Sedan 2012 har jag varit den enda person i Sverige som erbjuder Livet mellan Liven själsregressioner i hypnos baserat på Dr. Michael Newtons metod. Han livsverk presenteras i böckerna ”Själarnas Resa “och “Själarnas Öde” samt i boken ”Life between Lives hypnoterapi for spiritual regression”. Med termen ”Livet mellan liven” menas tillståndet som själ i ett icke fysiskt tillstånd mellan inkarnationer. Det handlar om vem du är som själ och att under hypnosen åter minnas ditt syfte med nu varade inkarnation. Dr. Newton visade att det var möjligt genom sin långa och djupa hypnosmetod som jag är utbildad i och använder på min praktik i Fagervik, Knivsta.

Jag är medlem i The Newton Institute som för Dr. Newtons livsverk vidare i cirka 40 länder genom våra cirka 200 medlemmar, som är godkända av institutet att utöva metoden. Liksom de flesta av våra medlemmar har jag ett förflutet som banat väg för att erbjuda den här typen av djupa existentiella utforskningar på ett tryggt och säkert sätt. Min bakgrund är sjuksköterska och Osteopat D.O. samt grundutbildning i hypnos med många års erfarenhet av eget arbete med djuplodade utforskningar, samt många års klientarbete.

Under årens lopp har jag hållit föredrag om LBL metoden på Gamla Byskolan i Fanthyttan och även på många andra ställen i Sverige. Genom min fina kontakt med Terry Evans har jag fått äran att samverka med hans fantastiska livsverk och det gläder mig mycket. Den 20 augusti 2019 fick jag möjlighet på Gamla Byskolan, att tillsammans med 12 deltagare ha en ny slags interaktiv workshop om hypnos. Jag berättade om LBL hypnos och delade med mig av min erfarenhet. Deltagarna utbytte frågor och tankar utifrån deras nyfikenhet och önskemål och detta formade sedan hela workshopen så att alla var med och ingen sov. Väldigt få av deltagarna hade någon erfarenhet alls av hypnos, så därför var det fantastiskt att det gick att genomföra två olika utforskningar där de fick pröva på hypnos sittande i sina stolar och sjunka in i sig själva med slutna ögon.

De som önskade, delade sedan kort med sig av sina upplevelser. Jag uppmuntrade snarare till inlevelse än utlevelse, då jag alltid betonar att alla äger sin egen subjektiva upplevelse och inte får kommentera eller jämföra sig med någon annan. Det är heller inte något terapisyfte i det hela, utan snarare en utforskning ur sin egen själs perspektiv. I bästa fall upplever någon att de hjälper dem vidare i sin utveckling. Det ingår i en Livet mellan Liven hypnos att gå till tiden innan man skall födas, för att där utforska den egna själens syften med att välja just de omständigheter som den nuvarande ”värdkroppen” dvs. den man är idag. Just i den här gruppen kunde jag ta med dem till tiden i livmodern innan de skulle födas.

Förvånansvärd många i gruppen kunde sedan beskriva att de kände sig ivriga att födas eller annat, som hur det kändes att ur själens perspektiv börja om igen i en ny kropp. Några deltagare berättade om andra aspekter av just den här gångens anledning till att komma ner på jorden.

Under en LBL hypnos utforskar vi några av barndomens lyckliga stunder för att genom detta skapa positiva känslor och därmed sedan gå djupare in i hypnosen till ett tidigare liv och sedan till dödsögonblicket i det livet. Därefter börjar den egentliga Livet mellan liven själsresan in i andevärlden i livet som själ efter dödsögonblicket i det tidigare livet. Detta går ej att göra i grupp, utan kräver en djup och lång individuell regression med mig.

Den andra övningen vi gjorde var att möta sig själv som barn i någon rolig och lycklig stund. Medan vi gjorde övningen hördes fniss och skratt. Det är väldigt vanligt att man i hypnos kan uppleva sig själv i en annan tid och i detta fall spreds det en glädje i rummen när så många kunde uppleva sig själv som barn igen, i sitt eget inre. Efter det kunde många berätta om när de ”busat” eller sprungit runt och njutit av att det pirrade i kroppen av så mycket spännande upptäckter och äventyr.

Den 2 november 2019 har jag fått en ny möjlighet att åter möta en grupp, som på liknande interaktivt vis vill delta i denna magiska hypnoseftermiddag. Vi börjar klockan 13.00 och avslutar 17.00. Om du är nyfiken på att dela en sådan här inspirerande och livgivande eftermiddag med mig, så är du varmt välkommen att anmäla dig genom Creative Experiences webshop. Funderar du på att göra en hypnos med mig senare, kan detta var ett sätt att bekanta dig med hypnos genom egen upplevelse.

Min bok om LBL hypnos som jag gav ut 2018 heter ”To Soul home and Back”. Den är på engelska och finns också att beställa i Creative Experiences webshop.

Rita Borenstein
www.ritaborenstein.se 
www.newtoninstitute.org

2 KOMMENTARER

  1. Hej Rita!
    Så intressant! och tack för att du delar med dig, väcker många intressanta frågor 😀
    Vi ses!
    Anki

  2. Hej Anki. Varmt tack för din vänliga kommentar och fina möte på Fanthyttan sist. Det är så skönt att veta att ni jobbar på där och hjälper så många. Jag är också mycket glad att få samverka i de stordåd ni där åstadkommer.
    Kram Rita

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn