Tisdagen den 17 maj öppnar vi dörrarna och bjuder in till en spännande utställning med konstnären Louise Hävre som ställer ut sina expressiva och kraftfulla målningar.

Louise Hävre är en av våra internationella konstnärer med uppmärksammade utställningar bl a i Paris, Rom, New York och Vatikanen. Louises uttryck är fyllt av känslor och själ.

Louise finns på plats i Gamla Byskolan den 17 maj och möter besökarna. Då har ni en möjlighet att samtala med henne, ställa frågor och ta del av hennes tankar bakom målningarna.

Den 18 maj kl 14:00 bjuds ni in att lyssna till Louise då hon berättar om sin inspirerande resa till konstnärskapet. Föredraget är öppet för alla besökare.

Läs mer om Louise på hennes hemsida: www.louisehavre.se

Varmt välkomna!

Född 1962 i Risinge i norra Östergötland, uppvuxen utanför Falkenberg. När min bror dog för tio år sedan lämnade han en pensel och gåvan att måla till mig. Han var inte någon känd konstnär men hade talang. Jag började måla mig ur sorgen och jag kände tydligt att jag ville, och förhoppningsvis kunnat, dela med mig till människor som har det svårt.

Jag målar mestadels i olja och akryl i min ateljé på norra Öland. Jag jobbar mycket med känslan och låter bilden växa fram genom att måla lager på lager och tar tillvara bilden som tonar fram i målningen. Syftet med min konst är att nå ut och förmedla framför allt harmoni och glädje. Min förhoppning är att betraktaren ska kunna göra en resa in i bilden och kunna se genom sin egen fantasi vad som händer i bilden. Jag önskar också att betraktaren ska uppleva en spänning så som en hemlighet i verkligheten.

Från de som betraktat mina målningar har det uttryckts som att de förflyttar sig mellan kvantfysikens lilla värld och det stora universum.

Jag fokuserar på delar som lyfter fram budskapet och tonar ner det andra. Min konst är mer abstrakt expressionistisk, mer föreställande än vad abstrakt konst brukar vara. Det är svårt att hitta konstnärer som målar i denna genre. Jag målar också på blad från bananträd som tibetanska munkar har trampat på under tre år för att få ett papyrusblad. Det blir mycket liv i dessa målningar då strukturen är lite ojämn. I dag gör jag även statyer tillverkade i av recyklat material.

/Louise Hävre