För några år sedan hade jag svårt för att meditera, jag hade svårt att hitta stillheten när huvudet var fullt av tankar. Idag är jag glad för att jag envist fortsatte försöka, för med tiden har det blivit lättare och lättare. Numera har det blivit en regelbunden vana för att jag märker att jag mår bra av det.

Det är rätt fascinerande vad jag ibland får uppleva under mina meditationer. En meditation jag inte kommer glömma var när jag mötte en svart panter. Under meditationen leddes jag till ett lusthus. Ni vet ett sådant litet runt hus med glas runt hela rummet. Ute var det rätt mörkt, likaså inne i lusthuset. Jag kände mig intuitivt manad att gå in i huset. När jag klev in kunde jag urskilja att det låg trasmattor på golvet. Längs hela huset fanns det vägghängda vita bänkar, i övrigt var rummet tomt. Jag såg mig om efter någon lampa, men fann ingen. Det kändes lite kusligt och ensamt, och jag visste inte vad jag hade där att göra. Jag satte mig ner och väntade, tänkte att det snart skulle hända något. Jag väntade och väntade.

Min inre oro ökade, en del av mig ville inte vara där medan den andra delen intuitivt visste att det fanns en mening med det hela. Jag började fokusera på min andning, jag andades djupa andetag för att stilla min inre oro. Det hjälpte och jag började känna mig mindre ängslig. Jag vet inte hur länge jag satt där, det kändes som en evighet, och plötsligt såg jag något i mörkret. Gula, nästan självlysande kattögon. Herregud, jag höll på att kissa på mig, så rädd blev jag! Skräckslagen satt jag som förstenad och kunde inte släppa blicken från dessa ögon.

Efter en stund fick jag ett infall, fråga mig inte varifrån det kom – det har jag ingen aning om. Jag hasade mig ner från bänken mot golvet medan jag fortsatte ha ögonkontakt med kattögonen. Jag kunde inte se någonting annat än dessa ögon, och de tittade konstant på mig. Det kändes som att jag blev granskad och min puls var vid det här laget hög. Jag blev sittandes där på golvet, jag kände trägolvet som fanns under trasmattan.

Plötsligt ser jag en stor svart panter kliva fram ur skuggan! Hjärtat rusade. Jag kunde urskilja den svarta glansiga pälsen. Ögonen var fortsatt fixerade på mig, granskande. Jag tittade fascinerat på den magnifika varelse, fortfarande utan att våga röra på mig. Det var ju trots allt ingen vanlig kissekatt… Pantern är fortfarande på ett par meters avstånd från mig. Jag kan inget om att prata telepatiskt med djur men jag försökte lite tafatt säga att jag inte är farlig. Så här i efterhand känns det lite smålustigt och pinsamt, men det var det jag gjorde.

I nästa stund känner jag något klättra på mina ben som låg raklånga på golvet. Det var fortfarande mörkt så jag kunde inte se vad det var för något. Känslan var lite busig, så jag var inte särskilt rädd. Det kröp längre och längre upp mot mina lår och då plötsligt kunde jag se en panterunge. Det var bland det sötaste jag har sett! Innan jag hinner tänka något mer känner jag fler tassar på mina ben, de var flera. Hela jag fylldes av glädje och kärlek när jag busade med dem.

I ögonvrån kunde jag se den stora pantern, som fortfarande satt på samma ställe som nyss. Det märktes tydligt att jag fortfarande granskades, det kändes som att jag utsattes för ett prov – om jag gick att lita på eller inte. Sakta började den stora pantern komma allt närmare mig, för att till slut lägga sig strax intill mina ben, med huvudet på mitt vänstra lår. Jag kan inte förklara den känsla jag då fick på annat sätt än kärleksfullt och totalt accepterande. Vi var respektfulla själsvänner. En fantastisk känsla!

Efter meditationen var jag fortsatt rörd. Vad betydde detta? Vad representerar detta vackra kattdjur? Jag googlade och hittade följande texter:

”Panter” – Du är en föregångare. Din gåva är att bana väg för andra. När den svarta pantern kommer in i ditt liv så väcks den inre passionen. Den är kapabel till att manifestera den otyglade kraft som kommer från insikter. Den reflekterar även ett uppvaknande av kundalini-energin och signalerar inte bara att det är dags att stiga in i den egna kraften. Mera att det är dags att återvinna Den Egna Sanna Kraften. I mytologin är pantern en symbol för Argos.

”Panter”: ”Magi, mörker, död. Liksom andra stora kattdjur representerar pantern oräddhet och mod. Den svarta pantern anses representera mörker, död och återfödelse. Döden är ju bara ett slut på ett tillstånd och början på ett annat”.

Det har gått mer än sex månader sedan denna meditation. Mycket har hänt, jag har kommit in i en ny fas i mitt liv – jag skulle faktiskt säga att min inre passion och kraft har väckts…

Fundera gärna kring:

  • Vilka lärdomar/insikter har meditation gett dig?

Kicki Pettersson
kicki@lifeenergy.se
www.lifeenergy.se

Föregående artikelMed känsla för djur – Djurkommunikation
Nästa artikelAtt hitta sig själv i Kanada, Del 1
Kicki Pettersson heter jag. I min egen historia ryms lite av varje; medberoende, högkänslighet, dålig självkänsla och lång inre oro. Idag är jag frisk och mår fantastiskt, men så har det inte alltid varit. Under större delen av mitt liv har jag upplevt en enorm inre stress och min kropp visade sitt missnöje genom en mängd olika fysiska besvär. Dessa åkommor eskalerade, de blev fler och fler och mer allvarliga, och i januari 2015 fick jag en stroke. Där och då visste jag att jag behövde förändra mitt liv, om jag ville leva. Det var början på en händelserik och spännande resa, en resa som är ständigt pågående – möjligheten att upptäcka och lära känna mig själv! Jag behövde förstå min historia och mina erfarenheter, och hur dessa har kommit att påverka mig i livet. Jag har tvingats öppna de dörrar till mitt inre som jag av rädsla hade stängt. Det har periodvis varit en tuff process, men också absolut nödvändig. Vinsten är att jag idag känner mig fri och levande! Idag är jag utbildad kognitiv coach, beroendeterapeut samt energi- och hypnosterapeut och träffar människor som mår dåligt, liksom jag själv gjorde. Jag anser att det är viktigt att fler vågar prata om den psykiska ohälsa som breder ut sig, vi är många som är direkt eller indirekt drabbade. Därför hoppas jag kunna vara en källa av inspiration. Jag kommer dela med mig av min livsresa, hur jag själv gick från att vara sjuk till att bli frisk, i hopp om att inspirera andra till bättre mående. Välkommen att följa!

2 KOMMENTARER

  1. Tack Kicki för att du delar med dig! Vilken härligt upplevelse! Min panter leder mig alltid rätt, speciellt när jag är ofokuserad i meditationen =)
    Hoppas du får en fin dag!//Elin Järnkvist

  2. Ja, det var en stark upplevelse! Jag har fått träffa denna magnifika varelse ett antal gånger och det är lika fascinerande varje gång…

    Ha en fin dag, du med!❤️

Comments are closed.