Har du känt dig nyfiken och förvirrad på samma gång då du tittat in i en tarotlek eller tarotbok och undrat hur du någonsin ska kunna lära dig detta? En traditionell tarotkortlek består av 78 kort, vilket är en fasligt massa kort att lära sig. Om man nu vill gå den traditionella vägen i inlärandet.

När jag fick min första tarotkortlek i mitten på 90-talet gjorde jag verkligen tappra försök att lära mig kortens betydelse enligt böckerna, men insåg snart att det inte var min grej. Först kunde jag inte avgöra om det handlade om att jag inte skulle ha något med tarot att göra eller om jag hade fel sorts tarotlek. Efter en tid insåg jag att det var metoden i inlärandet som inte passade mig. Så jag lade bort böckerna. Började om. Jag började känna in bilderna på korten istället för att försöka minnas vad jag läst i böckerna. Så startade min intuitiva resa och jag utvecklade snart en egen metod, filosofi och tarotskola som även andra kunde ta del av.

Om du förstår hur en tarotlek är uppbyggd är det lättare att också förstå detaljerna. En traditionell tarotlek består av 78 kort varav 22 hör till den stora arkanan och 56 till den lilla arkanan. Ordet ”arkana” kommer från latin och betyder hemlig eller mystisk. Enligt tarot skulle man då kunna säga att livet består av de stora och små hemligheterna.

De 22 korten i STORA ARKANAN representerar arketyperna hos männis­kan, skildrar den inre resan och berättar om de stora lärdom­arna i livet, om människans växande och strävan efter upplysning. Resan startar med Narren, nummer 0, och slutar med Världen, nummer 21. Svar på frågan ”Varför” hittar du ofta i dessa kort.

Den LILLA ARKANAN handlar om hur du praktiserar dina lärdomar i vardagen. Den visar människans resa i det yttre och berättar om hur det är att leva som människa på jorden med tankar, känslor, relationer, agerande och manifestation. I dessa kort hittar du ofta svar på frågorna ”Vem?”, ”Vad?”, ”Var?” och ”När?”

Den lilla arkanan är i sin tur uppdelad i FYRA SVITER; mynt, bägare, svärd och stavar. Mynten berättar om det fysiskt praktiska i livet, kropp och hälsa, arbete och ekonomi. Bägarna skvallrar om ditt känsloliv, kärlek och vänskap. Svärden är tankarnas, logikens och idéernas sfär, men också den plats farhågor kommer ifrån. Stavarna förmedlar drivkraft, passion och kreativitet. De fyra sviterna på­minner om en vanlig kortlek från ess (kort nummer 1) upp till 10. Därefter följer de klädda korten som prinsessa, prins, drottning och kung. Därför är det 14 kort i varje svit istället för 13 som i en vanlig kortlek.

De klädda korten eller HOVKORTEN kan du se som en egen liten familj och det är precis vad de är, för dessa kort har med relationer att göra. Människor som finns omkring dig och hur du relaterar till dem.

TIPS: Dela upp korten i fem högar. Lägg alla kort i stora arkanan i en hög och de fyra sviterna i varsina högar. Lägg dem i nummerordning så ser och förstår du hur ett kort kan leda till nästa och därigenom får du information och insikt om situationer i ditt liv.

Kia Enbarr – Silvermåne
Vägledare och utbildare inom djurkommunikation och Intuitiv Tarot.
www.facebook.com/kiasilvermoon

Föregående artikelLjudligt helande med Marie Bergman
Nästa artikelHar du visioner för 2019?
Ända sedan barnsben har djuren legat mig varmt om hjärtat. Hästar och hundar har alltid funnits i min närhet och med det också föreningsarbete. Redaktör för olika klubbtidningar har också varit en sysselsättning som föll sig helt naturligt för mig eftersom reklambyrån var min arbetsplats under många år. Mitt andliga intresse har funnits med mig sedan tidiga tonåren och när jag var 21 började jag meditera i grupp. Vad jag inte visste då, var att jag tio år senare skulle leda min första studiecirkel i djurkommunikation eller att jag ytterligare tio år senare skulle ha utvecklat en helt egen tarotutbildning som mer baseras på intuition än på det traditionella sättet att lära ut. Idag lever och arbetar jag med Magnus Pamp. Vi arbetar bl a med Intuitiv Tarot, Djurkommunikation, Drömtolkning och Transformation Game. Allt vi gör i vårt arbete genomsyras av intuition och personlig & andlig utveckling. Det jag har kommit att intressera mig för är framför allt hur vi använder oss utav vår intuition i olika sammanhang, i vardag som arbete. Därför kommer du på mina sidor kunna läsa berättelser om olika djurmöten jag gjort, om hur du kan använda tarotkorten för att fördjupa kunskapen om dig själv och om själens tysta röst, intuitionen, som försöker nå dig genom ditt vardagsbrus.

2 KOMMENTARER

    • Härligt Marcus! Ju enklare desto bättre tycker jag. När du förstår själva ramen av tarot är det också roligare att dyka in i detaljerna. I nästa artikel kommer jag beskriva den stora arkanan på ett enkelt och intressant sätt. Häng med!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn