Jag kan gå in i ett rum och människorna där inne börjar reagera på mig på ett negativt sätt – till och med människor jag aldrig träffat tidigare. Min blotta närvaro verkar väcka saker och ting inom dem. I vissa fall har människor till och med visat aggression. Det är som om de tror att de kommer att exponeras, och det är väldigt skrämmande för människor att bli exponerade; deras sanna natur kan inte längre döljas. Det är också därför som människor ofta börjar mobba andra. De försöker gömma sig.

En annan anledning är att det kan vara skrämmande för andra människor om du är annorlunda. Många förstår till exempel inte hur människor som jag fungerar. Det är sorgligt att säga, men medium blir ofta attackerade eller kritiserade.

Det här kan som alla vet också hända bland barn i skolan. De som är lite annorlunda eller udda blir attackerade. Människor attackerar det som får dem att känna sig osäkra och griper tag om vad som helst som ger dem en anledning att projicera sin egen osäkerhet. Det är ett sorgligt dilemma, men det är en del av människans natur.

Medium blir ofta illa behandlade för att människor är rädda. Vi passar inte in i normen, gällande tänkesätt eller beteende. Allt som är annorlunda eller inte passar in i den ordnade helheten blir ofta inte socialt accepterade. Jag har systematiskt blivit attackerad för att jag är medium. Det hela handlar om rädsla, för det jag gör är inte logiskt.

Jag är en stor förespråkare av personlig utveckling. Att lära känna mig själv har hjälpt mig mycket. Jag går inte i samma fällor längre. Lyckligtvis hittar människor nuförtiden mer och mer sin egen identitet, vad meningen med livet är för dem. De lämnar förlegade tänkesätt. De vill ha en sanning som funkar för dem. Det här gör att en hel del förändringar sker.

Genom åren har mina erfarenheter gett mig större insikt om människor och gjort mig starkare. Jag har upptäckt verktyg som hjälper mig. Det är andra människors val huruvida de vill acceptera mig. Ingen annan har patent på sanningen. Jag har förstått att mobbmentalitet baseras på de svårigheter människor har med sig själva.

En orubblig skeptiker sa till mig för inte så länge sen: ”Du är en person som profiterar på andra människor och tjänar en massa pengar på dem.” Jag sa till honom: Det jag tror på, det som är min sanning, om jag gav upp det och tillät dina tankar att bryta ner mig skulle mitt liv vara över.” Om jag ger bort min sanning, förnekar jag den jag är och så skulle jag verkligen inte kunna leva. Min filosofi ger mig så mycket positivt och förhoppningsvis har jag hjälpt en del människor genom mitt liv.

Låt aldrig någon annan driva dig till att förnekar ditt innersta väsen, den du är. Vem du än är, om du känner dig annorlunda eller utanför, låt inte någon ta din sanning ifrån dig! Jag känner människor som har blivit mobbade eller attackerade, i slutändan ger de upp och förnekar den de är. Någon annan har tvingat dem att förändra sin identitet.

Så länge som du inte gör någon illa, håll fast vid den du är. Var den du är ämnad att vara.

Jag sänder det här budskapet till alla er som är på mottagarändan av andra människors osäkerhet.

/Terry Evans

Föregående artikelNågra tankar om människans natur
Nästa artikelJag följer min sanning
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

28 KOMMENTARER

 1. Du har helt rätt! Har själv varit mobbad och nertryckt pga av att jag inte ör som andra! Man får sår i själen och det gör det svårt att hitta sitt autentiska jag. Själv är jag väldigt stolt över att jag aldrig någonsin mobbat någon! Min inre moral har vägrat! Tack för samtalet igår! Har bokat gruppmeditation hos Jenny i Kungsbacka.
  Kram
  /Jenny N

  • I am pleased that you are going to join Jennys meditation group. She is a very good leader and medium. Thank you! /TErry Evans

   • Tack Terry! Jenny L tyckte det var bättre om jag kom på ett enskilt samtal där hon kunde lära mig verktygen att plocka fram min mediala sida. Jag ska dit den 10 mars. Ha det toppen! Kram/ Jenny N

 2. Jag blir oerhört rörd av dina ord, Terry ❤ Efter att jag öppnade upp för snart två år sedan, märkte jag hur vissa människor jag känt länge, såg mig på ett annat vis. Min medialitet blev min sanning och verklighet och ÄR det. Jag kommer aldrig att vara densamma som innan men jag vet att jag måste få vara den jag är nu, för den människan är befriande att vara. Jag måste, liksom du, få lära mig erfarenheten att bli dömd av människor som är skeptiska och acceptera detta. Vår sanning är inte deras sanning. Det gäller vem som helst, vad det än handlar om. Tack 🙏

  • I agree, there is no point. I do not try to convince or convert anyone. It is not my job. Thank you! /Terry Evans

 3. Att läsa det här tog tag i mig så jag fick tårar i ögonen. Delvis för att jag kände igen mig i att vara ett mobboffer, att andra ser på en som att man är udda och konstig, att man känner sig ganska ensam, men också för att det finns andra därute med samma erfarenhet. Det är både skönt och ledsamt att förstå att andra har liknande upplevelser. Skönt för att det finns andra som kan förstå mina känslor och erfarenheter och ledsamt för att ingen egentligen ska behöva gå igenom det och känna att de inte duger som de är. Men även mobbaren har ju känslor och erfarenheter som gör att denne agerar på det sättet. Önskar att det fanns ett sätt att trolla bort alla dåliga erfarenheter m m så att ingen varken blir mobbare eller mobbad.

  • I can give you some magic words: Whatever your situation never give up hope and never let anyone take your hope away from you. Thank you! /Terry Evans

 4. Mycket intressant ämne. Jag har funderat mycket kring hur man ska bemöta ”attacker ” på det man tror o tänker, sin egen sanning. Personligen tycker jag att det är svårt eftersom jag tycker det är obehagligt att behöva försvara mig. Det behöver jag ju inte men blir lätt att gå in i den positionen. Härligt att läsa exemplet du tog upp om hur du bemötte det utan att gå i försvar och attackera tillbaka.

 5. Det är så ledsamt att det ska var så,men jag vet att många tycker så om medium.Jag har fått mycket kritik för att jag vet att vi lever vidare och och finns på andra sidan.Men min tro kan ingen ta ifrån mig.Det är bara så jobbigt att behöva försvara vad jag tror på.Men jag har lärt mig att säga ifrån,jag respekterar vad du tror på,så respektera då mig,brukar jag säga.Så jag kan förstå vad du blivit utsatt för.

 6. Terry, du är väl värd all respekt, för ditt fina arbete och din fina person. Det måste ju alla med sunt förnuft inse.
  Att man blir ”ensamvarg” när folk beter sig underligt och mobbar, är inte alls konstigt. Man drar sig undan. Då t.o.m ens barn vänder ryggen till, känns det svårt. Men då finns ändå större anledning att ägna sig åt det som ger lycka och mening i livet.

  Ulla

 7. Jag har själv varit utsatt under en del av skoltiden och jag kunde inte för mitt liv förstå varför. Så här i efterhand kan jag förstå varför, då jag hade stark integritet och inte lät mig påverkas av klassens normer. Jag fortsatte vara mig själv. Det upplevdes förmodligen mycket provocerande av dem som ville ha kontroll över andra. Hur som helst känner jag ändå tacksamhet över att jag fått känna på hur det är att vara utsatt. Den erfarenheten har hjälpt mig i mitt jobb som lärare. Tänk vad människors rädslor kan få oss att göra.

  • I am glad the blog text offered you some support and perhaps guidance. Thank you! /Terry Evans

 8. Tack Mr Evans
  Det var precis det jag behövde läsa och få bekräftat! Allt har en mening och är just i en sådan situation åter igen vilket gjorde mig matt. Frågor kom upp som du besvarade .

  Thank you dearly

  Ewa

 9. Det är många år sedan jag slutade en utbildning med dig i Fanthyttan.
  Åren har gått och saker hindrat mig att komma igång.

  Synpunkter från omgivningen, fysiska besvär hos mig och tädsla, osäkerhet.

  Tyvärr finns det motstånd och rädslor bland folk och i omgivningen, tveksamhet .
  Jag hoppas bara att kraft och mod finns hos mig att fortsätta.

  • Nice to hear from you again, Maria. Take good care and do not give up. Thank you! /Terry Evans

 10. Tack Terry för dina kloka ord. I några dagar har jag känt att jag förlorat lite i min styrka. Jag har i några år känt att jag växt och vågar skapa och stå i min sanning. Men kanske har jag just nu hamnat i en ny ”utvecklingsfas” i mitt liv där jag funderar på hur jag ska använda de gåvor jag har fått för att bidra till en vackrare värld och hjälpa andra att växa. Som ett brev på posten hände just det du beskrivit att jag utmanas av personer som projicerar på olika sätt. Det känns obehagligt. När jag är i balans brukar jag kunna hantera detta ganska bra. Men nu när jag känner mig lite skör så känns det som jag blir ett lätt ”villebråd”. Detta har nu punkterat mig lite och jag känner mig vilsen. Därför var det skönt att jag fick en ingivelse att läsa i din blogg idag. Och ser att Universum svarar mig genom dig. Så jag ska försöka ha tillit till processen fast jag känner mig frågande inför min fortsatta utveckling och uppdrag. Ville bara säga tack till dig för de tröstande orden. Jag kände mycket igen mig i allt du har beskrivit om din egen resa.
  Sandra ♥

 11. Din text känns som delar av mitt liv som var fruktansvärt jobbig. Jag gav efter för någon annan för att passa in, helt mot min vilja. Jag var inte stark nog att stå emot. Om jag någon gång gjorde det så fick jag höra att jag var så konstig och underliga idéer.
  Jag känner väl igen det där med att gå in i ett rum och stämningen blir konstig. Jag tog det personligt och mådde dåligt av det. Jag kunde se hur de pratade bakom min rygg. Inte kul. Har ofta fått höra att jag är annorlunda och på nåt sätt varit stolt över det, men det har också gjort ont.
  För några år sedan kom jag till insikt att de som reagerade på min närvaro är de som är rädda eller avundsjuka. Rädsla och avund kan vara en stark drivkraft. En klok person sade till, mig att min själ läser av deras själ och de reagerar. Så kan det nog vara, och jag tror att det är något som sker utan att man är medveten om det. Själar läserr av själar, det är så vi fungerar.
  Det tog en tid att förstå detta, och det är något jag jobbat med för att inte ta det personligt. Idag är jag starkare och bryr mig inte så mycket.
  Att välja att bli medium gör inte saken lättare, som jag har hört…då är man psykiskt sjuk, tokig eller på annat sätt galen.
  Mobbning- vuxen mobbning är mycket större än mobbning i skolan. Oavsett så är det fruktansvärt. Jag ser det varje dag och ibland är det svårt att förstå att vuxna människor kan bete sig så illa mot varandra, bara för att man inte vill se på sina egna rädslor. Tänk så mycket fint det finns att upptäcka i sina rädslor.
  Det finns människor som byggt upp stora företag driven av sina rädslor, och det kan ju vara bra, men jag tror att rädslan i alla fall hinner ifatt.
  Jag kan inte skylla på någon som projicerar sin rädsla på mig, jag har ett eget ansvar att se till att det inte blir så. Mitt ansvar att ta ett steg tillbaka och sätta gränser.
  Till sist beundrar jag dig Terry som orkar stå emot alla attacker och alla påhopp. Du är för mig en inspiration som gör att jag fortsätter att jobba med min egna personlighet och fortsätter vara stolt över den jag är. Jag har aldrig passat in i ramen, och det gör inget, skillnaden idag är att jag förstår bättre vad rädsla och avund kan driva människor till.
  Tack för en mycket bra text ❤
  Marie Klintebäck

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn