Så har Maud gått vidare till de andra bevingade…

Hon var alltid väldigt törstig och jag försvarade det med att tänka att det kan ju vara lite olika med den saken. Vissa dricker mer, andra mindre, så är det. Jag har slagit bort mina misstankar när oron har kommit smygande.

Dagarna innan Maud gick bort var hon ganska trött, men även om vi människor har sådana dagar utan att något är fel, så gäller inte det för höns. Är de hängiga så betyder det att dom är sjuka på något sätt. Något galet var det i alla fall det med vår höna-pöna och det var kanske därför hon sökte sig till oss och ville ha sällskap.

Hon fick en tid i total frihet i 9 månader, efter att ha levt i fabrik i 1 ½ år. En liten tröst i nuläget. Det var fantastiskt att få lära känna henne och komma henne inpå livet. Min son fick uppleva hur det kändes att ha en stor snäll höna i famnen och den känslan kommer han aldrig att glömma.

Så tack Maud för ditt trevliga sällskap såväl inom som utomhus. Vi kommer att sakna dig, men inte dina bajs-sjöar på parketten…

Astrid Hagelskog Evans
Djurkommunikatör och administratör
Creative Experiences Terry Evans AB

Föregående artikelVems sida står du på?
Nästa artikelGår det upp eller ner?
För mig har djuren haft en stor plats i mitt hjärta redan som barn. Jag växte upp med, i mina ögon sett, den vackraste schäfer hannen på planeten. Föga anade jag att han skulle bana väg för den dröm jag hade i livet och som jag idag förverkligar. Mitt yrkesliv har bestått av olika karriärer och variationen har gett mig ett stort spann av erfarenheter. Även om jag inte arbetat med djur professionellt så har de alltid varit en varit en ingrediens i mitt privatliv, och då främst katter. Efter ett 30-tal år av betänketid och tre barn senare, flyttade jag från storstaden till landsbygden och kunde leva ut min längtan att ha höns. Jag köpte då fabrikshöns som skulle gå till slakt och gav dem en fin pensionering. De i sin tur levererade de godaste ägg man kan tänka sig! Idag lever jag och arbetar med min man Terry Evans på kursgården i Fanthyttan. Hemma hos oss huserar höns med Tuppen Bosse och världens mest bortskämda katt (tycker Terry) Woody. Den 2 september 2018 blev jag diplomerad som djurkommunikatör. Det är med stor glädje och respekt jag tar emot deras budskap till oss människor.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn