En del människor tycker att jag kan vara rätt tuff och hård ibland. Ja, jag kan vara väldigt rättfram, men varför är jag sådan? Jag tycker att det är fel att bara säga det människor vill höra. Jag har arbetat inom industri, med tonåringar och unga människor. Livet har alltså fört mig till många situationer som gett mig en möjlighet att kommunicera på ett sanningsenligt sätt. Att förneka vad som faktiskt händer och undvika att möta konflikten på ett realistiskt sätt har egentligen inte varit ett alternativ.

Jag har märkt att konflikt även uppstår när människor inte kommunicerar ärligt med varandra. För att undvika konflikt säger de bara vad den andra vill höra, men inte nödvändigtvis vad personen behöver höra. Alla människor kämpar dessutom med att inte vilja ta konflikten inom sig själv; att säga sig själv sanningen om vem och vad man egentligen är.

Vart vill jag komma med det här? Jag har alltid ansett att vi som individer är våra egna värsta fiender, vilket jag ofta skriver och pratar om. Något jag har lärt mig är att det ibland är nödvändigt att konfrontera konflikt, hur den än ser ut. Varje gång vi undviker en konfliktsituation, på grund av vår rädsla för konflikt, avfärdar vi ofta det som egentligen skulle ha kunnat vara ett underbart tillfälle för att finna lösningar. När vi väljer förnekande närs konflikten av mer negativ energi och blir mycket större än den behöver vara. Om den här negativa kraften får byggas upp och utvecklas får det väldigt ofta omfattande konsekvenser och involverar många fler människor, och kan då verkligen spinna utom all kontroll.

Ödmjuk?
Jag minns för många år sedan när en psykolog sa till mig att en av mina styrkor var min ödmjukhet. Jag trillade nästan av stolen skrattandes och sa:
– Vet du vad du pratar om?
Jag såg inte mig själv som en ödmjuk person. Eftersom han var en bra terapeut förklarade han på ett väldigt enkelt sätt så att jag skulle förstå:
– En konfliktsituation kan liknas vid en triangel. Vi går från konflikt, ett hörn av triangeln och sedan vidare till nästa hörn, där vi går in i arrogans, förnekande eller vilken riktning egot än väljer. Detta gäller alla människor. Men, det jag har upptäckt under vår terapi är, när du är i arrogans konfronterar du den och tar dig till det tredje hörnet av triangeln, du försöker att hitta en lösning.

Medvetenhet och acceptans
När han sa det kunde jag se något hos mig själv som jag inte sett tidigare. Det han sa var till viss del sant. Sen den dagen har det varit mycket lättare för mig att acceptera när arrogansen tar över. Det ger mig en möjlighet att ta mycket större ansvar för situationen jag befinner mig i och agera på nödvändigt sätt för att hitta en lösning och gå vidare.

Varje gång jag har varit tvungen att möta konflikten för att hitta en lösning, har det varit så mycket mer givande, istället för att stanna kvar i ett stagnerat tänkesätt där en lösning inte kan uppnås. Jag kan inte säga att jag har fulländat det här. Jag kan fortfarande ha mina blinda stunder, men om människor kritiserar mig är det nu mycket lättare för mig att fråga mig själv: Finns det någon sanning i vad de säger? Ibland finns det och ibland inte.

När jag har påpekat saker för människor på mina kurser har det inte alltid tagits emot med ett öppet sinne. Det kan i sig skapa en konfliktsituation, men i detta fall är tiden en viktig faktor. Det sker en process och många kommer tillbaka till mig och säger att de har förstått vad jag menade. När jag arbetar som lärare är det ibland nödvändigt för mig att poängtera sådant som hindrar elevers utveckling. Lärarna jag hade i min tidiga utveckling, i synnerhet två av dem, var väldigt hårda mot mig och väldigt bra på att poängtera saker och ting om min personlighet som jag behövde bli medveten om. Naturligtvis uppstod en reaktion och mitt ego tyckte inte alltid om det, men vad de erbjöd mig var faktiskt pärlor.

Konflikt kan inte hanteras på ett känslomässigt intelligent sätt om man inte talar från sitt hjärta. Om du försöker undvika konfliktsituationer till varje pris, på grund av rädsla, gör du dig själv en björntjänst. När vi undviker konflikt eller när vi är mitt i en, har vi människor även en tendens att projicera på någon annan och göra dem ansvariga för konflikten. Därför måste jag säga helt sanningsenligt: varje gång jag har mötts av inre eller yttre konflikt och har tagit itu med den på ett, förhoppningsvis, känslomässigt intelligent sätt, har det fört mig närmare mig själv och gjort det möjligt för mig att vara mer känslomässigt intelligent i min kommunikation. Förhoppningsvis ger det mig också en bättre möjlighet att trassla ut mig själv ur konflikten.

Föregående artikelFörutsägelser
Nästa artikelDe sju principerna
Terry Evans intresse för parapsykologi och mediumskap började vid tidig ålder. Hans första möte med ett riktigt spiritualistiskt medium ägde rum vid 22 års ålder, då han fick sin första privatkonsultation. Följderna av denna upplevelse blev en vändpunkt i hans liv och gav honom nya insikter. Dessa insikter fick Terry Evans att utveckla sin egen mediumpotential och intuition.

2 KOMMENTARER

  1. Så sant och bra beskrivet om konflikthantering. Alla borde läsa detta för även om man säger att man inte är konflikträdd så har vi ett ego som är mer eller mindre stort. Tack 🙏💜
    Jag skulle vilja dela detta på fb. 💚

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar
Vänlig ange ditt namn