Lördagen den 2 november fick jag och min käre vän Yngve Jansson igen möjlighet att träffa en grupp härliga personer som deltog i min eftermiddagsworkshop om själslig hypnos. Jag berättade om mitt sätt att arbeta med hypnos och deltagarna fick pröva på hypnos i grupp. De bjöds sedan att frivilligt dela med sig av vad de upplevde. Yngve deltog genom sin lugnande inverkan och kunskap om hypnos.

Deltagarna fick efter en djupavslappningsstund sittande i sina stolar besöka tiden i sin barndom, tiden i mammas livmoder innan de föddes, samt ett positivt tidigare liv. Trots att de flesta inte hade någon tidigare erfarenhet av hypnos visade det sig att de kunde få behållning av det, trots att jag tog ner dem i en ganska ytlig hypnos, för säkerhets skull.

Jag har sänt ut några frågor till dem som var med. Det var väldigt intressant att läsa deras svar, som jag här vill dela med mig av. Fem personer har svarat på tre frågor. Som du ser varierar deras upplevelser rätt så mycket.

En vanlig kommentar från personer som är ovana med hypnos är att de inte upplevde att de var i hypnos. De har ju inget att jämföra med, så de utgår från sin egen bild av hur hypnos skall kännas. Det är vanligt att man tror att det innebär ”sömn” eller att man blir ”helt borta”. Så är det inte, utan det uppfattas unikt för var och en(att slappna av och dessutom kunna få kontakt inåt) vad man upplever under avslappningen. Den vanligaste missuppfattningen är att man skall få en slags ”inre bio” under hypnos. Det är möjligt endast om man har ett inre seende dvs, är visuell, som det kallas. De flesta av mina klienter är inte visuellt lagda och kan inte se inre bilder. De flesta upplever i stället att det är som när de mediterar och upplever känslor, kroppsförnimmelser och visshet i en lugn och behaglig takt. Detta berättar jag under föredrag och workshops, samt för mina individuella kunder. Men alla kan inte ta till sig det, av olika anledning. Hypnos är en träningssak, precis som allt annat. På mina workshops kan man få pröva på, för att se själv precis som deltagarna här gjort och berättar om hur det var för dem. De beskriver väldigt fint hur det upplevdes subjektivt. Tack ni som deltog och som har svarat!

Fråga 1. Vilken var din största behållning av att delta i min workshop om själslig hypnos?

– Att få ett kort smakprov på hur det kan vara.

– Kvällen och halva dagen efter mådde jag illa. Men vet ej om det berodde på hypnosen. Blev i alla fall fundersam och nyfiken på tidigare liv etcetera.

– Blev osäker på om det var riktig hypnos som vi gjorde. Har för mig att Rita sa att det inte kunde kallas för det, men blev lite osäker under tiden ifall det var hypnos eller något försteg till hypnos. Hursomhelst var det spännande, men man kände lite press på att få uppleva något då man visste att varje test höll på bara under en kort stund.

– Min största behållning var att få insikt. Jag upplevde att jag på detta sätt, med hypnos, kom åt bitar av mej själv i detta liv som jag glömt bort totalt. Hur jag egentligen startade detta liv och hur min personlighet som barn var

– Allt! Det var som små pusselbitar som hittade sina rätta platser. Att hypnoserna gav så mycket var överraskande, det hade jag inte förväntat mig!

Fråga 2. Hur var det för dig att uppleva hypnos i grupp?

– Största behållningen var att få vara med i gruppen och få veta lite mer om hypnos. Allt kändes varmt och välkomnande och alla deltagare tillsammans hade en härlig energi.

– Kändes mest som meditationer. Trodde man skulle hamna djupare på nåt vis.

– Inget annorlunda än vanligt, men vill prova på enskild session hos Rita.

– Jag har inget att jämföra med, eftersom jag inte gjort hypnos tidigare, men för mig i grupp var det jättebra, för då var jag inte ensam, kändes som en ”trygghet” att ha med de andra och dels höra deras upplevelser.

– Hypnos i grupp är inga problem – det var bra att se hur olika vi människor svarar eller reagerar.

Fråga 3. Hur har det varit för dig dagarna efter:

Det var intressant att höra mer om hypnos och få höra om de olika upplevelserna. Det var en väldigt trevlig grupp!

– Upplevde tyvärr ingen hypnos för egen del.

– Det har varit som vanligt.

–  Dagarna efter kändes det som jag kommit närmare mig själv (själen), blivit lugnare och har mer förståelse för mig själv och är stolt över mig själv att jag klarat av livets svårigheter, för ordet stolt har fått en helt annan innebörd nu, nu känns den äkta, på riktigt!

– Dagarna efter har jag känt mig både stärkt och känner ett helt annat lugn och fokus på var jag befinner mig i dag och var jag är på väg. Nu förstår jag vissa saker lite bättre och kan lättare slappna av, inte grubbla så mycket utan känna större tillit.

Några skrev spontana reflekioner som:

Skulle gärna vilja återkomma till dej Rita, för fortsatt arbete med en regressionshypnos.

Tack snälla för en trevlig workshop. Jag hoppas vi ses igen och hälsa Yngve så mycket! Han var som en lugn länk 😊

Sammantaget har det varit mycket givande att få träffa grupper på cirka 10–16 personer på Fanthyttan. Jag skapar alltid en helande cirkel inom vilken vi jobbar. Yngve Jansson som kommer med mig som mitt stöd och lugna ankare gör att vi tillsammans kan skapa en lugn och trygg atmosfär för alla som är med.

Jag hoppas kunna göra flera workshops av det här slaget på Fanthyttan.

I kärlek
Rita Borenstein
www.ritaborenstein.se

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn