I en skånelänga tar Aryel C Walett emot klienter. Hon arbetar för att man ska hitta sitt inre uttryck men hjälper dig även att hitta det du vill visa upp för andra – det personliga varumärket.

Aryel betyder ”Guds lejon” och kanske representerar namnet hennes egen inre kraft som vägleder andra att hitta sitt själsliga visitkort. Själv svarade hon på frågan ”När jag har roligt?” och vips visste hon vad hon ville göra.

Vi närmar oss två skånelängor som ligger oerhört vackert vid vägens slut i den lilla skånska orten Bussjö. När vi går ur bilen möts jag och Maria Äxter Johansson av den mest underbara skåneslätt.

Här, i den ena av skånelängorna har Aryel C Walett tillsammans med sin make inrett ett underbart ställe för hennes klienter att besöka. Här på Casa Walett omsluts de av trygghet och av en varsamt kärleksfullt inredd omgivning under det dygn som de oftast är här. Även jag omsluts då jag sjunker ned i en väldigt bekväm fåtölj och gör mig klar för att få en pratstund med energiterapeuten Aryel, eller som hon också kallar sig, själslig och andlig rådgivare.

Det känns som om jag tagit plats i en livmoder, tätt omsluten av fåtöljens höga sidor. Jag uttrycker min känsla till Aryel, som ler och säger:

– Det är det jag vill att klienterna ska uppleva. Det är den famnen jag vill öppna i min verksamhet.

Verksamheten vänder sig till företagsledare och till de som vill utveckla sitt personliga varumärke, men också till de som vill hitta essensen i sitt moderskap. Här stannar man under ett dygn och under det dygnet har man tillgång till Aryel C Walett som ett personligt energiverktyg under minst åtta timmar. Intensiva timmar som för klienten ned till kärnan av de budskap som deras själ vill lyfta fram.

– Hur tas ditt företag emot av företagsvärlden? undrar jag eftersom det inte är vanligt med vare sig själslig eller andlig rådgivning inom den sfären. I alla fall inte uttalat.

– Jag har fått flera förslag på hur jag ska paketera mina tjänster, alla på ett sätt som maskerar eller döljer det som egentligen är kärnan i mitt koncept. Om jag skulle göra det, maskera, då skulle jag leva med en osanning. Mitt koncept kan låta flummigt för en del och det är det kanske också, säger hon skrattande.

– Till största delen handlar det dock om att plocka fram det som mina klienter har som kärna, det som är fröet till det som de vill förmedla. När kärnan väl är synlig är jag behjälplig med att omvandla detta till praktiska handlingar. För mig är det viktigast att det ska kunna gå att använda här och nu. Handlingen i sig är ett otroligt helande verktyg, säger Aryel med eftertryck och utvecklar sina tankegångar:

– Vi som arbetar med det här, med själen och det andliga, behöver ta ansvar för att ta ner det på jorden. Till mina kunder säger jag att de får vara beredda på att jobba på djupet. Jag säger också att jag inte är någon coach, jag ställer inga frågor på samma sätt som coacher gör. Jag säger helt enkelt det jag upplever, känner in och får till mig genom det som min klient berättar för mig på olika plan.

Aryel tystnar, funderar en stund och säger sedan:

– Det är även så att alla är inte för mig och jag är inte för alla. Jag har alltid ett första inledande möte där vi tillsammans tar reda på om jag är rätt person och har de verktyg som just de behöver. Ordet själ är exempelvis något som man säger att man inte kan använda inom företagsbilden och då undrar jag, vem har bestämt det? Jag har mött många företagsledare som direkt förstår vad man menar när man pratar om själen i företaget.

Vad är det egentligen hon gör, tänker jag. Hur kommer hon ner till kärnan? Till det frö hon pratar om?

– Grunden i metoden är att skala av. Det gör man bland annat med samtal och med kinesiologiska tester. Har du kronisk huvudvärk exempelvis nöjer man sig inte med att behandla symptomen utan fortsätter för att kunna ta reda på om den har sin grund i något annat. Man skalar av in till grundorsaken.

Med tiden och efter alla energiterapeutiska möten upptäckte jag att jag kunde gå direkt till kärnan och nu arbetar jag istället inifrån och ut, istället för utifrån och in, och löser upp blockeringar i vägen.

Aryel berättar att hennes eget koncept är förankrat i moderskap och dess naturliga kvinnliga ledarskap. Moderkonceptet är kärnan. Från den har hon utvecklat två vägar, själslig research och för personliga varumärken och för företagsledare. Att arbeta för och med moderskap tillhör hennes livsuppgift och kall. På intet sätt innebär detta att det enbart är företagsledare som är mödrar som vänder sig till henne. En idé, konceptet inom ett företag, det personliga varumärket är också något som man ska värna om och som ska födas fram till något som bär.

När hon själv skalade av sin egen verksamhet för att få fram kärnan använda hon frågor som: När är jag som bäst? Vad gör jag när jag gör min grej här i livet? Vad gör jag när jag har roligt, när jag får göra som jag vill? Ur det växte konceptet för personliga varumärket och deras själsliga hemsidor fram.

I sitt arbete med klienter använder hon sin kunskap som energiterapeut. En utbildning som hon fick i Dalsland på Kroppefjälls utbildnings- och rehabcenter, sedermera Connemara International AB.

– Jag åkte till detta rehabcenter för att själv rekreera mig efter att ha vandrat fram och tillbaka bland psykologer och kuratorer eftersom jag hade fått panikångest. De mediciner jag fick gjorde bara att locket las på och de frågor som jag fick ledde inte fram till någonting. Där på Kroppefjäll träffade jag Hasse och Maria som drev centret och för första gången mötte jag någon som berättade precis för mig hur jag mådde, inombords, säger Aryel C Walett enkelt.

Det blev vändpunkten och hon började arbetet med att gå till botten och hitta fröet till sin panikångest. Sedan dess har hon aldrig haft en panikångestattack igen. Efter många funderingar gick hon utbildningen själv och blev så småningom anställd som behandlings- och utbildningsansvarig föreståndare på Connamara International AB.

– Jag var med och arbetade fram det koncept som bygger på vision om kärlek till människan, Lovesion, och utifrån detta arbetar jag i dag, säger Aryel C Walett.

Vårt samtal leds in på andlighet och Aryel berättar att det finns en period när hon inte var så förankrad i sin vardag. ”Det var mycket energimässigt tänk”, som hon uttrycker det.

– Den erfarenheten var väldigt nyttigt för mig och det är något som jag använder mig av. Min uppgift i dag är även att ta ned andligheten på jorden. Många separerar sin andlighet från sin vardag, de ser det som två olika saker, men jag vill hävda att de hör ihop, säger terapeuten och coachen Aryel.

– Vår största andlighet är ju att vara här och nu. När man använder sig av andlighet som en verklighetsflykt blir den lätt destruktiv. Det handlar om att ta det man hittar i sin andlighet och forma det till en fysiskt praktisk verklighet. Man kan ställa sig frågan ”hur kan jag applicera detta i mitt liv?”

Förutom att arbeta med klienten och lyfta fram dennes själsliga essens hjälper Aryel även till med att skapa vad hon kallar för ”själslig hemsida” och ett ”själsligt visitkort”. En sida som är privat och som egentligen inte är till för offentligheten. En sida med bilder, text och ord som talar direkt till klienten, en sammanfattning av Aryels och klientens möte.

”Mammas medium visste mitt nya namn”

Aryel C Walett fick namnet Catarina när hon föddes. Vid hennes tid på Kroppsfjäll och när hon mitt i livet valde att ta fram mer av sig själv valde hon även att byta namn då. hon, som hon säger, inte längre ”svarade upp” till Catarina. Aryel var namnet hon fick till sig.

– När jag ville byta namn visade det sig att jag var tvungen att ta bort ett av mina mellannamn och det gjorde att jag ville prata om detta med min mamma. Min mamma såg lite skeptisk ut när jag sa att jag ville byta och frågade till vad. När jag sa Aryel bleknade hon lite och gick och hämtade sin plånbok. Ur plånboken tog hon fram en liten lapp där Aryel stod nedplitat. Det visade sig att mamma hade varit på en seans två år tidigare och där fått namnet till sig av mediet.

Fakta

Aryel C Walett
Bussjö, Ystad
Energiterapeut
Själslig och andlig rådgivare
Hon gör själslig research för personliga varumärken både för privatpersoner och för företagsledare. Läs mer på www.aryel.se

 

Text: Malou Thorman
Foto: Maria Äxter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn