”Ett möte startar alltid något inom oss”, säger tankarna som rör sig i mitt huvud. Ett möte påverkar mig och det påverkar i samma stund omgivningen. Jag tänker på detta när jag hör Leah Allén berätta sin historia. Ascalas reporter möter Leah Allén som nu arbetar för att hålla sitt löfte till Universum.

Jag tar ett djupt andetag och tar in den saltmättade doften av hav när jag stiger av den buss som stannar till vid Leah Alléns bostad. Jag står en liten stund vänd mot den oändlighet som havet är, och vaknar till liv först när bussen ljudligt far iväg och lämnar
mig på busshållplatsen. Jag ser mig omkring och där står Leah vid sidan av vägen.

Hon berättar om mötet som förändrade allt. Ett möte av det smärtsamma fysiska slaget. Mötet där hennes bakhuvud träffade golvet och där hela hennes kroppstyngd i sin tur träffade huvudet mitt under ett gymnastikpass. Under vårt möte berättar hon hur fallet förändrade hela hennes liv och hur hon bar på den smärtan under mer än 15 år.

Vad var smärtan?

Eller var det verkligen så? Var smärtan verkligen orsakad av fallet? Kunde det vara så att fallet lösgjorde en smärta som hittills varit osynlig? När Leah berättar är det väldigt tydligt att hon så småningom gjorde sin smärta synlig för sig själv. Efter att ha trampat omkring under lång tid inom vår etablerade sjukvård och inte fått hjälp förstod hon att hon behövde göra sig själv frisk.

– Jag var tvungen att hitta det friska inom mig själv, säger hon och nickar lite. Det fanns ingen hjälp utanför.

Ett andligt uppvaknande

Ganska snart efter detta beslut mötte hon något annat – ett andligt uppvaknande. Ett uppvaknande som gick snabbt och som var intensivt.

– Allt var förvirrande, men spännande. Jag bejakade mycket, jag öppnade upp för möjligheter och jag behövde förstå mer av egen erfarenhet, menar Leah.

Hon fortsätter att berätta om en intensiv och spännande upplevelse som hände henne när hon reste runt i Australien, åtta år efter olyckan.

– Tillsammans med en vän befann jag mig i en nationalpark där vi campade i bilen vi reste omkring i. Min australiensiske vän hade gått in och lagt sig medan jag stod kvar utanför en stund. Jag kände att jag inte kunde gå lägga mig riktigt än. Det var som att det fanns en stor närvaro runt mig i den kolsvarta natten. På klingande svenska ropade jag ut min fråga till kosmos för jag ville ha bevis. ”Jag lovar att om ni ger mig ett tecken ska jag göra allt som står i min makt för att förstå livets mysterier.”
Leah ler när hon fortsätter sin berättelse:

– Det hände ingenting där ute i den svarta natten. Med en konstaterande suck kröp hon in i bilen och tänkte att det här var ju toppen.
Nu slapp hon ju fortsätta på det spåret.

Men universum ville något annat. Leah fick inte vila många sekunder med den tanken, utan kort därefter tändes en ljuseld utanför bilen. En eld som var flera meter hög och flera meter bred. En eld som gav ett ljus som om solen hade landat på jorden. Både Leah och hennes vän satte sig förskräckta upp. Vännen tittade stint på Leah och frågade vad det var hon egentligen sagt därute på sitt konstiga språk.

– Du är en häxa, sa han till slut och vände sig ifrån henne.
Själv la hon sig ner, drog filten över huvudet och förstod att hon skulle bli ganska ensam medan hon utforskade livets mysterier. Hon hade ju bett om ett tecken och hon hade fått det. Nu återstod bara frågan om hon skulle hålla sitt löfte.

– Efter denna resa åkte jag hem och förändrade hela mitt liv. Jag sa upp mig från jobbet, från pojkvän och från lägenheten.

– Under flera år lade jag allt fokus på min inre utveckling 24 timmar om dygnet. Mitt stora mål var fortfarande att bli helt smärtfri eftersom jag fortfarande hade mycket smärta i min kropp, men det förhindrade inte mitt utforskande av livet. Det var snarare en del av samma sak.

Nya erfarenheter

Flera år senare och många erfarenheter rikare kom Leah återigen till Australien. Hon var på en workshop där en kvinna, som hade tittat på henne under hela workshopen, kom fram till henne. Leah berättar att hon blev både förvånad, men också nyfiken, när hon hörde kvinnan säga att hon hade ett budskap som ville bli framburet till henne. Hon undrade också om Leah ville ta emot det. När kvällen kom och Leah kom in i rummet där kvinnan fanns var de inte ensamma. Det hade samlats mycket folk som ville höra budskapet.

– Då berättade kvinnan för mig att detta möte varit planerat. Den röst som kom genom kvinnan berättade även många olika saker om mig och sa också så här:

– Jag vet att din väg är svår och att det var också min när jag vandrade här på jorden, men närhelst du vill finns jag här för dig såsom min far fanns för mig. ”Whenever you
call my name I will be there. I am Jesus the Nazarene.”

– Jag var helt förstummad och kände mig faktiskt förlamad. Det tog lång tid innan jag kunde röra mig, säger Leah, och jag hör förundran i rösten när hon minns tillbaka.

Initiering

Leah berättar hur otroligt detta var för henne. Journalisten inom henne, ett väl invant yrke, ifrågasatte allt, men där fanns också upplevelsen av att det fanns ”någon” där som verkligen hade ”sett” henne för första gången.

– Denna händelse gjorde att jag var tvungen att gå ännu djupare in i mig själv. Jesus hjälpte mig så småningom så att jag kunde hela mig själv och under våren 1996 gick jag igenom något som jag bara kan beskriva som en initiering. Så här i efterhand kan jag se att det liknade de ceremonier som präster i Egypten fick gå igenom.

– Jag skulle genomskåda olika energier. Jag skulle genomskåda illusionerna. Det här var en skrämmande process och när jag äntligen kom ur den var jag mig inte längre lik, och när jag frågade vad som hade hänt fick jag svaret att ”nu har du ett kristusmedvetande”.

Leah skakar lite på huvudet när hon säger att hon under lång tid fick jobba med att själv acceptera och integrera det som hon varit med om. Hon har alltid haft sanning som ledord och i dag arbetar hon med att föra ut det budskapet och att följa hjärtats väg. Hjärtats väg som är detsamma som att se Kristus som mästare. Hon har föredrag, workshops och resor där hon har som mål att hjälpa människor med att se igenom illusionerna.

Leah Allén har bland annat varit i Egypten och i Frankrike och gått Maria Magdalenas väg. Hon har varit på Hawaii och på Malta. Dit reser hon igen nu i oktober. För att hitta rätt lyssnar alltid Leah inåt och hon blir alltid vägledd till de ställen där hon ska ha sin workshop.

När jag lämnar Leah och återigen tittar ut över havet fylls jag av både lugn och förundran. Livet är trots allt otroligt fascinerande och Leahs historia om sitt liv visar att det finns så mycket fantastiskt att upptäcka.

Fakta

Leah Allén
Leah bor med sin familj på västkusten. Hon arbetar sedan 15 år med privata konsultationer. Hon håller föredrag, leder meditationer och workshops i olika länder. Sina privata konsultationer gör hon numera oftast på distans. Leah Allén har gett ut en bok om sitt liv som heter ”Allena vägen hem”.

Text och foto: Malou Thorman

(Ursprungligen publicerad i Ascala Magazine)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn