Jag hade varit inne på Creative Experiences hemsida ett flertal gånger och läst om Terrys sommarvecka. Det kittlade inom mig när jag läste om denna upplevelse. Men trots denna nyfikenhet gjorde jag inget åt det. Månaderna gick och jag glömde bort denna kurs av och till. Men för två år sedan, bara någon vecka före sommarveckan, besökte jag hemsidan igen.

Denna gång tog jag kontakt med Fanthyttan. Eftersom jag hörde av mig så nära kursstarten var jag tämligen säker på att det skulle vara fullbokat, och det var det. Men så säger kvinnan jag pratade med att det kanske skulle komma att finnas en möjlighet ändå, för tydligen inväntade de ett slutgiltigt besked från någon nästa dag och om hen av någon anledning skulle få förhinder, var platsen min. Intuitivt kände jag att jag skulle få den platsen, och så blev det.

Jag fascinerades över hur ”lätt” de praktiska sakerna hade löst sig inför denna kursvecka. Först var det fullbokat och i nästa stund fanns det en plats över, jag själv hade inga andra åtaganden och min sambo hade för ovanlighetens skull inga resor inplanerade just denna vecka, och dessutom kunde min mamma finnas tillgänglig och hjälpa min sambo med barnen under tiden jag var borta. Så trots kort varsel kunde jag åka och allt bara löste sig, liksom. På något sätt kändes det som att det var meningen att jag skulle göra detta, det var lätt och krävde minimalt arbete av mig.

Det fick mig att fundera över hur ofta jag har forcerat saker och ting för att få det jag önskat, små som stora saker. Jag har alltid haft dåligt tålamod, när jag har bestämt mig för något som jag vill ha eller göra – då ska det ske på en gång, helst igår. Min otålighet har ofta fått mig att kämpa ännu hårdare, det har ofta känts som att jag har stakat i uppförsbacke, istället för att vara i någon form av flöde.

”Jag personligen tror att vi alla kan ha tillgång till ”flödet”, men det kräver att vi blir mer medvetna om oss själva.”

Intellektuellt har jag länge förstått att jag blir guidad och att jag har det stöd jag behöver från andra sidan, men känslomässigt har jag inte vågat känna den tilliten. Allt för ofta har jag kommit på mig själv med att vilja styra och kontrollera… Det har varit, och kan fortfarande vara, en svår nöt att knäcka. Det går ju liksom inte att intellektuellt säga till känslosystemet att ”det är lugnt, du kan känna tillit”, känslan måste ju finnas.

Jag personligen tror att vi alla kan ha tillgång till ”flödet”, men det kräver att vi blir mer medvetna om oss själva. Vi måste lita och agera utifrån vår magkänsla, vår intuition, samt ha tålamod. Det har varit problematiskt för mig, eftersom jag inte visste vem jag är. Som medberoende sedan barnsben har jag alltid har anpassat mig efter andra och styrts av deras behov. Först när jag läkte mitt medberoende kunde jag lära känna mig själv, den jag verkligen är, och intuitivt följa den väg som känns rätt för mig. Det har tagit tid och jag har fått arbeta mycket med mig själv, men vinsten idag är att jag känner mig mer lugn och trygg, jag har lättare att känna ”min väg”. Äntligen vågar jag släppa kontrollen och känna tillit. På något sätt känner jag att ”det löser sig”, och det är en underbar och lätt känsla.

”Numera försöker jag att så lite som möjligt ifrågasätta min intuition…”

Visst kan det finnas tillfällen när vi måste kämpa för att uppnå något, men min övertygelse är ändå att det ska komma naturligt. Lite ”är det rätt, så är det lätt”… Härom veckan fick jag ytterligare en bekräftelse på detta. Även denna gång involveras en kurs, denna gång på Arthur Findlay College i England. Jag hade gått in på deras hemsida och slötittat lite på deras kursutbud, jag har tänkt att det någon gång skulle vara spännande att åka dit då jag har hört mycket gott om skolan. En kurs fångade mitt intresse, nämligen ”Healing Mediumship”. Det är en ny kurs för året och den går tydligen bara en gång detta år – nu i maj, alltså om bara några veckor! Intuitionen sade att detta är rätt väg för mig att gå, medan huvudet började hitta på en massa hinder. Numera försöker jag att så lite som möjligt ifrågasätta min intuition, jag tillåter mig istället att lita och agera utifrån den även om jag inte alltid förstår varför den vill att jag ska göra på ett visst sätt. Det brukar visa sig vara rätt. Nu sitter jag här förväntansfull med en bokning till denna kurs, och även denna gång har allt det praktiska bara löst sig lätt och smidigt!

Fundera gärna kring:

  • Har du ”dåligt” tålamod?
  • Gör du motstånd mot det som ÄR och upplever du att du måste kämpa för att nå dit du vill? På vilka sätt?
  • Har du någon gång upplevt ”flödet”? När? Vad gjorde du för att nå dit?

Kicki Pettersson
kicki@lifeenergy.se
www.lifeenergy.se

Föregående artikelMed Bergsmeditation når du ditt inre
Nästa artikelEn oväntad hyresgäst
Kicki Pettersson heter jag. I min egen historia ryms lite av varje; medberoende, högkänslighet, dålig självkänsla och lång inre oro. Idag är jag frisk och mår fantastiskt, men så har det inte alltid varit. Under större delen av mitt liv har jag upplevt en enorm inre stress och min kropp visade sitt missnöje genom en mängd olika fysiska besvär. Dessa åkommor eskalerade, de blev fler och fler och mer allvarliga, och i januari 2015 fick jag en stroke. Där och då visste jag att jag behövde förändra mitt liv, om jag ville leva. Det var början på en händelserik och spännande resa, en resa som är ständigt pågående – möjligheten att upptäcka och lära känna mig själv! Jag behövde förstå min historia och mina erfarenheter, och hur dessa har kommit att påverka mig i livet. Jag har tvingats öppna de dörrar till mitt inre som jag av rädsla hade stängt. Det har periodvis varit en tuff process, men också absolut nödvändig. Vinsten är att jag idag känner mig fri och levande! Idag är jag utbildad kognitiv coach, beroendeterapeut samt energi- och hypnosterapeut och träffar människor som mår dåligt, liksom jag själv gjorde. Jag anser att det är viktigt att fler vågar prata om den psykiska ohälsa som breder ut sig, vi är många som är direkt eller indirekt drabbade. Därför hoppas jag kunna vara en källa av inspiration. Jag kommer dela med mig av min livsresa, hur jag själv gick från att vara sjuk till att bli frisk, i hopp om att inspirera andra till bättre mående. Välkommen att följa!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn