Detta århundrande sägs vara Vattumannens tidsålder inom astrologin. Vattumannens tecken bär en vattenbägare i bild. Den grekiska filosofen Thales sa, ” Vatten är alltings grundsats”. Varför inte då skänka vatten lite mer uppmärksamhet i våra liv. Ju mer vi lär oss om vatten desto tydligare ser vi oss själva.

En vuxen människas kropp består av hela 70 % vatten. Med denna vetskap kan vi alltså säga att vi till stor del är vatten. Ändå har vetenskapsmän forskat väldigt lite om ämnet. Kanske är det därför vi inte förstår essensen av oss själva.

Som Homeopat vet jag att vatten i sig fungerar som förmedlare eller rent av som ett medium för medlet, då det späds ut med vatten. Jag skall dock ej i denna artikel gå in på hur ett Homoepatiskt medel framställs med dess olika frekvenser/potenser, utan lyfta fram vatten som den absolut viktigaste beståndsdel vi har för liv.

”Det vatten som finns på jorden nu bildades för 4.5 miljoner år sedan.

Vi borde alla ställa oss frågan ibland om vi någon gång reflekterar över vattnets egenskaper och om vi är medvetna om att dess kvalité har förmågan att förbättra vår hälsa. Den numera avlidna Japanska forskaren Masaru Emoto gick än längre, då han menade att vi genom tankens kraft kan programmera vårt vatten för att hela olika felprogrammeringar i våra celler, alltså bota olika sjukdomstillstånd. Om detta skrev han i boken: Vattnets sanna kraft.

Vatten består av grundämnena syre och väte. En syreatom binder två väteatomer och bildar således H2O. Det vatten som finns på jorden nu bildades för 4.5 miljoner år sedan. Visst är det häftigt!

Utan vatten blir det inget liv. Astronomer söker därför efter vatten på andra planeter och har nu hittat vattenånga på Mars samt på Jordens måne. Vatten är alltid involverat vid alla biokemiska reaktioner.

”Nästan varje process i kroppen är vattnet ansvarig för.

Tillgång till säkert dricksvatten har ökat stadigt under årens lopp. Vissa Observatörer har beräknat att det därför kan vara en bristvara för vissa av jordens befolkningar vid år 2025. Omkring 70 % av färskvattnet går till jordbruksområdet.

Vi kan leva flera månader utan mat men utan vatten klarar vi oss inte längre än några få dagar. Det räcker med någon liten procent vätskebrist för att vi skall genomgå en ordentligt nedsänkt prestationsförmåga. Nästan varje process i kroppen är vattnet ansvarig för. Vatten renar kroppen och förhöjer näringsupptaget i den mat vi äter. Vatten transporterar näringsämnena i kroppen samt transporterar ut slaggprodukter. Dricker vi tillräckligt med vatten kan vi därför rena våra kroppar samt behålla hälsan som detta medför.

Vatten ger oss en bättre koncentrationsförmåga genom att hjälpa lever, njurar och matspjälkning att utföra sitt viktiga arbete i våra kroppar. Vattnet hjälper också till vid fettförbränning. Värt att tänka på för dem som vill gå ned i vikt.

Vi bör tänka på att dricka ca 1.5 liter vatten per dag(lite beroende på vad för mat vi äter och vad den innehåller). Vid träning ökar självklart detta behov.

”Kort sagt är vatten en gåva till livet.

Ämnet fluor finns och tillsätts dessutom i vissa länder för att rena dricksvatten. Tillsättningen av fluor har länge varit en omdiskuterad fråga. Som tur är tillsätts inget fluor i Sverige, men det görs bland annat i USA och Kanada. I den ansedda tidningen ”The Lancet” har det framkommit att fluor som faktiskt är ett nervgift påverkar IQ nivån negativt, enligt tester på Harvard University. Dessutom har en riskökning noterats gällande skelettcancer hos unga.

Varför inte tacka vårt vatten dagligen för allt det utför i våra kroppar och i vårt sinne, när det renar, stärker och förmedlar det budskap eller ämne vi önskar. Kort sagt är vatten en gåva till livet.

Jag väljer att avsluta med ett citat av Carl von Linné: ”Allt är gjort till skaparens ära och människan är hitsatt för att vara en tolk till denna skapares vishet.”

Det är inte svårt att tolka vatten som den viktigaste och mest närande beståndsdel i vår tillvaro.

Liz Emanuelsson
Diplomerad Homeopat
Diplomerat Medium
www.andligbalans.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn