Morgonen efter känner jag en annalkande nackspärr. Jag tänker att jag legat konstigt. Min dag flyter på som vanligt, men mina tankar är hos ynglingen från Hults. Vad hände igår egentligen?

När jag kommer hem berättar min sambo att det känns som att han ska få ryggskott. Att han fått stanna upp flera gånger på jobbet, väntat på att ryggen ska slappna av. Jag erkänner att jag känner av min nacke, som att jag snart får nackskott. Vi säger inget mer om det, men jag gör en mental notering. En STOR mental notering. Jag behöver göra Bergsmeditationen och be om hjälp.

Smärtan påminner mig även nästa dag. Smärtan har ökat. Spridit sig. Jag känner nu av smärta i nacken, halsen på höger sida, axel och armen. Det ilar, det drar. Jag vill räta till saker, värma upp, släppa på låsningar. Jag vet inte vad som är vad. Vad är mitt, och vad tillhör mina massagekunder- och vad tillhör ynglingen som liftade? Eller den olyckliga mannen på vägen? Det knäpper och knakar i huset på ett sätt som inte tillhör vardagen. Jag har lock för öronen. Eller det är mer ett speciellt tryck. Med ett svagt sus.

Jag inser min prioritering. Den är ur balans. Så jag bestämmer mig för att göra Bergsmeditationen tidigare än planerat. Jag plockar fram min skrivbok som jag använder till mina meditationer. Jag sätter mig tillrätta och skriver ner vad jag vill ha hjälp med. Sen påbörjar jag min resa med hjälp av cd-skivan. Jag vill inte gå vilse idag. Jag vill ha hjälp att ta den tid det tar, och det tycker jag att jag får av skivan.

”Jag vill vara säker på att alla andar, all energi som jag snappade upp från platsen följer med.

Resan till berget känns otålig och stressig. Som en evighet. Mina guider möter mig redan vid bron och vill gå innan rösten på skivan säger åt mig att gå. Jag bromsar och väntar på skivan. Jag vill vara säker på att alla andar, all energi som jag snappade upp från platsen följer med. När vi kommer fram till berget dricker vi lite te innan vi påbörjar resan uppför. Vi gör ofta det tillsammans. Teet är olika färger varje gång. Det ger mig en hint om vad meditationen kommer bearbeta.

Resan uppför går snabbt, det känns faktiskt som att vi springer. Det är bråttom! Vi får ändå vänta på skivan igen, på händerna. Vi sitter på en vit parkbänk. Jag tittar ut. Jag ser ljusklot i olika färger. Annars är det helt svart. Ljuskloten cirkulerar runt berget. Varje ljusklot är en egen värld. En egen plats.

När händerna kommer så berättar jag vad jag behöver hjälp med, sen lyfts vi upp.

Den här gången hamnar jag på en plats dit jag går när jag ska ge healing. Min healingguide möter mig och förklarar att jag måste öppna blommorna idag. Och det gör jag. Jag börjar med den vita. Sen fortsätter jag till den lila. Den mörkblå och den ljusblå blomman. Den grönfärgade och den rosa. Sen öppnar jag alla gula, orangefärgade och röda blommor på ängen. Sedan kliver jag ner i bäcken och hämtar en hink med vatten. Vattnet kommer från ett vattenfall. Det bildar en liten, men djup pöl. Där brukar jag bada innan healing. Pölen blir sedan till en bäck som rinner iväg längre än jag fått se. Jag undrar vad jag ska ha hinken med vatten till. Den behöver du idag…

Elin Järnkvist
elinsmassage@hotmail.com
www.elinsmassageochhealing.se

Läs mer: <Del 1   Del 3>

Föregående artikelFödelsedag!
Nästa artikelFolk stjäl som korpar!
Jag målar och skriver. Jag älskar färger. Älskar att leka med ord. När penseln far över duken kan jag uppleva ett enormt lugn. Meditativt. När jag mediterar får jag ofta inspiration till att måla. Jag ser färger som inte finns. Än. Jag är ofta ute i trädgården. Klappar på äppelträdet. Ger tröst och söker tröst. Jag driver företaget Elins massage och healing. Jag har en egen lokal nära Resecentrum i Örebro. Jag erbjuder massage, healing och säljer mina tavlor. Jag funderar på att bli biodlare, men har inte bestäm mig än. Jag drömmer om att bli medium, men vill landa lite mer först. Här kommer ni kunna läsa texter om att vara känslig. Och okänslig. Texter som handlar om drömmar, personlig utveckling, kreativitet, healing och andlighet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn