Jag tror det kan bero på flera bidragande faktorer. Oftast får man höra att orsaken kan vara stress, miljö, bakterier, virus, gener och framförallt psyket. Men få gånger hör man att det kanske kan bero på tidigare liv, eller att man tar upp känslor som tillhör en annan människa eller jordbunden ande. Kanske blir man sjuk för att man ska stanna upp och utvärdera livet!

Det är nio år sedan jag blev sjuk. Fick olika symtom som trötthet, magproblem, hjärtat slog fort, ofrivillig viktnedgång, andningsproblem, nervositet, ökad törst med mera. Jag har blivit allt mer medveten om att jag har påverkats av mycket. Både fysiskt och psykiskt av vanliga orsaker som man oftast hör ligger bakom att man blir sjuk till mindre vanliga orsaker. Kanske jag också blev sjuk för att jag skulle stanna upp. En väckarklocka på att dra ner på tempot och omvärdera livet. Hur behandlar jag mig själv, är det ett kärleksfullt liv jag lever och är jag lycklig? Följer jag min inre kompass, min själs röst, mitt syfte i livet? Ifrågasätta mina tankar och livet jag levde. Våga lyssna mer och följa min intuition som har hjälpt mig i livet.

”Tiden gick och jag kände allt mer att så här kan jag inte ha det och till slut tog jag modet till mig att göra slut.”

Jag kände att jag inte skulle gå in genom dörren till verkstaden där man tillverkade kök. Min intuition sa stopp till att gå in men jag lyssnade inte. Jag vågade inte följa min intuition och följde med mannen som visade in mig och min mamma till verkstaden. Jag kände genast när jag kom in, en tung energi som var tät. Det kändes som om jag gick in i ett moln, det var en konstig känsla. Sen kände jag hur kroppen började reagera som om den hade blivit förgiftad. Hjärtat slog fort och jag skyndade mig ut.

När jag kom hem fick jag diarré. Detta blev startskottet för min långa resa med olika symtom. Under denna tid befann jag mig i en kärleksrelation jag inte ville vara i och när jag till slut beslutade mig för att göra slut och berätta för M hur det låg till, sa han att han skulle ta sitt liv. Jag beslutade mig då för att ej göra slut. Jag kunde inte leva med tanken på att om han tog sitt liv, så skulle det bero på mig, att jag gjorde slut. Jag fick dåligt samvete och stannade kvar i relationen. Jag mådde dåligt och kände mig stressad av situationen men kände samtidigt ett lugn, det kommer att lösa sig.

Tiden gick och jag kände allt mer att så här kan jag inte ha det och till slut tog jag modet till mig att göra slut. Min intuition sa till mig att han ej kommer ta sitt liv. Men om han nu skulle göra det så är det hans val, hans beslut. Varje människa har sitt eget ansvar och jag är inte ansvarig för hans handlande. Detta gav mig en otrolig frihet och lättnad att känna att jag inte har ansvar för hans liv. Det gick några månader och det blev som min intuition förmedlade till mig, han tog inte sitt liv.

Mitt i allt detta hörde jag ifrån min tidigare kärlek och pojkvän J, som ville be om förlåtelse och att han nu förstod vad jag hela tiden hade menat med hans mamma. Några år innan jag blev sjuk, gjorde jag slut med min kärlek på grund av hans mamma. Jag trodde det skulle bli bättre när vi flyttade ihop i vår egna lägenhet men jag insåg snabbt att det inte fungerade. Jag ville så mycket! Jag ordnade jobb till oss båda och lägenhet. Med en egen lägenhet så skull vi nu få vara ifred, trodde jag, men så blev det inte.

”Jag kände så många känslor på en och samma gång. Livet kändes orättvist.”

Min intuition förmedlade till mig att det är först efter jag gjort slut som han kommer att förstå mig, vad jag har menat med hans mamma. Och mycket riktigt blev det så. Han hörde av sig till mig på telefon och sa att jag hade rätt gällande hans mamma och att han ville be om förlåtelse. Jag förlät honom. Idag så bor han i en annan stad, många mil ifrån hans mamma! Han är gift och har barn.

För fyra år sedan upptäckte jag att han hade blivit pappa och jag blev glad för hans skull. Men sanningen var också att jag kände mig väldigt ledsen och arg. Ledsen och arg för att jag fortsatt var sjuk och bodde hemma och ej kunnat skapa livet jag önskar. I tanken kunde jag se hur lyckligt liv han hade medan jag hade ett liv jag inte önskade mig. Jag kände så många känslor på en och samma gång. Livet kändes orättvist. Jag hade hjälpt min kärlek till att bli självständig från sin mamma. Jag blev dålig och beroende av min mamma. Det kändes jobbigt att vara beroende av någon för att man är sjuk, då jag är en självständig tjej.

Jag var nere ett bra tag efter upptäckten om att han hade blivit pappa. Sen hände det mycket runt omkring mig. Dessutom dök tankar upp om det som man har varit med om i livet, så tillslut orkade jag inte. Det blev för mycket av allt! Det kändes jobbigt och jag ville inte längre leva.

Jag hade gjort mitt bästa för att bli frisk, till och med flyttat ut till landet, nära hav och natur. Jag hade ändrat på så mycket men fortfarande var man sjuk. Jag gav upp! Men någonstans i allt detta när jag gav upp och kände, jag orkar ej mer, jag orkar inte leva så vände det. Jag hörde orden för mitt inre, att om du tar ditt liv får du leva om det på nytt i nästa liv. Det ville inte jag göra. Jag ville inte på nytt gå igenom det jobbiga som jag upplevt i livet. En strimla hopp började infinna sig. Det kan i alla fall inte bli värre än vad det är. Det kan bara bli bättre. Leva på hoppet att en dag få uppleva ett lyckligt och kärleksfullt liv. Att en dag bli frisk!

”I gruppen lärde jag mig att behärska mina känslor och samtidigt våga vara i känslan.”

Tack vare beslutet att leva på hoppet så har det lett mig till Terry Evans. Jag beslutade mig för att gå en kurs som kanske kunde hjälpa mig att förstå mig själv bättre. Hjälpa mig med mina mediala upplevelser och högkänslighet. Jag lyssnade på min intuition som förmedlade till mig att om ett år, 2018, är tiden inne för att gå kursen – att lära sig förstå mediala upplevelser. Och jag följde min intuition! Den kursen öppnade upp dörrar för mig på ett personligt plan och jag är glad att jag gick kursen. Kursen har hjälp mig med mitt psyke, där jag fått lära mig att stänga ner. Jag har varit väldigt öppen, tagit in energier och andra människors känslor. Dessutom fick jag på nytt påminnelse om det min intuition förmedlade till mig den gången då min tidigare pojkvän M ville ta sitt liv. Varje människa har ansvar för sitt eget liv och det var Terry noga med att påpeka.

Kursen ledde också till att Terry erbjöd mig att vara med i en grupp som han skulle hålla i. Vi var få personer och Terry var vår handledare. I gruppen lärde jag mig att behärska mina känslor och samtidigt våga vara i känslan. Fick insikt över ett beteendemönster som jag hade. Dessutom fick jag mer insikt om att färger faktiskt påverkar en mer än vad man tror. Jag kom närmre i kontakt med mig själv och mitt syfte i livet. Fick min glädje tillbaka och ett starkare psyke.

Jag har tidigare tyckt livet känts krävande och jobbigt. Känt rädsla över vad jag ska göra med mitt liv istället för att känna glädje över vad kan jag göra med mitt liv! Efter att ha varit med i gruppen har jag allt mer insett färgernas betydelse. Märker av att färgerna ger ett lugn och jag blir mindre trött. Det känns lättare, både fysiskt och psykiskt.

Jag har dessutom efter varit med i gruppen fått starkare psyke, mina tankar har lugnat ner sig och jag har fåt mer lugn och ro i mitt inre. Hittat tillbaka till mig själv – min glädje och kärlek, trots att jag är sjuk! Jag vågar mer men jobbar fortfarande med min självkänsla och självförtroende men det har blivit bättre.

Nu ska jag våga följa en av mina många idéer som jag har. Våga drömma att drömmar kan gå i uppfyllelse och skriva på boken som finns i mitt inre!

Jag hoppas du som läser får inspiration att våga följa din intuition, ditt hjärta och din dröm! Vad än livet har fört med sig.

Hannah

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn