VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA OSS
Shadow
Slider

Kursgården Gamla Byskolan

Gamla Byskolan var tidigare den lokala byskolan för de som bodde i Fanthyttan och dess närområde. Därför har vi strävat efter att bibehålla mycket av dess originalkaraktär när vi utvecklat den till ett kurs- och retreatcenter. Gården är belägen i en vacker del av Bergslagen.

Välkommen till Gamla Byskolan och Terry Evans

Gamla Byskolan

Förutom att vara deltagare på Terry Evans kurser eller föreläsningar finns även:

  • möjlighet att hyra in sig på kursgården, när du vill erbjuda det där lilla extra från dig eller ditt företag
  • hemlagad mat & förstklassig personlig service
  • kurslokal, boende och matsal under samma tak belägen i härlig miljö för din konferens, kurs och retreat året runt
  • möjlighet att fira din högtidsdag eller ditt bröllop i en vacker miljö

Vår dörr är öppen för alla, som söker och känner att Gamla Byskolan Terry Evans AB har något att erbjuda dem i deras sökande efter nycklar till att öppna nya, inre dörrar.

Välkommen till Gamla Byskolan och Terry Evans

Mer information

Telefon: 0581-519 00

Öppettider

Måndag till fredag: 08:15 – 16:15

Lokaler

Gamla Byskolan kan erbjuda två kurslokaler, som även används vid konferens och föreläsningar. Den större av kurslokalerna rymmer 50 personer och är belägen på bottenplan. Den andra kurslokalen finns på övre våningsplan och rymmer 30 personer.

Intill hallen finns ett bibliotek med ett urval av böcker, som gäster kan låna under sin vistelse här.

Det finns två 4-bäddsrum och ett 3-bäddsrum på bottenplan samt tre 3-bäddsrum och ett dubbelrum på övervåningen. Det finns även möjlighet att erbjuda enkelrum för personer med särskilda behov (i mån av plats).

Toaletter och duschar återfinns på båda våningsplan. På bottenplan finns två toaletter och tre duschar. På övre våningsplan finns två toaletter och två duschar.

Vi har även ett motionsrum, med bl.a. pingisbord, motionscykel och crosstrainer.

Kök och matsal är i ett och samma rum, vilket ger en mycket trivsam atmosfär för både gäster och personal. Matsalen har plats för ca. 25 personer.

Trädgården erbjuder lugn och avskildhet, som passar både vila och meditation, men det erbjuds även möjlighet till aktivitet och rekreation.

Badplats finns vid sjön Råsvalen inom 30 minuters promenadavstånd eller 5 minuters körsträcka med bil.

Bed & Breakfast

Vi har möjligheten att erbjuda B & B i samband med olika event och konferenser. Här finns två 4-bäddsrum och ett 3-bäddsrum på bottenplan samt tre 3-bäddsrum och ett dubbelrum på övreplan. Totalt 22 sängplatser. Toaletter och duschar finns på båda plan. I samband med B & B serveras en standardfrukost på morgonen.

Gamla Byskolan – nu och då

Gamla Byskolan var tidigare den lokala byskolan för de som bodde i Fanthyttan och dess närområde. Därför har vi strävat efter att bibehålla mycket av dess originalkaraktär när vi utvecklat den till ett kurs- och retreatcenter. Gården är belägen i en vacker del av Bergslagen.

Skolan uppfördes någon gång mellan 1855-1859. Den bestod då av två lärosalar och en lägenhet med två rum och kök samt en lägenhet med ett rum och kök.

Trädgården

När Terry våren 2005 köpte kursgården, den gamla byskolan här i Fanthyttan, var det nog ingen som kunde föreställa sig att trädgården någonsin skulle kunna se ut som den gör idag. Där det idag är en stor gräsmatta fanns då en fotbollsplan, stora träd hade vuxit in på gården. Terry såg möjligheten till en underbar plats vilket det idag förvandlats till. Han började med att ta bort fotbollsplanen, gräsmatta såddes, rabatter grävdes och tanken på en damm föddes. Dammen är idag en central plats i trädgården och betyder mycket för oss. Den är välsignad av en munk till minne av tsunamins offer.

Trädgården inbjuder idag lugn och avskildhet men samtidigt finns möjligheter till aktiviteter och rekreation. Till minne av alla barn som vistats här under årtionden har gungorna sparats på gården.

Nyligen har trädgården utökats med en grillstuga som kan användas av gäster vid konferenser, retreater mm. Trädgården fyller ett syfte och ger gästens en helhetsupplevelse här.