Jag vill börja med att tala om att det jag vill få fram med det här inlägget, är att något så oskyldigt som en mobilapp kan göra att barn drar till sig andar som kan upplevas som otäcka. De här andarna vill så gärna ha hjälp och känner att barnet är någon, som de tror kan hjälpa dem. Jag menar inte att man ska förbjuda sina barn att använda en sådan app, men man som vuxen kan vara lite mer uppmärksam. Det behöver givetvis inte betyda att bara för att barnet blir rädd så är det en ande som skräms.

Jag jämställer den här appen, som jag skriver om i inlägget, med anden i glaset. Det är något jag själv aldrig har gjort och inget jag vill att mina pojkar ska göra, av samma anledning som att jag inte vill att de ska hålla på med den här appen längre, de drar tills sig energier som inte är bra. Det här är min personliga åsikt och självklart gör man det som man själv känner är bäst. Sen vill jag vara tydlig med att den rening jag gjorde inte är något man ska försöka sig på själv, utan där behöver man ta hjälp från ett utbildat medium, om man känner att det finns behov av en rening.

Ni som har barn som är i skolåldern kanske känner igen att era barn följer flera olika ”Youtubers”. Det finns ett par, vars Youtube-kanal har blivit väldigt populär bland barn, så var det också hos mina… De går bland annat på ”spökjakt”, det vill säga åker till hemsökta hus tillsammans med några ”spökjägare” för att få kontakt. När de gör det använder de en app som gör att de kan höra andarna. Den här appen, eller i alla fall en liknande app, kan lätt laddas ner av barnen själva, vilket väldigt många på mina barns skola gjorde. Den laddades även ner av mina killar och de började gå på spökjakt. Det här var något som jag inte var helt bekväm med. Först tänkte jag att det var ganska så oskyldigt och det att det bara var på låtsas, men eftersom det fanns en viss tveksamhet hos mig, ville jag se om det kunde vara ”på riktigt”. Jag bad mina pojkar starta appen för att se om det var någon som ville ”prata”.  Först kom den vanliga metalliska datorrösten och sa saker som ”skogen”, ”inte”, ”bra”, ”kallt” osv. ”Nej”, sa jag till mina killar, ”det här är inte på riktigt…”

Innan jag fortsätter ska jag berätta att när man har hört den här rösten så kommer det en textremsa där man kan se vad ”anden” har sagt. För det hörs väldigt otydligt.

När jag hade sagt till killarna att den inte är på riktigt, utan bara en påhittad app, hördes en tydlig barnröst, som säger ”Förlåt”, min yngste grabb spärrar upp ögonen och säger: ”Mamma! Det är ju den busiga flickan!” Ingen textremsa dök upp när flickan talade… (Med den busiga flickan, menar han en flicka som har skrämt honom ordentligt en gång tidigare) Nu tänker inte jag säga att appen är äkta, men inte heller att den är fejk. Jag tror inte appen i sig fungerar som det påstås. Jag tror inte att det är en ande som talar, utan det är appen. Däremot tror jag att andarna kan se sin chans till att kommunicera och om du är öppen och mottaglig för andevärlden, så kan du attrahera andar genom att du öppna upp för det när du använder appen. Mina grabbar är känsliga och känner in information och känslor både från andevärlden och omgivningen. Härom natten fick vi bevis på vad de här spökjakterna kan leda till.

En av mina grabbar hade varit och gått på spökjakt med sina kompisar. Även om min grabb har känt ett motstånd till de här rundorna, så har något ändå lockat lite. Just den här spökrundan hade min grabb inte tyckt varit så rolig, för han gillade inte när de andra hittade på att de sett eller känt av en massa olika aktiviteter. Det blev inte ”på riktigt” sa han. När min son gick och la sig den kvällen var han glad och nöjd, så det som hände sen var ingen av oss förberedd på.

Mitt i natten kom han nedspringande i panik och säger: ”Jag VÄGRAR gå in på mitt rum igen! Jag kommer ALDRIG mer att sova där inne!”  Han säger att det står flera stycken runt hans säng och de lämnar inte honom ifred trots att han säger till dem. Jag följde med honom upp och jag kan bara säga: Nej, där inne hade inte jag heller velat sova, energin var väldigt intensiv och ”stimmig”. Mycket på alla håll och kanter. Jag stannade i rummet för att se om jag kunde få kontakt med dem som var där. Smack sa det så hade jag flera stycken som ville prata och ha hjälp, plus att det var flera som varit där för att hjälpa min grabb och skydda honom. Så det var många… Jag fick rensa bäst jag kunde, men helt lugnt blev det inte. Det var för många och klockan var alldeles för mycket för att ta sig an det arbetet. Åter igen är detta inget man ska göra själv utan kunskap och utbildning.

När jag går ut från hans rum hör jag minstingen säga till sin bror: ”Du kan sova inne hos mig. Jag har redan talat om för mina att de inte får störa dig…”

Nellie Andersson
Ordförande Barnens Röst
teambarnensrost@gmail.com
https://barnensrostblogg.wordpress.com/

Föregående artikelIntuitionens kraft
Nästa artikel6 tips – minns dina drömmar bättre
Vårt fokus ligger på att barn ska kunna få växa upp i ett samhälle som är öppet och tillåtande. Att de ska få växa i samklang med sin känslighet och förmåga. Att vara känslig och öppen för andekontakt är så mycket mer än att t ex kunna föra vidare budskap, det innebär även att alltid ha ett stöd, någon som guidar och vägleder dig genom din livsresa. Som finns där för dig när du är glad, orolig eller ledsen. Som hjälper dig genom svårigheter och sorg, som gläds med dig i dina framgångar, stora som små. Du har alltid någon som du kan rådfråga och som visar dig vägen när du hamnat vilse. Vår önskan och mål är att barn ska få känna att kontakten med andevärlden är något naturligt och fint, att de ska lära att sig förstå att de har ett stöd som kommer finnas där för dem när de vandrar genom livet. Vi vill hjälpa barnen så att de ska få växa som starka, trygga individer med en tillit till sig själva och sina känslor, tankar och sin tro. Vi som jobbar för Barnens Röst har alla någon form av medial utbildning och erfarenhet. Vi har även en barnpsykolog kopplad till oss. Behöver du stöd och vägledning eller bara någon att prata med om ditt barns upplevelser, så finns vi här för dig, antingen över telefon eller om geografiskt möjligt, genom ett fysiskt möte.

1 KOMMENTAR

  1. Vad glad jag blev att du skrev om denna app! Har hört mycket berättelser om hur man fått med sig energier hem! Som du skriver app eller glas, spelar ingen roll det drar åt sig energier. Detta skulle man skriva mer om!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn