För tre somrar sedan besökte jag Fanthyttan för första gången, jag åkte dit för en av Terrys sommarveckor. Vid något tillfälle talade Terry allmänt om andekontakt och vände sig till mig och sade ”Du drömde inte, det du upplevde när något drog i sovtäcket hände verkligen”. Det var allt han sade… Jag var helt oförberedd på den känslovåg som sedan sköljde över mig.

Terry hade lyckats trycka på en öm punkt inom mig och tårar började okontrollerat rinna nerför mina kinder. Det kändes som jag stod mitt i en känslomässig tornado, men jag förstod med ens vad han syftade på. Jag har upplevt många ”konstiga” saker som jag inte har kunnat förklara, upplevelser som skrämt mig ända in i benmärgen. Eftersom ingen i min omgivning verkade uppleva samma saker som jag tvivlade jag alltid på dessa upplevelser, jag trodde bara att jag hade en livlig fantasi.

När jag i 25-årsåldern började uppleva udda saker visste jag intuitivt att detta inte var första gången. Jag hade upplevt liknande redan som barn, men glömt bort det. Aktiviteterna blev med tiden fler och jag fick besök från andevärlden nattetid. Ett av mina starkaste minnen är när jag en natt vaknade och klart och tydligt såg en flicka i 7-årsåldern stå bredvid min säng, tittandes på mig. Hon hade långt hår, lockar som om hon hade sovit med flätor, och hon var klädd ungefär som Astrid Lindgrens ”Madicken”. Jag blev så rädd och visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag vågade absolut inte prata med henne, tänk om hon hade svarat… Då hade jag nog gjort i byxan! Vill ni veta hur jag ”löste” denna situation? Idag kan jag skratta åt det, men jag lovar er, det gjorde jag inte då! Jag minns att jag tänkte att ”om jag försiktigt vänder mig om åt andra sidan, så finns hon inte”. Så jag börjar försiktigt vända mig om och vet ni vad som hände? Jag ser henne försvinna genom väggen precis bakom mig! Vid den här tiden är jag så rädd att jag skakar. Gissa om jag sov med lampan tänd i flera veckor efter det…

Det var också under denna tid som jag flera gånger fick se och uppleva tsunamin 2004. Jag hade inte själv varit i Thailand men hade flertalet ”drömmar” om detta. Till saken hör att en arbetskollega och hans dotter omkom i denna tragedi och jag kunde tydligt känna dotterns närvaro i mina ”drömmar”. Det kändes som att hon visade mig hennes upplevelse. Även detta var fruktansvärt läskigt och som tur var hade jag Jan, en alternativbehandlare som är medial, som kunde hjälpa mig under denna tid.

”Sista året har jag under sessioner med klienter fått erfara de mest märkliga och fantastiska saker, och jag är fullkomligt övertygad om att jag inte är ensam när jag arbetar.

Alla dessa upplevelser var fascinerande och skrämmande samtidigt, en mycket märklig känsla. En del av mig fascinerades och förundrades över dessa upplevelser och jag ville förstå dem bättre. Men det var en ännu större del av mig som var livrädd för det, så jag bad om att bli lämnad ifred. Andevärlden respekterade mitt beslut.

För några år sedan började jag studera till energi- och hypnosterapeut. Under dessa tre år fick jag möjligheten att öppna dörrar till mitt inre och hittade modet att börja möta många av mina rädslor istället för att springa ifrån dem. Sista året har jag under sessioner med klienter fått erfara de mest märkliga och fantastiska saker, och jag är fullkomligt övertygad om att jag inte är ensam när jag arbetar. Jag är äntligen redo att möta den där rädslan som jag har burit på sedan barnsben, att öppna upp för andevärlden igen. Jag vill lära mig att förstå hur vi kan arbeta tillsammans.

Hur ska jag gå tillväga då? Jag hade inte en aning… Eftersom jag är i sluttampen av utbildningen till Bergsmeditationsledare har jag inte haft en tanke på att gå fler kurser eller utbildningar i närstående tid. Därför blev jag lite förvånad när jag, för någon månad sedan, kom på mig själv med att besöka Terrys hemsida och scrolla bland hans utbildningar… Det var som att jag leddes in på sidan om hans utbildning ”Intuition och mentalt mediumskap”. Plötsligt föll ögonen på kursledaren och jag såg Terrys namn. Jag bara visste att jag ville gå denna utbildning.

För om det är någon jag litar på och har förtroende för, så är det Terry. Innan jag hann tänka hade jag skickat in en intresseanmälan. Jag fick svar redan dagen efter att kursen var full men att jag kunde ställa mig i kö för det fall någon skulle hoppa av. Eftersom jag numera litar på att jag blir guidad av något större än jag själv, så visste jag att det skulle bli en plats ledig OM detta var rätt utbildning för mig. Bara ett par dagar senare fick jag mail om att jag blivit erbjuden en plats…

Jag har ingen aning om vad jag har att vänta mig men jag släpper kontrollen och känner tillit till att allt blir precis som det ska. Visst finns rädslorna kvar där… men jag vet att jag nu är redo att möta dem!

Fundera gärna kring:

  • Begränsar rädslor ditt liv?
  • Vågar du möta dina rädslor?
  • På vilka sätt kan du möta rädslor som begränsar dig?

Kicki Pettersson
kicki@lifeenergy.se
www.lifeenergy.se

Föregående artikelMitt spirituella hem
Nästa artikelDet ofrånkomliga
Kicki Pettersson heter jag. I min egen historia ryms lite av varje; medberoende, högkänslighet, dålig självkänsla och lång inre oro. Idag är jag frisk och mår fantastiskt, men så har det inte alltid varit. Under större delen av mitt liv har jag upplevt en enorm inre stress och min kropp visade sitt missnöje genom en mängd olika fysiska besvär. Dessa åkommor eskalerade, de blev fler och fler och mer allvarliga, och i januari 2015 fick jag en stroke. Där och då visste jag att jag behövde förändra mitt liv, om jag ville leva. Det var början på en händelserik och spännande resa, en resa som är ständigt pågående – möjligheten att upptäcka och lära känna mig själv! Jag behövde förstå min historia och mina erfarenheter, och hur dessa har kommit att påverka mig i livet. Jag har tvingats öppna de dörrar till mitt inre som jag av rädsla hade stängt. Det har periodvis varit en tuff process, men också absolut nödvändig. Vinsten är att jag idag känner mig fri och levande! Idag är jag utbildad kognitiv coach, beroendeterapeut samt energi- och hypnosterapeut och träffar människor som mår dåligt, liksom jag själv gjorde. Jag anser att det är viktigt att fler vågar prata om den psykiska ohälsa som breder ut sig, vi är många som är direkt eller indirekt drabbade. Därför hoppas jag kunna vara en källa av inspiration. Jag kommer dela med mig av min livsresa, hur jag själv gick från att vara sjuk till att bli frisk, i hopp om att inspirera andra till bättre mående. Välkommen att följa!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn