Eila möter människor med ett annat sinne

Text och foto: Maria Äxter

0
431

Eila Nilsson är livscoach och vägleder människor. Med hjälp av intuition och sitt inre seende är hennes mål att få människor att växa och hitta sin sanning. Telefonen är ett verktyg, andevärlden ett annat. Eila är Livscoachen som vägleder seende. Eila är helt blind men ser dina energier.

Vi dricker thé på Kopparstark utanför Guldstaden Skellefteå. Eila Nilsson utstrålar fullkomlig livsglädje. Sedan tidiga tonår har det spirituella följt henne helt naturligt. Intresset har alltid funnits. Hon berättar om hur folk i omgivningen reagerat när hon sagt något hon rimligen inte skulle veta sedan barnsben.
– Jag tror det här förstärktes under min tid som mobbad. Det lärde mig mycket om mina egna reaktioner och om andra människor. Lära för livet kan man säga, förklarar Eila som vid 23-års ålder förlorade synen helt efter att ha fått diabetes vid 3-års ålder.

Utveckling
I dag har hon levt halva sitt liv i mörker och när hon började kunna hantera sin egen synskada insåg hon att hon hade utvecklat ett annat seende. Plötsligt fick hon andra bilder av människors personligheter. Nu fanns det inget yttre som skulle tolkas och tas hänsyn till. Till exempel en snygg frisyr, rätt hårfärg eller hippa kläder.
– Jag började inse hur mycket jag hade använt synbilden och hur lite jag egentligen såg den verkliga personen. Och då i mitt sinne byggdes det upp vad jag kallar helhetsbild.
– Får du någon bild av mig? kan jag inte låta bli att fråga.
– Jag ser tydligt energin. Du är målmedveten och varm som person, säger Eila omedelbart och fortsätter: du är jordad. Du jobbar förmodligen med människor för du kan möta andras energier och hålla dem ifrån dig men du har svårare att ta emot från andra. Du har alltid varit en givare.

Undertecknad räknar in tipsen från Livs-coachen – hon hade alla rätt.
– Jag har alltid varit en givare själv och självständig. Folk runt mig har tidigt vant sig vid att ”Eila fixar allt” och när jag idag ber om hjälp säger de ”Nä, men det här fixar du Eila” och då står jag där och frågar mig själv ”Hur blev det så här? Vad hände?” Men då får jag också chansen att reflektera över vad jag sänder ut egentligen. Det är det som är livet, att gå igenom saker och våga lära sig av det som händer.
– Folk som kontaktar mig som coach frågar ofta ”Hur ska jag göra?” och jag har fått den uppfattningen att det är många som vill följa någon annans råd, att låta någon annan ta kommandot. Men man kan inte gå omkring och leva efter vad någon annan tror är bäst för en själv. Det är ju inne i mig svaren finns inte i någon annans huvud eller tanke, säger Eila med eftertryck.
– Men å andra sidan, har man fastnat i exempelvis en dålig relation kan det vara svårt att höja blicken och se på sin situation från ett annat håll.

Andevärlden
Genom idrotten kom hon i kontakt med mental träning. Hon är utbildad mental rådgivare, undersköterska, massör, beröringsterapeut men har även studerat qigong, kinesisk medicin, akupunktur och energimedicin. Olika möten har gett pusselbitar vidare. Kontakten med andevärlden känner hon i kroppen.
– Poängen med mitt jobb sin Livscoach är inte att leverera svar utan jag vill att människan i andra änden av telefonluren ska få egna insikter. Kan något jag säger utifrån egen erfarenhet eller utbildning ge en öppning och en väg vidare är jag nöjd.
– Men många har redan bestämt vilket
svar de vill ha, tyvärr. Då brukar jag säga
”Låt nu det här landa i dig och känn efter”. Exempelvis de som klagar över att andra struntar i dem, ”Varför får jag inga vänner?” Då kan jag se i deras energier att de villkorar umgänget som ”jag vill andra väl bara de gör det på mitt sätt.”

Ord är energi
Vi pratar om allt mellan himmel och jord. Planetpositioner, stjärntecken, gener, om vi är påverkade av platsen vi föddes på eller om det mesta kommer från våra föräldrar och släkten. Eila tror att vi har en grund, att det finns en plan men att vi själva måste utmana oss och välja väg. Hon tror på människans inre förmåga och kraften som vi alla har att rita om kartan och påverka färdvägen.
Eila har i dagarna fått sina egenproducerade kloka-ord-kort. Hon började med att skriva ner saker hon säger och uttryck hon använder och lever efter själv. Hon menar att förhållningssätt och ordval är energi och en väg till balans.
– Dagens kort öppna dörrar om man sitter fast. Det kan bara vara en enkel tanke eller så kan man fördjupa sig i känslan uttrycket ger. Jag drar ett kort och läser: ”Säg Ja till dig själv. Det innebär att du kan behöva välja att säga Nej till din omgivning”. Vad är din tanke bakom det citatet?
Alla givare säger Ja och ställer upp och blir ofta besvikna för de får inget igen. Om man inte säger Ja och visar kärlek till dig själv kommer inte energin tillbaka till dig. Om du inte bejakar dig själv kommer ingen annan att göra det heller.
Det vi behöver mer av i dag är det som är äkta. Men också reflektion och meditation. Att bara okeja dig själv för dig själv är en enkel men effektiv början. Om vi alla hade fred inombords skulle det vara världsfred. Jag tror faktiskt att det kan vara så enkelt.

Ytlighet och egoism
Eila berättar att hon bland annat har tappat intresset för att se på nyheter idag. Hon vill inte ständigt möta energier av kaos, våld och negativa energier som skickas ut i medierna.
dag är allt så ytligt. Nu står det ”Kram” i slutet på alla brev. Men hur många menar det egentligen? För mig är mycket i dagens värld egoism.
Vad är då att vara egoist för dig?
– Egoism för mig är skuggsidan av jaget, att jag gör något för att vinna något, att göra något med baktankar inte med hjärtat. ”Jag gör det här om du … jag gör det här men då vill jag ha …” Att säga nej till någon är inte att vara egoistisk, det är självbejakande och ett sätt att sätta gränser. Ett nej kan värna om det egna jaget.
Jag anar en hetta och ett engagemang som blossar till då och då.
– Det är lätt att kalla sig medial och servera så kallade sanningar till människor som är i kris. Sanningar som kan göra att de mår sämre. Vem sitter på sanningen? När någon säger ”Jag är född medial” då säger jag ”Vem är inte det!” Jämför med att ha ett bollsinne eller ett balanssinne. En del har dörren vidöppen och en del har både hänglås och kedja. Jag tror att man måste öva för att bli bra. Alla blir inte Ingemar Stenmark eller Carola men man vet inte vad man kan om man aldrig vågar utforska sina talanger.
– De som är stora andliga ledare, om bara de fanns, vem kan de då lära? Om bara den breda massan fanns, vem ska de lära sig av? Alla behövs och jag kan ha åsikter men jag blir inte bättre för att jag tycker att någon är sämre.

Dubbel mästare
När samtalet övergår till hälsa i allmänhet märker jag hur atletisk hon är och blir varse att jag sitter bredvid en dubbel olympisk mästare i simning, som fortfarande simtränar två gånger i veckan.
– Livet är inte bara andlighet och det spirituella. Kroppen måste även ha sitt. Mitt världsrekord i simning höll i 12 år. Alla kan inte bli bäst i världen men man kan nå längre än man tror, säger Eila vist.
Att inspirera människor med sin personliga gåva gör förelä-saren, coachen, medmänniskan och mediet Eila Nilsson. Att släppa taget innebär inte att ge upp utan att bjuda in ett nytt flöde.

Fakta
Eila Nilsson
Skelleftehamn
Livscoach, föreläsare, utbildare och medialcoach som utifrån sina egna erfarenheter vägleder människor
www.medialasynvinklar.se
www.nyasynvinklar.se

(Ursprungligen publicerad i Ascala Magazine)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn