Narren

För att på ett enkelt sätt lära dig vad alla korten i stora arkanan betyder kan du se dem som en utvecklingsresa. Första kortet, Narren, representerar det inre barnet, ett kosmiskt frö som stiger ned på jorden för att lära sig om livet som människa. Han, vi kan kalla Narren han även om kortet är androgynt, startar sin vandring omedveten om vem han är och vart han är på väg.

Siffran som kortet har, noll, står för den eviga cirkeln, för början och slutet, och för livets vandring som alltid fortgår. I början av varje resa, varje uppdrag, varje nytt liv står vi ovetandes om de lärdomar vi kommer att göra. Ibland vet vi målet men inte riktningen och andra gånger är det tvärtom, att vi vet riktningen men känner ännu inte till det mål vi är på väg mot. Narren är helt omedveten om att han ännu inget vet och därför också tillitsfull, nyfiken och ivrig att komma iväg. Under sin vandring möter han människor och upplevelser som formar honom. I mötena med de 21 övriga korten i stora arkanan, arketyperna kallar vi dem, lär sig Narren om livet, om sig själv och hur han ska hantera krafterna inombords.

Korten i stora arkanan är triumferna, gudarna och det är genom deras ögon du förstår hur livet är samman­satt utifrån ett högre perspektiv. Vissa av korten kan verka negativa eller onda, som Döden och Djävulen, men eftersom alla kort i grunden har en positivt stöttande energi så kommer de alla med stärkande budskap. Vi bär dem alla inombords, arketypernas krafter alltså, och varje arketyp representerar därför lärdomar du gör, faser du går igenom och krafter inombords som väcks upp.

Vandringen mänskligheten gör genom livet och som jag nu inbjuder dig nu att göra genom stora arkanan är en resa från omedvetenhet till medvetenhet. Varmt välkommen till Narrens resa!

”Som ett kosmiskt frö redo att spira i de betingelser som det okända jordiska livet erbjuder står Narren nyanländ, for­mad ur ingenting och allt, på bergets topp. Med vinden svepande mjukt runt sig balanserar Narren solsmekt på klippans kant och blickar ut mot horisonten. Inom pulserar en vandrings­iver och ett starkt men obegripligt kall som driver Narren att ta steget ut i det okända. Narren – DU – bär på anlagen till det eviga växandet och den stora livskunskapen som finns inom varje människa.”

Ur kurshandboken ”Narrens resa” av Silvermåne.

TIPS: För att komma i kontakt med Narrens energi, lev som Narr för en dag. Var i kontakt med ditt inre barn. Bjud in lekfullhet. Gör något oväntat. Ge dig ut på äventyr. Var spontan och äkta. Våga mer. Lev obegränsat. Följ ditt hjärta. Det första steget är vägen till målet. Du vågar, törs och kan. Ingenting är omöjligt. Känn in hur ditt liv skulle se ut om du hade obegränsade möjligheter. Vad skulle vara annorlunda?

Kia Enbarr – Silvermåne Vägledare och utbildare inom djurkommunikation och Intuitiv Tarot.
www.facebook.com/kiasilvermoon

Föregående artikelBakom en sliten fasad i Texas sker ett spirituellt arbete
Nästa artikelJag har rätt – Du har fel
Ända sedan barnsben har djuren legat mig varmt om hjärtat. Hästar och hundar har alltid funnits i min närhet och med det också föreningsarbete. Redaktör för olika klubbtidningar har också varit en sysselsättning som föll sig helt naturligt för mig eftersom reklambyrån var min arbetsplats under många år. Mitt andliga intresse har funnits med mig sedan tidiga tonåren och när jag var 21 började jag meditera i grupp. Vad jag inte visste då, var att jag tio år senare skulle leda min första studiecirkel i djurkommunikation eller att jag ytterligare tio år senare skulle ha utvecklat en helt egen tarotutbildning som mer baseras på intuition än på det traditionella sättet att lära ut. Idag lever och arbetar jag med Magnus Pamp. Vi arbetar bl a med Intuitiv Tarot, Djurkommunikation, Drömtolkning och Transformation Game. Allt vi gör i vårt arbete genomsyras av intuition och personlig & andlig utveckling. Det jag har kommit att intressera mig för är framför allt hur vi använder oss utav vår intuition i olika sammanhang, i vardag som arbete. Därför kommer du på mina sidor kunna läsa berättelser om olika djurmöten jag gjort, om hur du kan använda tarotkorten för att fördjupa kunskapen om dig själv och om själens tysta röst, intuitionen, som försöker nå dig genom ditt vardagsbrus.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn