Förra helgen träffades föreningens styrelse för att prata om Barnens Rösts framtid. Det blev ett fint och inspirerande möte.

Under de fem år som gått har vi öppnat väldigt många dörrar för att se hur vi kan arbeta med föreningen. Det har varit och är fortfarande en läroprocess för oss. Det har inte funnits några givna svar till hur vi ska arbeta utan vi har fått prova oss fram till vad som har fungerat och vad som inte har fungerat.

Det har varit många människor involverade och som på olika sätt stöttat arbetet under åren och för det är vi också väldigt tacksamma. Vi känner verkligen att arbetet har fyllt oss med så otroligt mycket inspiration och glädje, framför allt i mötet med alla dessa barn, deras föräldrar och även andra involverade vuxna. Det är ju i alla dessa möten med människor som det har hänt små mirakler och uppstått ren magi och det har vi verkligen fått se prov på, när vi har haft våra sommarläger. Även våra samtal med barn och föräldrar har gett mycket för oss som varit involverade.

Vid sidan av alla fina möten som skapats har vi som arbetat med föreningen också våra ”vanliga” liv, som involverar barn, familj, hem och ordinarie arbete i våra egna företag eller annat arbete. Arbetet med föreningen har skett på ideell basis. Därför har vi som arbetat med föreningen också fått prioritera när livet har krävt sitt. Precis så som livet är och ska vara.

Vi har under våra fem aktiva år genomfört hela fyra sommarläger, som alla på sitt sätt varit väldigt givande. Under förra årets läger i Moheda kan vi säga att vi hittade en modell för hur vi kan jobba väldigt bra med just läger. Det var ett otroligt fint och givande sådant.

Vad ska vi nu gå i för riktning framåt? Ibland behöver vi trycka på pausknappen för att få tid att reflektera över saker och ting. Och det är där vi är nu. Vi har en hel del idéer och nya tankar om framtiden med föreningen, och just nu behövs lite tid för att få de här tankarna och idéerna på plats.

Kanske behöver vi öppna nya dörrar i vårt tankesätt och eventuellt stänga några andra?

För att komma vidare med nya strukturer i arbetet har vi bestämt att pausa sommarlägret för i år. Det känns för oss allihop helt nödvändigt eftersom livet hos många av oss kräver lite extratid just nu. Vi kommer ändå att fortsätta erbjuda samtalen med föräldrar och barn som vi erbjudit tidigare.

Så vi kommer att jobba vidare med focus på framtid och hur vi ska ha det framåt. Det innebär att vi just nu inte behöver någon förstärkning i antalet aktiva personer i föreningen. När det blir aktuellt igen så kommer vi att meddela det.

Vi tackar er för ert engagemang i föreningen och återkommer snart med lite ny information om bland annat styrelsen.

Vårsolen tittar fram och lyser outtröttligt idag. Till vår stora glädje, ljuset behövs verkligen så väl just nu.

Och dela gärna inlägget, då blir vi glada!

Ha det fint!

Marie Kindberg
Barnens Röst 

Föregående artikelMin mamma Urmodern
Nästa artikelTid för introspektion – Covid19
Vårt fokus ligger på att barn ska kunna få växa upp i ett samhälle som är öppet och tillåtande. Att de ska få växa i samklang med sin känslighet och förmåga. Att vara känslig och öppen för andekontakt är så mycket mer än att t ex kunna föra vidare budskap, det innebär även att alltid ha ett stöd, någon som guidar och vägleder dig genom din livsresa. Som finns där för dig när du är glad, orolig eller ledsen. Som hjälper dig genom svårigheter och sorg, som gläds med dig i dina framgångar, stora som små. Du har alltid någon som du kan rådfråga och som visar dig vägen när du hamnat vilse. Vår önskan och mål är att barn ska få känna att kontakten med andevärlden är något naturligt och fint, att de ska lära att sig förstå att de har ett stöd som kommer finnas där för dem när de vandrar genom livet. Vi vill hjälpa barnen så att de ska få växa som starka, trygga individer med en tillit till sig själva och sina känslor, tankar och sin tro. Vi som jobbar för Barnens Röst har alla någon form av medial utbildning och erfarenhet. Vi har även en barnpsykolog kopplad till oss. Behöver du stöd och vägledning eller bara någon att prata med om ditt barns upplevelser, så finns vi här för dig, antingen över telefon eller om geografiskt möjligt, genom ett fysiskt möte.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn