Hypnos intresserar mig väldigt mycket. Sedan många år har jag varit professionell hypnotisör på heltid. Mitt stora intresse är människans undermedvetna, som kan nås via hypnos och drömmar. Utifrån egna erfarenheter och i kontakt med andra personer drar jag slutsatsen att under hypnos kan man varken ha kontroll eller ljuga. Sanningen skall göra en fri, finns det ett talesätt som heter. I hypnos talar man alltid sin sanning.

Det finns många som fortfarande är rädda för hypnos. Men ett hypnotiskt tillstånd är inget annat än en djup avslappning. Under hypnos det är möjligt att få egen kontakt med sanningar om sig själv. Man kan genom detta läkas och nå insikter om sig själv. Det går att få kontakt med sin själ.

De flesta som anlitar mig för hypnos har hört talas om mig eller fått en rekommendation. Det är bra! Om vi skall kunna jobba bra ihop när klienten kommer för session beror helt och hållet på graden av tillit klienten har inför mötet.

Jag har upptäckt att väldigt många personer anlitar mig med en stor tillit till mig. Det samstämmer ofta med att de har tillit till sig själva och den processen vi skall samarbeta i. Dessa personer saknar också det där krampaktiga kontrollbehovet som gör det omöjligt att slappna av och gå ner i hypnos, hur mycket vi än hjälps åt. Jag kan ju aldrig slå något hårt i huvudet så att den skall gå ner i vila och sedan hypnos, utan vi måste göra det tillsammans i en slags själslig dans. Jag kommer dem till mötes med min professionella kunskap och erfarenhet som hypnotisör. De behöver komma mig till mötes med tillit om det skall fungera.

Takes two to tango
bjuder upp till dans och sedan inleds ofta en makalöst intressant upplevelse med klienten i hypnos. Medan min klient ligger djupt avslappnad och har släppt kontrollen över intellektet så kan jag fråga mängder av frågor som klienten har om sig själv. Det är som att gå till ett medium. Skillnaden är att det är klienten själv som blir sitt eget medium, då jag ställer frågor till klienten i hypnos.

Detta med kontroll är ett skydd. Under barndomen utsätts vi för olika typer av övergrepp, stora som små. Det enda sättet vi kan skydda oss är att vara på vår vakt även när vi inte behöver det. Att ha tillit till sig själv och andra kan många gånger behöva tränas upp. Det går att göra till exempel hos en skicklig hypnotisör där du läggs i ett slags vilsamt kärleksbad och under djup avslappning kan uppleva barndomen igen och få kontakt med ditt inre sårade barn. Du kan lova det sårade barnet att du skall skydda och värna om det sköra i dig. Då kommer du att känna när du antingen skall ha garden uppe och slå på ”aktiv alert kontrollen” eller när du faktiskt kan slappna av fullständigt och vila i dig själv. Det är en skön känsla som känns som att själva livet bär mig.

Rita Borenstein
www.ritaborenstein.se

Föregående artikelVåga ta din plats i livet
Nästa artikelJag utmanade andevärlden
Sedan 2012 är Rita Borenstein den enda i Sverige som är utbildad hos The Newton Institute i Dr. Michael Newtons anda. Dr. Newton beskriver i sina böcker "Själarnas Resa" samt "Själarnas öde" hur det är möjligt att under djup hypnos inte bara minnas tidigare liv, utan även livet mellan liven i icke-fysiskt tillstånd. Rita är en av de ca. 200 personer i världen som är medlem i The Newton Institute och utövare av metoden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn