Kias Tarotstuga

0
3012

Det sägs att man ska få sin första tarotlek som gåva. Överraskande nog kom min som en avslutningspresent från en av kursdeltagarna på vardagslydnadskursen på Brukshundklubben.

”Jag vet ju att du gillar sånt här, lite konstiga saker”, sa hon leende och stoppade en tarotlek i handen på mig. En alldeles egen. Min första. Hon släntrade därefter nöjt tillbaka till sin fikaplats i den överfulla klubbstugan där vi samlats för vår avslutningsträff på vardags­lydnadskursen.

Så stod jag där gapandes med en tarotlek i handen och anade inte då att detta var den sista gruppen hundintresserade jag skulle komma att instruera och att mina kommande kurser istället skulle ha titlarna Meditation, Utveckla din intuition, Djurkommunikation och så småningom också Intuitiv Tarot. Jag visste inget heller om att mitt andliga intresse skulle leda till att jag startade eget företag, att jag skulle komma att leva och arbeta tillsammans med en man som var lika intresserad av detta som jag eller att vi tillsammans skulle skapa ett utbildningskoncept och en metodik för ett intuitivt lärande av tarot. Föga anade jag också att namnen på de avlägsna länder och platser jag bara drömt om att få besöka, skulle komma att stämplas in i mitt pass. Flera gånger om. En ny väg i livet höll på att öppnas för mig och just då stod jag i dörröppningen, totalt ovetande, men ändå i kontakt.

Men att lära sig tarot var krångligare än jag hade trott. Det var ju så många kort. Svårt att minnas dem. Jag skaffade en tarotbok. Och en till. Vilket krånglade till det ännu mer. Varje författare hade ju en alldeles egen vinkling och betydelse av korten. Jag kastade snart tarot­korten och läroböckerna åt sidan, besviken och besegrad. Detta var tydligen inget för mig.

Månaderna gick. Korten glömdes bort men intresset fanns kvar. En ny tarotlek kom in i mitt liv. Bilderna var mer talande i den. Jag började få fatt i mina känslor. Insikten om att det var lättare för mig att känna än att minnas, gjorde att jag lade undan böckerna helt och hållet. Under många år vägledde jag så mig själv och andra, genom att se på kortet, känna inåt och uttrycka det som kom till mig. När jag väl tog fram böckerna igen, flera år senare, insåg jag att de betydelser jag givit mina kort redan var omskrivna i böckerna och att vi alla har tillgång till tarotkortens universella kunskap inom oss.

Här i min lilla tarotstuga på Ascala News kommer du tillsammans med mig få djupdyka in i tarotkortens magiska värld. Du kommer få tips på hur du själv kan utveckla din intuitiva förmåga att läsa tarotkort. Jag kommer dela med mig av min kunskap om tarot och mina erfarenheter av intuitiv vägledning. Så småningom kommer jag också öppna upp för dina mer personliga frågor om dig själv och ditt liv. Jag väljer då själv ut den eller de jag kommer svara med en kortare tarotläsning, för alla att läsa och lära sig av.

Varmt välkommen!

Kia Enbarr – Silvermåne
Vägledare och utbildare inom djurkommunikation och Intuitiv Tarot.
Silvermåne på Facebook.

Föregående artikelVikten av att öppna upp och stänga ner ordentligt
Nästa artikelFörändringens vindar
Ända sedan barnsben har djuren legat mig varmt om hjärtat. Hästar och hundar har alltid funnits i min närhet och med det också föreningsarbete. Redaktör för olika klubbtidningar har också varit en sysselsättning som föll sig helt naturligt för mig eftersom reklambyrån var min arbetsplats under många år. Mitt andliga intresse har funnits med mig sedan tidiga tonåren och när jag var 21 började jag meditera i grupp. Vad jag inte visste då, var att jag tio år senare skulle leda min första studiecirkel i djurkommunikation eller att jag ytterligare tio år senare skulle ha utvecklat en helt egen tarotutbildning som mer baseras på intuition än på det traditionella sättet att lära ut. Idag lever och arbetar jag med Magnus Pamp. Vi arbetar bl a med Intuitiv Tarot, Djurkommunikation, Drömtolkning och Transformation Game. Allt vi gör i vårt arbete genomsyras av intuition och personlig & andlig utveckling. Det jag har kommit att intressera mig för är framför allt hur vi använder oss utav vår intuition i olika sammanhang, i vardag som arbete. Därför kommer du på mina sidor kunna läsa berättelser om olika djurmöten jag gjort, om hur du kan använda tarotkorten för att fördjupa kunskapen om dig själv och om själens tysta röst, intuitionen, som försöker nå dig genom ditt vardagsbrus.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn