jag arbetar under mitt eget företag, Maginas, och tar även emot klienter från hela landet som ringt och bokat en tid. Förutom arbetet på kursgården kan man också boka mig för medial undersökning och husrening. Jag är också kursledare i Healing och Mediumskap. Jag är medlem i Barnens Röst, och finns även där som en resurs för samtal om barns mediala upplevelser, och föräldrars roll i detta sammanhang. Jag har arbetat med healing i cirka 20 år och utfört mediala sittningar i cirka nio år nu. Jag älskar mitt arbete som ger mig minst lika mycket som klienten. Det utvecklas ständigt, nya insikter och upplevelser gör arbetet levande och kreativt. Jag har kommit att älska att vara kursledare i Healing och Mediumskap. Att se människor växa och upptäcka sin potential är underbart.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn