Med videokamera och mikrofon rör sig Annica Frantz vant i trädgården. Hon riggar utrustning inför intervjuer och dokumenterar människors drömmar. I företaget WebTV Global möter hon människor som inte syns i mediebruset och målet är att den lilla människan ska få dela tankar och inspirera andra. Svenska själar ska få bidra med sina tankar ut i vida världen.

Annica Frantz startade WebTV Global tillsammans med Annalena Mellblom 2012. De gör det på sitt eget sätt och satsar även internationellt. Överallt där de reser i världen finns kameran med. TV på internet är lättillgängligt och innehåll kan delas och spids snabbt.

– De säger ju att ljuset ska komma från norr, säger Annica Frantz och skrattar. Vi vill sprida fantastiska människors tankar och visioner till fler.

I november 2012 reste Annalena och Annica tillsammans ut i världen. Först till Los Angeles, sedan vidare till Peru, Indien och sedan till London.

– I USA sökte vi upp Michael Bernard Beckwith, som är med i filmen ”The Secret”. En upptagen man med ett stort spirituellt center. ”Tyvärr,” sa hans sekreterare, ”han är fullbokad ett år framåt.” ”Hur skulle det vara möjligt att få en intervju,” frågade vi. Hans sekreterare sa till oss att Michael inte ens var där på sitt center, men vi ringde i alla fall och frågade. Vi fick en intervju. Än har vi inte mött en person som har sagt nej, säger Annica Frantz, som även ger kurser i medial utveckling och meditation.

– För mig är det viktigt att jag förverkligar det jag tror på. Jag följer min passion och mitt hjärta, säger Annica Frantz och intar rummet med sin värme och beslutsamhet.

– Jag tror att många styrs av sin rädsla. Det gör det svårt att kliva ut ur samhällets normer. Jag upplever en otrolig frihet när jag kan styra över min arbetsdag. Tänk om folk skulle fråga sig ”Hur kan jag göra det jag vill?”, vilken förändring vi skulle få, säger Annica Frantz.

Olika intervjuer

WebTV Global intervjuar människor under två olika teman. Ett är ”Inspire me”. Där intervjuas personer som följer sitt hjärta och har klivit förbi sina egna begränsningar. Både personligheter inom den spirituella världen och över hela världen, men även personer inom företagsvärlden. Intervjuserien ”I have a dream” bygger på kortare intervjuer där personer delar sina drömmar och tankar om vad de skulle vilja uppnå i livet.

– Syftet är att dela och väcka drömmar hos andra. Vi tror att det är en inspiration som stannar kvar länge, säger Annica Frantz och lägger handen över hjärtat.

– Det händer något när vi uttalar vår dröm. Det händer något här inne. Handen på bröstkorgen talar sitt tysta språk.

Någon gång under startfasen slog Annica av tanken ”Ska jag bara intervjua det jag kan stå för?”. Svaret kom omedelbart inom henne: ”Nej! Det är inte den jag är.” Journalisten Annica Frantz vill informera om allt, men utan att rekommendera allt.

Researrangör

– Vi vill möta alla. Vår uppgift är inte att sålla. Vi litar på personerna som finns ute i världen. Vi litar på deras omdöme och att de väljer det som är bra för dem, resonerar Annica Frantz.

Hon har många strängar på sina lyra. Hon har arrangerat resor med olika teman till intressanta platser på datumen 101010, 111111 och 121212. År 2014 bär det av till Hawaii och Indien. Programmet är inte fastlagt, men innehållet är baserat på personlig utveckling, möten med schamaner och kraftplatser.

– Man måste våga ta emot också. Ta emot av det som världen har att erbjuda. Vi är så vältränade i att bara ge, funderar Annica Frantz och fortsätter:

– Senaste resan i Indien hade temat överflöd. Vi mötte munkar och tog emot överflöd av det andliga, vi bodde hos kungen och tog emot överflöd på ett annat sätt. Vi delade överflödet när vi mötte storheten hos varandra och delade en bit bröd. Resorna går ut på att kunna se ”alltet” och att upptäcka att även fåglarna sjunger för mig.

Även författare

Annica är även författare, kursledare och har gett ut meditationsskivor. Hon har haft flera andliga upplevelser som har gett henne en annan syn på livet.

– För mig är personlig utveckling och medialitet samma sak. Det handlar bara om att hitta sitt sanna jag. Min önskan är att alla ska få blomma med sina talanger och arbeta på sitt eget individuella sätt. Många är rädda för att göra fel och då låser man sig. Ingen ska känna sig styrd, säger Annica Frantz.

Hennes bästa tips för personlig utveckling är att börja med andningen. En andningsmeditation.

– Jag tror att det är viktigt att exempelvis andas i sig själv. Att sitta rätt upp och ner på en stol, blunda och bara andas och känna in kroppen. Sedan öppnar man ögonen och målet är att inse att ”jag existerar även här ute”, men den upptäckten kan man göra först man är hemma i sig själv, anser hon.

Annica Frantz berättar ledigt och naturligt. Att meditation och medvetenhet är en del av hennes vardag är självklart. På hemsidan kan man läsa att Annica är inspirerande, idérik och kreativ. Det kan jag skriva under på. Hennes mål är att du ska ta din plats i livet. Självklart och naturligt.

Fakta

Annica Frantz
Ljungby
Kursledare, journalist och författare. Arbetar med självutveckling och ledarskap. Både i Sverige och internationellt. Hon leder även meditationsgrupper och har producerat meditations- och hypnos-CD för hemma bruk.

Text och foto: Maria Äxter

(Ursprungligen ur Ascala Magazine)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn