Har du haft möten med djur som känts speciella, där du anat att djuret eller själva mötet tycks vilja säga dig något? För mig har fjärilar varit vägvisare eller fått mig att tänka till.

En söndag i november satt jag på kontoret, vinden ven utanför fönstren och gråmolnen låg tunga över staden. Sven och jag skulle få klart ett presentationsmaterial till säljkonferensen som skulle dra igång på måndagskvällen. På den tiden jobbade jag på reklambyrå och vi hade ett stort, luftigt kontor i utkanten av Västerås. Sven, som var min kund, och jag hade jobbat sedan tidig morgon. Strax efter lunch såg jag en orangesvart nässelfjäril komma flygande genom rummet. Den flög fladdrande som fjärilar gör, men den verkade flyga rakt emot oss där vi satt bakom mitt skrivbord. Först trodde jag att den drogs till min skrivbordslampa, men det var ljust i rummet, ljuset strömmade in från de stora panoramafönstren, lysrören i taket var tända och det fanns flera andra lampor som var närmare.

Nässelfjärilen flög fram till mig och satte sig precis intill min högerhand som vilade på tangentbordet. Den klippte med vingarna och satt där en stund, medan Sven och jag förvånade tittade på varandra. Efter en minut eller så lyfte fjärilen och flög ut i det stora rummet igen. Jag reste mig och följde efter, för att jag tänkte att trots att det är november så ska jag släppa ut den, om den nu vill ut. Fjärilen flög till min kollega Joakims skrivbord där det landade på hans uppslagna skrivbordskalender. Uppslaget visade på kommande vecka och jag noterade att fjärilen satt precis på onsdag morgon, mellan klockan åtta och nio. Det slog mig att jag dagen innan blivit påmind via en märklig händelse om att jag behövde öva på ”healing”, något som jag länge tänkt, men dragit på. Symboliken med fjärilen blev en påminnelse om detta för mig, eftersom fjärilar för mig kan symbolisera healing eller transformation. Jag bestämde mig där och då för att ta ledigt fram till nio på onsdagsmorgnarna och starta de dagarna med att jobba med healingenergier, vilket jag också gjorde under en tid.

Det fjärilsmötet var det första av flera som gett mig insikter och funderingar. Några av dessa kommer du att kunna läsa här på Ascala News. Berätta gärna här nedan om du haft liknande möten och hur du tänkt kring dessa.

Magnus Pamp
Silvermåne / Heart Dreaming Publishing

Föregående artikelVåga ta första steget
Nästa artikelLivet mellan Liven hypnos – Workshop på Gamla Byskolan
Som många andra har jag funnit att vårt “högre medvetande” hela tiden vill vägleda och inspirera oss. Nattens drömmar är ett sätt. Vår intuition ett annat. Tecken, synkroniciteter och händelser är andra. Ibland når oss informationen i vaket tillstånd, ibland sovandes och ibland genom meditation och liknande. Drömmandet har med åren blivit en port till självkännedom för mig och den kunskapen vill jag gärna förmedla. Allt verkar syfta till att vi ska leva mer medvetet och mindre "sovandes", så att vi förmår ta mer eget ansvar för våra liv. Min första stora kärlek var naturen. Många sommarlovsdagar vid ån i Västerås fick mig att upptäcka och lära om bevingade, hoppande och simmande varelser, vattnets skiftningar och vädrets temperament. Avslappnat lyssnande och lyhördhet kom ur detta, liksom förståelsen för att fascination öppnar och fördjupar våra sinnen. Senare har jag upptäckt att världen runt mig påverkas och formas av tillstånd som tacksamhet, förundran, innerlighet och glädje. Detta är något jag vill inspirera andra att upptäcka. Idag lever jag och arbetar jag tillsammans med min andra stora kärlek, Kia Enbarr. Vi bor i Storvik, en mindre ort i Gästrikland. Tillsammans håller vi utbildningar i och föreläsningar om bl.a. Intuitiv Tarot, Djurkommunikation och Drömtolkning.

1 KOMMENTAR

  1. Vad härligt med fjärilen. Jag mötte nyss en skuttande och väldigt lycklig liten räv! Den fick mig att skratta och får mig fortfarande att le fånigt. Så viktigt det är med dessa möten och påminnelser!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn